Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"WTA Elite Trophy" finālu izspēlēs Bertensa un Sabaļenka

"WTA Elite Trophy" finālu izspēlēs Bertensa un Sabaļenka
Kiki Bertensa. Foto: Zuma Press/Scanpix

Džuhajā notiekošā "WTA Elite Trophy" turnīra finālā svētdien tiksies ar pirmo un ceturto numuru izsētās tenisistes. Kiki Bertensa (WTA 10.) pusfinālā ar 2:6, 6:3, 6:4 pieveica mājinieci Saisaju Dženu (WTA 40.), bet Arinai Sabaļenkai (WTA 14.) uzvara ar 7:5, 7:6(4) pret čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 26.).

Kiki Bertensa mačā pret Saisaju Dženu bija iedzinējos ar setu un breiku (2:6 un 1:2), spējot uzreiz atspēlēties. Nīderlandes tenisistei 1. setā bija lielas koncentrēšanās un precizitātes problēmas, nespējot savākties pēc nesekmīga trešā geima, kas beidzās ar "smeša" raidīšanu autā breikbumbas izspēlē.

Bertensai nelāgi beidzās arī 2. seta trešais geims, kad viņa raidīja tīklā "dropšotu", un ķīniete tika vēl labākā pozīcijā, tiesa, pārsvaru uzreiz zaudēja. Līdz tam brīdim esot bez breikbumbām, Bertensa ceturtajā geimā dabūja uzreiz divas, un Džena neizturēja, ieservējot dubultkļūdu.

Bertensa no seta un breika deficīta veica 9-2 geimu izrāvienu, 3. setā tiekot priekšā ar 4:1, kas bija pārsvars dubultbreika vērtībā. Džena abus breikus atspēlēja, bet devītajā geimā nenosargāja servi, un turnīra pirmā rakete pie rezultāta 5:4 izservēja maču.

Arina Sabaļenka abos setos atspēlējās pēc zaudējuma pirmajā serves geimā. Ja 1. setā viņai tas izdevās uzreiz, tad 2. setā izglābties sanāca vien seta galotnē, turklāt Karolīnai Muhovai arī bija viena setbumba. Čehijas tenisiste to nerealizēja uzņemšanā pie 5:3, kad autā atsita Sabaļenkas otro servi. Muhova turpinājumā divreiz neizservēja setu.

Sabaļenka tikai vienreiz (1-4) uzvarējusi Bertensu, tiesa, to nesen paveica viņai veiksmīgajā Ķīnā, kur 25. septembrī bija pārāka Uhaņas "Premier 5" turnīra astotdaļfinālā ar rezultātu 6:1, 7:6(9). Rītdienas fināls plānots plkst. 7:00.


, 2019-10-26 17:15, pirms 4 gadiem
Es par kaimiņieni! Un ne jau vienkārši par. Arina patiešām ir lieliska tenisiste.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.