Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pirmā simtnieka tenisists Kikers par spēļu ietekmēšanu var saņemt mūža diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

Pirmā simtnieka tenisists Kikers par spēļu ietekmēšanu var saņemt mūža diskvalifikāciju
Nikolāss Kikers
Foto: EPA / Scanpix

LETA--AFP. Argentīnas tenisists Nikolāss Kikers atzīts par vainīgu divu spēļu rezultātu ietekmēšanā, par ko viņam draud mūža diskvalifikācija, pavēstījusi Tenisa integritātes vienība (TIU).

Pašlaik 25 gadus vecais Kikers 2015.gada jūnijā ietekmējis rezultātu Padovas "Challenger" turnīra spēlē, bet trīs mēnešus vēlāk krāpies vēl vienās šī līmeņa sacensībās Barankviljā.

Tāpat viņš atzīts par vainīgu neziņošanā un par to, ka atteicās sadarboties ar TIU lietas izmeklēšanā. "Atzīts par vainīgu visās apsūdzībās, viņš tuvākajā laikā saņems sodu," teikts TIU paziņojumā.

Kikers ATP rangā ieņem 84.vietu, bet viņa rekords ir pērn jūnijā sasniegtā 78.pozīcija. Viņš karjeras laikā izcīnījis trīs "Challenger" un desmit ITF titulus, bet ATP tūrē argentīnietis palicis bez trofejām.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-05-26 17:23, pirms 6 gadiem
Kādā veidā var ietekmēt rezultātu tenisā? Zaudējot? Citādi nevar bet tad ir jābūt arī otram vainīgajam

     [+] [-]

, 2018-05-27 17:02, pirms 6 gadiem
Ir aizdomas, ka arī Rafaels Nadals varētu būt piedalījies spēļu rezultātu ietekmēšanā. Esot pat video pierādījumi, kuros acīmredzami konstatējams, ka Nadals speciāli sit ar īpaši sagatavotu raketi pa bumbiņu, ietekmējot tās lidojuma trajektoriju un līdz ar to arī spēles rezultātu.