Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Šarapova uzvar pirmajā spēlē pēc diskvalifikācijas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šarapova uzvar pirmajā spēlē pēc diskvalifikācijas
Marija Šarapova
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Štutgartē pirmo oficiālo maču kopš pagājušā gada janvāra nospēlēja 15 mēnešu ilgu diskvalifikāciju par dopinga (meldonija) lietošanu izcietusī Krievijas tenisiste Marija Šarapova. Viņa "Premier" turnīra 1. kārtas cīņā ar 7:5, 6:3 pieveica Itālijas veterāni Robertu Vinči.

Šarapovai atgriešanās turnīrā bija lieliska izloze, 1. kārtā dabūjot maču pret ļoti sliktā formā esošo Vinči – viņa pirms cīņas ar Šarapovu bija zaudējusi sešas no pēdējām septiņām spēlēm. Šarapova Vinči sagrāva abos iepriekšējos mačos – 2007. gadā "US Open" ar 6:0, 6:1 un 2012. gadā ar 6:2, 6:1 Indianvelsā.

Šoreiz, vairāk nekā gadu esot bez spēļu prakses, Šarapovai uzvaras gūšana pret vienmēr pieveikto Vinči nāca grūtākā cīņā, bet šaubu nebija ne mirkli atšķirīgu uzbrukuma opciju dēļ. Kamēr Vinči nācās paļauties uz savu dažādību ar neskaitāmiem "slaisiem", Šarapova sev raksturīgi dominēja spēka spēlē. Kad izdevās izvairīties no kļūdām, Vinči variantu nebija.

Šarapovas pirmā oficiālā spēle kopš pagājušā gada "Australian Open", kur viņa ceturtdaļfinālā zaudēja Serēnai Viljamsai, sākās ar Mašas "forehand" autu. Otrajā izspēlē viņa ar spēcīgu sitienu trāpīja laukumā, jau mača pirmajos divos punktus nodemonstrējot sava tenisa negatīvo un pozitīvo pusi.

Vinči uzvarēja savā pirmajā serves geimā, bet Šarapova to izdarīt nespēja, agri nokļūstot iedzinējos ar breiku – 0:2. Pieckārtējā "Grand Slam" čempione atspēlējās uzreiz, deviņas minūtes ilgušajā trešajā geimā izmantojot piekto breikbumbu, kuras izspēlē viņa ar "backhand" pa līniju spēcīgi bumbiņu atsita pēc itālietes pirmās serves.

Šarapova pa vienai breikbumbai neizmantoja septītajā un devītajā geimā, bet 11. geimā ar breiku spēja izcelties, jau atkal ar "backhand" spēcīgi uzbrūkot pretinieces servei – 6:5. Nākamajā geimā izdevās pielikt punktu setam, to izdarot ar otro setbumbu. Pirmajā reizē viņai "backhand" auts, bet otrās setbumbas izspēlē paveicās ar tīkla palīdzību – bumbiņa, to skārusi, mainīja lidojuma virzienu, Vinči nespējot noreaģēt.

2. setā pirmais no Šarapovas diviem breikiem notika jau pirmajā geimā. Vinči atspēlēja divas breikbumbas, bet trešo novērst nespēja, iesitot tīklā. Šarapova nākamajā geimā izdarīja to, ko nupat nespēja Vinči, proti, atspēlēja trīs breikbumbas. Serves nosargāšanai Šarapovai bija nepieciešamas 10.5 minūtes! Pēc ļoti saspringtā geima Šarapovai mača atlikušajā daļā ar servi problēmu vairs nebija, turklāt viņai nebija jāservē par uzvaru mačā, jo Vinči pie 3:5 nespēja noturēt servi.

Šarapova atgriešanās spēlē, kas ilga 1:43 stundas, sakrāja 11 eisus un pieļāva tikai trīs dubultkļūdas. Viņai tīri uzvarētajās izspēlēs graujošs 39-10 pārsvars un tikai par vienu nepiespiesto kļūdu vairāk nekā Vinči: 21-10. Šarapova atspēlēja piecas no sešām breikbumbām, servi zaudējot tikai savā pirmajā servēšanas reizē.

Šarapova ir trīskārtēja Štutgartes turnīra čempione (2012-14), viņa 2. kārtā sacentīsies ar citu Krievijas tenisisti Jekaterinu Makarovu. 1. kārtas pārvarēšana Šarapovai dod 55 punktus, kas bijušajai pasaules pirmajai raketei nodrošinājuši atgriešanos rangā, tam notiekot maija pirmajā dienā.

Tiesa, māla sezonas turnīros viņai būs nepieciešamas "wild card", tās pamatturnīriem saņemot jau Štutgartē, Madridē un Romā. Par "French Open" skaidrība būs maija vidū. Šīs nedēļas sākumā britu presē parādījās informācija par to, ka Šarapovai Parīzē piešķirs kvalifikācijas turnīra "wild card".

"Porsche Tennis Grand Prix". WTA "Premier" sērijas turnīrs Štutgartē uz māla seguma telpās

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Johanna Konta – Naomi Osaka7:6(5) 3:6 6:1
Ekaterina Makarova – (7) Agnieszka Radwanska6:2 6:4
(8) Svetlana Kuznetsova – Kiki Bertens6:3 5:7 6:3
Anett Kontaveit – Ana Konjuh7:6(5) 6:4
Kristina Mladenovic – Mirjana Lucic-Baroni6:4 6:2
Anastasija Sevastova – Samantha Stosur6:1 4:6 6:3
Maria Sharapova – Roberta Vinci7:5 6:3
Laura Siegemund – Shuai Zhang6:2 7:6(4)
Barbora Strycova – Jennifer Brady6:2 6:2
Carla Suarez Navarro – Tamara Korpatsch6:2 6:4
CoCo Vandeweghe – Aļona Ostapenko7:6(3) 7:6(3)
Elena Vesnina – Daria Kasatkina7:6(2) 6:2

  -1 [+] [-]

, 2017-04-26 21:56, pirms 7 gadiem
nevar būt ka nodrošinājusi atgriešanos rangā. Viņai tāpat kā visām ir jāiegūst vismaz punkts 3 turnīros vai uzvarot vienu turnīru. Vai tad ne?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 22:02, pirms 7 gadiem
izlasi vēlreiz par iegūtajiem punktiem

pūce rakstīja: nevar būt ka nodrošinājusi atgriešanos rangā. Viņai tāpat kā visām ir jāiegūst vismaz punkts 3 turnīros vai uzvarot vienu turnīru. Vai tad ne?

  -1 [+] [-]

, 2017-04-27 08:11, pirms 7 gadiem
Teniss atgūst savu skaistumu!!!!

     [+] [-]

, 2017-04-27 11:33, pirms 7 gadiem
Cita interese skatīties, žēl, ka Jeļena zaudēja.