Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nišikori atspēlē četras mačbumbas pret Fereru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori atspēlē četras mačbumbas pret Fereru
Kei Nišikori
Foto: AP/Scanpix

Dramatiskā cīņā zaudējumu Maiami "Masters 1000" turnīra 4. kārtā piedzīvoja pagājušā gada finālists Davids Ferers, kurš vairāk nekā trīs stundu ilgā mačā nespēja izmantot četras mačbumbas un ar 6:7(7), 6:2, 6:7(9) zaudēja Kei Nišikori.

Kei Nišikori un Davida Ferera pirmais mačs 2008. gadā "US Open" bija līdzīga izturības pārbaude. Toreiz vienam pret otru spēlējot pirmo reizi, japānis uzvarēja piecos setos. Ferers uzvarēja trīs no nākamajām četrām cīņām. Interesanti, ka abi arī pērn sacentās Maiami un arī pirms 12 mēnešiem tas notika 4. kārtā. Toreiz spānis uzvarēja viegli ar 6:4, 6:2. Šoreiz bija daudz sīvāka spēkošanās ar citādāku iznākumu.

3:05 stundu ilgā spēle noslēdzās ar dramatisku 3. setu. Tajā breika pārsvaru vispirms nenoturēja Ferers, pēc tam Nišikori. Abiem tenisistiem, it īpaši Nišikori, esot manāmi sagurušiem, mača beigās regulāri pietrūka precizitātes, kā rezultātā uzvarētāju izdevās noskaidrot vien ar piekto mačbumbu. Pateicoties palīdzībai no tīkla un Nišikori dubultkļūdai, Ferers taibreikā atspēlēja divus minibreikus, bet vēlāk nespēja izmatot četras mačbumbas!

Pirmo Nišikori atspēlēja ar lielu veiksmes palīdzību – laukumā izdevās trāpīt otro servi (bumbiņa esot skārusi līniju no ārpuses (TV atkārtojuma nebija)), Fereram apjūkot un bumbiņu izsitot autā. Vēl vienu mačbumbu Kei novērsa ar eisu, bet divas atspēlēja, kad servēja spānis – abos gadījumos pretinieku piespiežot izsist autā. Vēl viena Ferera neprecizitāte deva Nišikori pirmo mačbumbu, kuru viņš prata realizēt. Ferers otro gadu pēc kārtas turnīru pabeidza, zaudējot mačā, kurā viņam ir mačbumba(s). Pērn finālā pret Endiju Mareju viņam bija viena.

Nišikori pretinieks ceturtdaļfinālā būs Rodžers Federers, kurš trīs mačos nav nobreikots un 4. kārtā 49 minūtēs ar 6:1, 6:2 pazemoja Francijas pirmo numuru Rišāru Gaskē. Ferera zaudējums Federeram ļaus pacelties uz 4. vietu rangā, kas tiks publicēts pirmdien. Ar Nišikori šveicietis spēlējis divas reizes – 2011. gadā Bāzeles finālā japānis sagrauts ar 6:1, 6:3, bet pērn uz Madrides māla Federers zaudēja trīs setos (4:6, 6:1, 2:6).

Pirms gada Maiami pusfinālu sasniegušā Gaskē zaudējums 4. kārtā nozīmē to, ka pirmdienas rangā Top 10 nebūs neviena franču tenisista. Žo-Vilfrīds Tsonga izkrita pirms Maiami turnīra, bet Gaskē to pametīs pēc sacensībām Floridā. Rišāra vietu ieņems Kanādas pirmais numurs Milošs Raoničs, kurš tur vienu nedēļu pavadīja pagājušā gada augustā pēc Monreālas fināla sasniegšanas.

Lieliski pēdējos četrus turnīrus aizvada Ukrainas pirmais numurs Aleksandrs Dolgopolovs, kuram 6:4, 3:6, 6:1 uzvara pār Stanislasu Vavrinku deva ceturto ceturdaļfinālu pēc kārtas. Dolgopolovs Riodežaneiro "ATP World Tour 500" turnīrā tika līdz finālam, pēc tam tādas pašas nozīmes sacensībās Akapulko sasniedza pusfinālu, vēlāk pusfināls arī Indianvelsā. Dolgopolovs Vavrinku uzveicis divos no trim mačiem un, pateicoties vakardienas uzvarai, rangā apsteigs Ernestu Gulbi.

"Sony Open Tennis". ATP "Masters 1000" turnīrs Maiami uz "hard" seguma

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (14) Fabio Fognini6:2 6:2
(2) Novak Djokovic – (16) Tommy Robredo6:3 7:5
(22) Alexandr Dolgopolov – (3) Stanislas Wawrinka6:4 3:6 6:1
(20) Kei Nishikori – (4) David Ferrer7:6(7) 2:6 7:6(9)
(5) Roger Federer – (9) Richard Gasquet6:1 6:2
(6) Andy Murray – (11) Jo-Wilfried Tsonga6:4 6:1
(7) Tomas Berdych – (10) John Isner6:3 7:5
(12) Milos Raonic – Benjamin Becker6:3 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – (12) Milos Raonic
(2) Novak Djokovic – (6) Andy Murray
(5) Roger Federer – (20) Kei Nishikori
(7) Tomas Berdych – (22) Alexandr Dolgopolov

     [+] [-]

, 2014-03-26 16:59, pirms 10 gadiem
Njā, Tieši Top 20 robeža ir viss slidenākā, apskatieties kāds tur blīvums! Te ļoti ātri var pazaudēt savu pozīciju. Pietiek vienās sacensībās zaudēt 1. kārtā, kāds tavs konkurents varbūt aizies līdz Ceturtdaļfinālam, kautvai līdz 2. vai 3. kārtai. un tevi rangā var apsteigt. Runājot konkrēti par Gulbi, tad es ticu, ceru un zinu, ka viņš ir spējīgs tikt desmitniekā,bet tālāk par 9. vietu diez vai.Ernestam priekšā ir daudzi spēlētāji, kurus viņš ir vairākas reizes uzvarējis, par kuriem viņš spēj cīnīties, un kuri nav necik daudz labāki par Ernestu, par tādiem es uzskatu tenisistus līdz 9. ranga vietai, taču paraugoties uz tiem, kas Gulbim aiz muguras, ir redzams, ka arī tie ir spēlētāji, kuri var izšaut un noteikti pretendētu uz top 15, tādi kā Monfīss, Čiličs, Simons,Verdasko utt. Lai tev izdodas būt stabilam top 20 spēlētājam, un kādu dienu iekļūt top 10 Ernest! Vēlam veiksmi!

     [+] [-]

, 2014-03-26 18:54, pirms 10 gadiem
Nabaga Ērnijs,kā tad sapnis par Nr 1...Ja nopietni tad tādu slotaskātu kā Guldis ir desmitiem,kas kaut vienu reizi ir uzveikuši top spēlētājus,bet tas jau nenozīmē,ka viņi visi nu ir nopietni pretendenti uz Nr 1