Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuzņecova drāmā uzvar Pliškovu un pirmā sasniedz pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuzņecova drāmā uzvar Pliškovu un pirmā sasniedz pusfinālu
Svetlana Kuzņecova
Foto: AFP/Scanpix

Sesto reizi spēlējot sezonas finālturnīrā, pirmoreiz no grupa ārā izdevās tikt Svetlanai Kuzņecovai, kura trešdien ļoti dramatiskā mačā Singapūrā ar rezultātu 3:6, 6:2, 7:6(6) pieveica Karolīnu Pliškovu. Pagājušā gada čempione Agņeška Radvaņska ar 7:6(1), 6:3 no cīņas par pusfinālu izslēdza Garbinji Mugurusu un pati iekļūs pusfinālā, ja piektdien apspēlēs Pliškovu.

Kuzņecova ar ceturto mačbumbu pieliek punktu drāmai pret Pliškovu

Svetlana Kuzņecova 1. setā čehietei uzdāvināja divus breikus, bet atspēlēja tikai vienu, saņemot loģisku zaudējumu. Karolīna Pliškova pirmo breiku ieguva ceturtajā geimā, kad Kuzņecova nospēlēja gan pavirši, gan pasīvi, ļaujot pretiniecei uzbrukt, ko Karolīna arī labprāt darīja. Breiks pēc tam viegli nostiprināts, izvirzoties vadībā ar 4:1.

Pliškova septītajā geimā palika bez pirmās serves un ar kļūdām darbojās spēlē pie tīkla. Kuzņecovai tāda kombinācija ļāva breiku atspēlēt un tikt atpakaļ setā – 3:4. Ar lielām pūlēm atgūtais breiks nespēja Kuzņecovu iedvesmot seta turpinājumam, jo pilnībā izgāzts nākamais geims, atjaunojot Pliškovai breika pārsvaru.

Kuzņecova astoto geimu sāka ar dubultkļūdu, tai sekoja divas "backhand" kļūdas. Lai arī Sveta spēja izkļūt no 0:40 situācijas, viņa šo geimu tomēr atdeva. Trešā "backhand" kļūda geimā, iesitot tīklā, deva čehietei ceturto breikbumbu. Kuzņecovai pēc tam otrā dubultkļūda geimā. Servējot par uzvaru setā, Pliškova atrada pirmo servi un viegli pielika punktu setam.

Divkārtējā "Grand Slam" čempione neveiksmīgi nospēlēja arī 2. seta pirmajā geimā, kad ar trim nepiespiestajām kļūdām noorganizēja Pliškovai jau seta un breika pārsvaru. Tobrīd Kuzņecova beidzot sāka spēlēt atbilstoši savām spējām un izcēlās ar četru pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju, ieliekot stingrus pamatus uzvarai setā.

Kuzņecova otrajā geimā ar uzbrukumu nopelnīja divus punktus, bet vēl divus ieguva ar Pliškovas kļūdām. Čehijas pirmā rakete aiznākamajā geimā servi pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara! Kuzņecova trīs reizes pēc kārtas bija pārāka garajās izspēlēs. Pliškovas "volley" kļūda deva Svetai breikbumbu, kuras izspēlē Karolīnai liels "forehand" auts. Piektajā geimā ar eisu atspēlējusi breikbumbu, nostiprināja breiku, esot vadībā ar 4:1.

Vairāk iespēju uzņemšanā šajā setā Pliškovai nebija, bet savas serves geimos grūtības turpinājās. Kuzņecova bieži spēlēja uz Pliškovas "backhand" un arī veiksmīgi izmantoja "slaisu" taktiku. Pliškova seta pēdējā geimā vēlreiz tika nobreikota, kad pie rezultāta 2:5 spēja atspēlēt tikai pirmo no divām setbumbām, to izdarot ar diagonālo "forehand". Otrās setbumbas izspēlē viņai vēl viens misēklis spēlē pie tīkla, nespējot bumbiņu pacelt pēc tam, kad Kuzņecova labi atsita viņas servi. Pliškova šajā setā uzvarēja tikai 2/7 izspēlēm, kad viņa devās pie tīkla.

Viņas varenā serve Pliškovai šodien nebija tik liels palīgs kā vairumā maču. Karolīnai pirmās serves precizitāte tikai 44%, viņa eisos Kuzņecovai zaudēja ar 2-6! Nespēja regulāri iegūt vieglus punktus ar servi nozīmēja problēmas garajās izspēlēs. Kuzņecova pēdējā setā viegli guva breikus un tikpat viegli tos atdāvināja. Svetai 3. setā breika pārsvars bija trīs reizes, ļaujot tikpat reižu čehietei atspēlēties. Kuzņecovas problēma bija pārāk pasīvais teniss savas serves geimos, gaidot Pliškovas kļūdas. Karolīna izmantoja daudzās iespējas uzbrukt un trīs reizes tika atpakaļ setā.

Trešo reizi breiku Kuzņecova nemācēja nosargā, kad viņa pie rezultāta 5:3 servēja par uzvaru mačā. Viņa nokļuva divu punktu attālumā no uzvaras, bet neprata pielikt punktu. Geims beidzās ar tobrīd daudz agresīvākās Pliškovas "backhand" sitienu pa līniju. Pliškova pēc tam viegli noturēja savu servi, bet 11. geimā sekoja vēl viens čehietes breiks, kad Kuzņecova izcēlās ar četrām kļūdām un pati sevi nobreikoja "sausā".

Tas gan šajā dramatiskajā mačā nebija viss, jo arī Pliškova nemācēja izservēt maču. Viņai 12. geimā bija 6:5 un 30:0, turpinājumā zaudējot četrus punktus pēc kārtas. Trīs no tiem bija pašas kļūdas. Arī taibreiks neitrālai auditorijai nelika vilties. Piekusušās Pliškovas atteikšanās no garajām izspēlēm un vairākas "forehand" kļūdas, sasteidzot uzbrukumus, ļāva Kuzņecovai izveidot trīs punktu pārsvaru (4:1, 6:3), taču viņa neprata izmantot trīs mačbumbas pēc kārtas!

Pliškova pirmo mačbumbu atspēja pati, otrās mačbumbas izspēlē Svetai neliels auts pēc apvedošā sitiena, bet trešās mačbumbas izspēlē Kuzņecova iesita tīklā no neērtās puses, jau atkal nospēlējot pārāk piesardzīgi. Rezultāts tā kļuva 6:6. Spēcīgas pirmās serves un diagonālā "forehand" kombinācija deva Kuzņecovai ceturto mačbumbu, kas bija trešā no četrām uzņemšanā. Sekoja gara izspēle, kas beidzās ar Krievijas tenisistes "backhand" sitienu pa līniju.

Kuzņecova šogad uzvarējusi 22 trīs setu mačos! Tas ir otrais labākais rādītājs pēdējās 10 sezonās. Petrai Kvitovai 2013. gadā bija 25 uzvaras trīs setu cīņās. Kuzņecova līdz šim finālturnīros bija spēlējusi vāji, pirmajos piecās "WTA Finals" sacensībās sakrājot tikai trīs uzvaras (3-12). Tagad viņai jau divas vienā turnīrā, ar pirmajās divās cīņās Singapūrā paveikto jau nodrošinot karjeras pirmo "WTA Finals" pusfinālu. Atgādinām, ka Kuzņecova bija pēdējā, kura kvalificējās Singapūrai. Tagad viņa ir pirmā, kura iekļuva pusfinālā.

Radvaņska izslēdz Mugurusu no cīņas par pusfinālu

Garbinje Mugurusa pērn "WTA Finals" debijā apakšgrupā uzvarēja visos trīs mačos, bet pusfinālā ar 7:6(5), 3:6, 5:7 zaudēja Agņeškai Radvaņskai. Arī šoreiz Spānijas tenisistei turnīrs faktiski beidzās ar fiasko pret Polijas pirmo raketi – 6:7(1), 3:6. Tagad gan viņai vēl jānospēlē viens mačs, kurā būs tikai reitinga punktu un papildus naudas prēmijas motivācija. Pat uzvara grupas pēdējā mačā pret Kuzņecovu viņai neļaus ieņemt kādu no pirmajām divām vietām baltajā grupā.

Mugurusa šodien abos setos bija vadībā ar breiku, brīžiem spēlēja patiešām ļoti labi, bet viņai trūka stabilitātes un arī precizitātes visa mača garumā, divos setos sakrājot 37 nepiespiestās kļūdas. 1. setā viņa pie rezultāta 5:4 servēja par uzvaru setā. Zaudētais desmitais geims sākts ar dubultkļūdu, turpinājumā nespējot savākties. Mugurusa aiznākamajā geimā ar eisu atspēlēja setbumbu un tika līdz taibreikam, bet tajā Radvaņska viņu rotaļājoties sagrāva ar 7:1. Savukārt 2. setā Spānijas tenisiste no 3:2 zaudēja četrus geimus pēc kārtas.

Radvaņskas uzvara ļāva pusfinālā jau pēc pirmajām divām spēlēt iekļūt Kuzņecovai, kura arī jau nodrošinājusi uzvaru grupā. Sveta tādējādi piektdien varēs enerģijas taupīšanas rezultātā atdot maču Mugurusai. Ironiski, ka arī Spānijas tenisistei šajā cīņā nebūs motivācijas spēlēt ar 100% atdevi. Savukārt Radvaņska un Pliškova savstarpējā duelī noskaidros 2. vietas ieguvēju baltajā grupā. Aga uzvarējusi visus sešus iepriekšējos mačus pret Pliškovu, turklāt allaž bijusi pārāka divos setos.

WTA Finals 2016 Singapūrā

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(3) Simona Halepa – (6) Medisona Kīsa6:2 6:4
(1) Andželike Kerbere – (7) Dominika Cibulkova7:6(5) 2:6 6:3
(1) Andželike Kerbere – (3) Simona Halepa6:4 6:2
(6) Medisona Kīsa – (7) Dominika Cibulkova6:1 6:4

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Andželike Kerbere2-04-127:21
2.Simona Halepa1-12-218:18
3.Medisona Kīsa1-12-218:17
4.Dominika Cibulkova0-21-420:27

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(8) Svetlana Kuzņecova – (2) Agņeška Radvaņska7:5 1:6 7:5
(4) Karolīna Pliškova – (5) Garbinje Mugurusa6:2 6:7(4) 7:5
(8) Svetlana Kuzņecova – (4) Karolīna Pliškova3:6 6:2 7:6(6)
(2) Agņeška Radvaņska – (5) Garbinje Mugurusa7:6(1) 6:3

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Svetlana Kuzņecova2-04-231:30
2.Agņeška Radvaņska1-13-229:24
3.Karolīna Pliškova1-13-333:30
4.Garbinje Mugurusa0-21-423:32