Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Azarenka sakauj Vozņacki, tiek pusfinālā pret neuzvarēto V. Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka sakauj Vozņacki, tiek pusfinālā pret neuzvarēto V. Viljamsu
Viktorija Azarenka
Foto: AP/Scanpix

Dohas WTA "Premier" ceturtdaļfinālos visos četros mačos uzvarēja rangā zemāk esošas tenisistes. Tas nozīmē, ka Viktorija Azarenka atkal pārspēja Karolīnu Vozņacki, Agņeška Radvaņska kārtējo reizi bija bezspēcīga pret Venusu Viljamsu, un Petra Kvitova otro nedēļu pēc kārtas zaudēja Karlai Svaresai Navarro.

Viktorija Azarenka otro reizi divu mēnešu laikā līdzīgā stilā izrēķinājās ar Karolīnu Vozņacki. Janvārī "Australian Open" ietvaros Vika bija pārāka ar 6:4, 6:2, bet šodien atkal pēc grūtāka 1. seta otrajā jau uzvarēja vieglāk – 6:3, 6:1.

Karolīna brīžiem centās spēlēt agresīvāk nekā to ierasti dara, taču tāda taktikas izvēle nedeva vēlamo rezultātu, jo Vozņacki bieži vien pārcentās ar sitieniem, kas noveda pie autiem. Azarenka 2. setā pēc pirmā breika iegūšanas servi noturēja no 0:40, neļaujot Vozņacki atspēlēties.

Tā Azarenkai ir jau trešā uzvara pēc kārtas pret Vozņacki, kura pirms tam bija iespējusi trīs uzvaru sēriju pret savu šodienas sāncensi. 2012. un 2013. gada Dohas čempione Azarenka ceturtdien guva jau 13. uzvaru pēc kārtas šajā turnīrā.

Nākamā pretiniece Vikai būs arī Dohā savulaik par čempioni kļuvusī Venusa Viljamsa, kura šeit 2008. gadā uzvarēja sezonas noslēguma sacensībās. Arī Viljamsai ceturtdien tāds panākums kā Azarenkai. Proti, viņa šogad Agņešku Radvaņsku uzvarējusi divas reizes – arī Melburnā un Dohā, abos gadījumos to izdarot trīs setu mačā.

Venusa Polijas pirmo raketi šoreiz apspēlēja ar rezultātu 6:4, 1:6, 6:3. Mača vidū izskatoties pagurusi, 34 gadus vecā Viljamsa atrada spēku finiša spurtam un pēdējā setā varēja uzvarēt ar graujošu 6:1, taču nespēja ar pirmo piegājienu izservēt maču. Jau kārtējo reizi Radvaņsku iegāza nespēja turēt pretī fiziski spēcīgākām pretiniecēm. Viljamsa izcēlās ar 46 tīri uzvarētām izspēlēm, kamēr Radvaņskai to bija par 20 mazāk.

Viljamsa šogad guvusi jau trīs uzvaras pret Top 10 spēlētājām – divas pret Radvaņsku un vienu pret Vozņacki. Pērn viņai tik daudz bija visas sezonas laikā. Venusai tagad pret Agu savstarpējos mačos ir 7-4 bilance.

Starp citu, tā viņai ir pozitīva arī pret Azarenku, turklāt Vikai nav zaudēts ne reizi: 4-0! Azarenka četros mačos Viljamsai vecākajai pat nav spējusi atņemt kaut vienu setu. Abas pēdējo reizi tikās pagājušā gada vasarā Stenfordā, kur Viljamsa bija pārāka ar 6:4, 7:6(1). Pēdējais sets ir vienīgais no astoņiem, kurā Azarenka tikusi līdz taibreikam pret Venusu.

Līdz pusfinālam nespēja tikt arī turnīra pirmā rakete Petra Kvitova, kura otro nedēļu pēc kārtas piekāpās Karlai Svaresai Navarro un Spānijas labāko tenisisti neprata uzvarēt pat pēc cerīga sākuma jeb uzvarēta 1. seta – 6:3, 0:6, 3:6. Kā jau ierasts, Kvitovu iegāza nepiespiestās kļūdas, to attiecība 28:16. Tāpat par zaudējuma iemeslu kalpoja nespēja trāpīt pietiekami daudz pirmo servju (tikai 53%).

Vimbldonas čempione Karlai pagājušajā nedēļā Dubaijā arī zaudēja trīs setos. Tagad viņai ir trīs zaudējumi pēc kārtas pret Svaresu Navarro un kopumā Āzijā zaudēts visos četros mačos (divreiz Dubaijā, bet pa reizei Pekinā un Dohā), bet pārējos kontinentos Petrai 4-0 rādītājs.

"Qatar Total Open 2015". WTA "Premier" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(9) Carla Suarez Navarro – (1) Petra Kvitova3:6 6:0 6:3
Victoria Azarenka – (3) Caroline Wozniacki6:3 6:1
(7) Venus Williams – (4) Agnieszka Radwanska6:4 1:6 6:3
Lucie Safarova – (6) Andrea Petkovic6:2 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(7) Venus Williams – Victoria Azarenka
(9) Carla Suarez Navarro – Lucie Safarova

"Abierto Mexicano Telcel". WTA "International" sērijas turnīrs Akapulko uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Maria Sharapova – Magdalena Rybarikova6:1 4:6 6:2
(3) Caroline Garcia – Mirjana Lucic-Baroni6:2 2:1 izst.
(5) Timea Bacsinszky – Johanna Larsson6:3 6:3
Sesil Karatantcheva – Monica Puig2:6 7:6(7) 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Maria Sharapova – (3) Caroline Garcia
(5) Timea Bacsinszky – Sesil Karatantcheva