Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kontaveita sagrauj savainoto Kerberi, Vācija zaudē arī Zīgemundu

Kontaveita sagrauj savainoto Kerberi, Vācija zaudē arī Zīgemundu
Laura Zīgemunda
Foto: imago/Scanpix

Štutgartes "Premier" turnīrā ceturtdiena ļoti neveiksmīga Vācijas tenisam, jo izstājās pēdējo trīs titulu ieguvējas Laura Zīgemunda un Andželike Kerbere. Pagājušā gada čempione ar 4:6, 6:4, 3:6 atzina amerikānietes Koko Vandevei pārākumu, bet 2015. un 2016. gada uzvarētāja Andželike Kerbere kājas savainojuma dēļ izstājās pie rezultāta 0:6, 0:2 mačā pret igaunieti Aneti Kontaveitu.

Laura Zīgemunda 2016. gadā negaidīti no kvalifikācijas spēja tikt līdz Štutgartes finālam, kur viņai pietrūka enerģijas, lai sīvi pacīnītos ar Andželiki Kerberi, divu Vācijas spēlētāju finālā pēc 3-0 starta izrāviena zaudējot ar rezultātu 4:6, 6:0.

Savukārt 2017. gadā Zīgemunda ar "wild card" palīdzību izvairījās no kvalifikācijas, arī šoreiz tika līdz finālam un tagad spēja uzvarēt, dramatiskā titula cīņā ar 6:1, 2:6, 7:6(5) pieveicot Kristinu Mladenoviču, kura izšķirošā seta taibreikā bija vadībā ar 4:1.

Zīgemunda karjeras labākajā formā cerēja nākamajā mēnesī doties uz "French Open", taču tad notika nelaime. Viņa pēdējā nedēļā pirms "French Open" spēlēja Nirnbergā, kur guva nopietnu ceļgala savainojumu, kortā atgriežoties tikai šogad martā.

Šonedēļ Štutgartē viņai bija tikai ceturtais turnīrs šogad. Laura 1. kārtā ar 6:4, 6:3 pieveica piecu zaudējumu sērijā esošo Barboru Stricovu, bet tālāk netika. Lai arī viņa ir māla seguma speciāliste, bet Koko Vandevei māls ir neērtākais segums, šajā sāncensībām tam nav nozīmes – amerikāniete uzvarējusi abos mačos uz māla. Abas pirmoreiz tikās pirms gada Madridē, un arī toreiz Koko uzvarēja trīs setu cīņā (6:2, 4:6, 6:3).

Anete Kontaveita vakar ļoti ilgā 3:09 stundas ilgā mačā uzvarēja pagājušā gada finālisti Kristinu Mladenoviču un pēc tāda "maratona" viņai grūtāku pretinieci par atsišanās tenisa speciālisti Kerberi bija grūti iztēloties, tomēr Kontaveitai paveicās, jo Vācijas tenisistei šodien bija kājas savainojums, kura dēļ viņai lielas problēmas ar kustēšanos, zaudējot sava tenisa svarīgāko sastāvdaļu.

Kerberei 1. setā pie rezultāta 0:5 bija septiņas minūtes ilga medicīnas pauze. Kontaveita pēc tam sestajā geimā mocījās ar seta pabeigšanu, to ilgā geimā beidzot paveicot ar ceturto setbumbu. Kerbere 2. setā izturēja vēl tikai divus pilnus geimus un izstājās.

Interesanti, ka Kontaveita šobrīd uzvarējusi 18(!) geimos pēc kārtas pret Kerberi. Anete viņu pirms gada ar 6:4, 6:0 sakāva Romā, toreiz no 2:4 finišējot ar 10 geimu sēriju. Kerbere toreiz nebija savainota, tiesa, atradās sliktā formā, kas viņai bija gandrīz visu 2017. gadu.

Kājas savainojums šodien priekšlaicīgi pārtrauca vēl vienu maču. Pasaules ceturto raketi Eļinu Svitoļinu pabiedējusī čehu tīne Marketa Vondroušova, kurai tas bija jau piektais mačs turnīrā, to sākot no kvalifikācijas (Svitoļinai tikmēr pirmais), kortu asarām acīs pameta pēc 3. seta piektā geima – 6:2, 1:6, 2:3.

Dienas trešā izstāšanās notika Garbinjes Mugurusas un Anastasijas Pavļučenkovas mačā, kurā Krievijas tenisistei tika uzvara ar rezultātu 7:5. Pavļučenkovai tā ir pirmā uzvara četros mačos pret Mugurusu, kura Štutgartē ieradās ar septiņu uzvaru sēriju. Mugurusa uzvarēja savā pēdējā turnīrā, šomēnes kļūstot par čempioni "International" turnīrā Monterejā, kur gūtajām piecām uzvarām vēl divas pievienoja pagājušajā nedēļā Federāciju kausā pret Paragvaju. Mugurusa šonedēļ Vācijā tikai 12 geimus nospēlēja muguras savainojuma dēļ.

"Porsche Tennis Grand Prix", WTA "Premier 700" sērijas turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Simona Halep – Magdalena Rybarikova4:6 6:2 6:3
Anastasia Pavlyuchenkova – (2) Garbine Muguruza7:5
(3) Elina Svitolina – Marketa Vondrousova2:6 6:1 3:2
(4) Aļona Ostapenko – Zarina Diyas6:3 6:0
(5) Karolina Pliskova – Veronika Kudermetova7:6(4) 6:3
(6) Caroline Garcia – Marta Kostyuk6:1 3:6 7:5
Anett Kontaveit – Angelique Kerber6:0 2:0
CoCo Vandeweghe – Laura Siegemund6:4 4:6 6:3

, 2018-04-26 20:38, pirms 6 gadiem
Vēl jau Kerberes izstāšanās pēc 6-0 2-0 pret Kontaveitu. Cerams ka ne nopietna liksta, citādi RG bez vienas no favorītēm
, 2018-04-26 23:00, pirms 6 gadiem
Народ недавно нашли уникальный способ как без диет, без спорта и без мед.препаратов сделать свое тело красивым и подтянутым.Я сразу решил протестировать и был в шоке: за 2 недели убрал пивное пузо и начали проступать кубики, подкачал руки и спину, и скинул даже пару килограмм. Теперь и жена захотела попробовать вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал да и цена вoпpоca кoпeeчнaя,а вычитал об этом способе здесь --- Блог Домашнего качка
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.