Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Osaka izstājas, Bertensa debijā sasniedz pusfinālu

Osaka izstājas, Bertensa debijā sasniedz pusfinālu
Naomi Osakai "WTA Finals" debijā 0-3 bilance un izstāšanās savainojuma dēļ. Foto: AP/Scanpix

Pirmoreiz spēlējot "WTA Finals", sezonas noslēguma turnīra pusfinālā iekļuva Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura grupu turnīrā sakrāja divas uzvaras, otro panākumu gūstot pret tikai vienu setu izturējušo Naomi Osaku. Japānas sportiste pilnu maču nenospēlēja kreisās kājas savainojuma dēļ un izstājās pēc viena seta (3:6.).

Naomi Osakai problēmas ar kreiso kāju bija jau iepriekšējā mačā. Šodien viņa apmierinošā līmenī izturēja līdz septītajam geimam, kurā tika nobreikota, iegūstot tikai vienu punktu. "US Open" čempionei pēc tam bija saruna ar savu treneri Sašu Bajinu, neslēpjot diskomfortu par spēlēšanu tādos apstākļos.

Pēc tam, kad Kiki Bertensa uzvarēja nākamajā geimā un izvirzījās vadībā ar 5:3, Osakai bija gandrīz 10 minūtes ilgs medicīnas pārtraukums gan kortā, gan ārpus tā. Osaka nospēlēja vēl vienu geimu, kurā bija bezspēcīga, tiekot nobreikota "sausā". Japānas tenisistei divas dubultkļūdas. Osaka dažas minūtes vēlāk paziņoja par cīņas pārtraukšanu.

Turnīra jaunākajai dalībniecei Osakai (21) savā debijas turnīrā pēc zaudējumiem pirmajos divos mačos šodien bija ļoti sarežģīta misija – lai saglabātu izredzes iekļūt pusfinālā, viņai vajadzēja uzvarēt ar 2-0 un cerēt uz Slounas Stīvensas uzvaru pār Andželiku Kerberi grupu turnīra pēdējā mačā, kas sāksies 14:30.

Muguras savainojuma dēļ Singapūrā nespēlējušo Simonu Halepu aizstājusī Bertensa savā "WTA Finals" vienspēļu debijā iekļuvusi pusfinālā. Bertensas pozīcija Sarkanā grupā kļūs zināma pēc dienas otrā mača. Stīvensa un Kerbere tiksies cīņā, kuras uzvarētāja iekļūs pusfinālā. Ja uzvarēs Kerbere, Bertensai būs 1. vieta grupā, bet Stīvensas uzvaras gadījumā amerikānietei grupā triumfs ar perfektu 3-0 bilanci.

"WTA Finals 2018" Singapūrā

Sarkanās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Slouna Stīvensa – (3) Naomi Osaka7:5 4:6 6:1
(8) Kiki Bertensa – (1) Andželika Kerbere1:6 6:3 6:4
(1) Andželika Kerbere – (3) Naomi Osaka6:4 5:7 6:4
(5) Slouna Stīvensa – (8) Kiki Bertensa7:6(4) 2:6 6:3
(8) Kiki Bertensa – (3) Naomi Osaka6:3

Turnīra tabula

VTenisisteSUZSetiGeimi
1.Slouna Stīvensa2204-232:27
2.Kiki Bertensa3215-334:31
3.Andželika Kerbere2113-330:28
4.Naomi Osaka3032-630:40

Piezīme: "WTA Finals" noteikumi nepilna mača gadījumā uzvarētājai piešķir uzvaru ar rezultātu 2-0, pat ja nav nospēlēti divi pilni seti.


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.