Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Fišs uzveic Isneru Atlantas finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Fišs uzveic Isneru Atlantas finālā
Mārdijs Fišs
Foto: AFP/Scanpix

Par ASV pilsētas Atlantas ATP vienspēļu turnīra čempionu kļuvis 28 gadus vecais mājinieks Mārdijs Fišs, kurš triju setu cīņā uzveica citu amerikāni Džonu Isneru – 4:6, 6:4, 7:6(4). Fišam šis ir jau otrais ATP tituls šajā gādā – pirms divām nedēļām viņš uzvarēja arī Ņūportā.

Amerikas hard kortu sezona tika aizsākta ar ATP Tour 250 sērijas turnīru Atlantā. Šo sacensību dalībnieku sastāvs varbūt nebija tas pats spēcīgākais, tomēr liela daļa zināmāko amerikāņu spēlēja. Ar pirmo numuru turnīrā bija izlikts Endijs Rodiks, tomēr finālu viņš nesasniedza – 6:7(5), 3:6 pret Mārdiju Fišu. Fiša pretinieks finālā bija Džons Isners, kuram šis bija pirmais turnīrs pēc leģendārā Vimbldonas maratona.

neskatoties uz zemāko reitinga vietu, fināla favorīts bija Fišs. Jau pašā spēles sākumā viņš varēja tikt vadībā ar breiku, tomēr, neizmantojis savas iespējas, viņš atdeva iniciatīvu Isneram, kurš to pārvērta uzvarētā setā ar 6:4. Otrajā setā pie vienīgā breika tika jau Fišs, uzvarot ar identisku 6:4. Fišam izdevās tikt priekšā arī ar 3:1 trešajā setā, tomēr Isners uzreiz atguvās un spēles uzvarētāju vēlāk noteica taibreikā. Tajā Fišam izdevās uzvarēt pirmajās četrās izspēlēs un vadību viņš vairs neatdeva – 7:4.

„Labākā sportiskā formā es šķiet neesmu bijis”, pēc mača atzina Fišs, kuram šī bija jau desmitā uzvara pēc kārtas ATP līmeņa mačos. Viņš pirmo reizi karjerā uzvarēja divus ATP turnīrus gada laikā, turklāt divus turnīrus pēc kārtas (arī pirms divām nedēļām Ņūportā). Par uzvaru viņš ieguva 250 reitinga punktus, kā arī 95 845 ASV dolāru prēmiju, kamēr Isneram 150 ranga punkti un 50 500 dolāru prēmija. Isneram pēc spēles bija neliels rūgtums, jo šis bija jau trešais fināls šosezon, kurā viņš piedzīvo zaudējumu: „Ir grūti ar to samierināties, bet tas neattur no progresa. Man jāspēlē vēl labāk un tad uzvaras neizpaliks”. Sezonas sākumā Isners uzvarēja Oklendas turnīrā, bet pēc tam zaudējis finālos Memfisā, Belgradā un nu arī Atlantā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home