Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čiličs izvirza horvātus vadībā, Del Potro panāk izlīdzinājumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čiličs izvirza horvātus vadībā, Del Potro panāk izlīdzinājumu
Marins Čiličs
Foto: AFP/Scanpix

Zagrebā izspēlēta Deivisa kausa fināla pirmā diena, pēc kuras ir gaidītais 1-1 neizšķirts, abām komandām pa punktam nopelnot bijušajiem "US Open" čempioniem Marinam Čiličam un Huanam Martinam Del Potro.

Spēli pret Federiko Delboni sācis ar uzvarētiem diviem setiem, Čiličs zaudēja nākamos divus, kortā kopumā pavadot trīsarpus stundas, kuru laikā tomēr spēja nodrošināt uzvaru – 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2. Argentīnai izlīdzinājumu panāca Del Potro, kurš 3:18 ilgajā cīņā Ivo Karlovičam nedeva nevienu breika iespēju un fināla vecāko dalībnieku pieveica četros setos ar rezultātu 6:4, 6:7(6), 6:3, 7:5.

Ivo jau pirmajā geimā tika nobreikots, kad palika bez pirmās serves. Problēmas ar pirmo servi un neprecizitātes spēlē pie tīkla viņam vienreiz servi zaudēt lika arī 3. un 4. setā, bet 2. setā breiku nebija, Karlovičam izglābjoties taibreikā. Del Potro no 6:4 zaudēja četrus punktus pēc kārtas. Karlovičs vienu no divām setbumbām atspēlēja uzņemšanā, kad spēcīgi uzsita ar diagonālo "forehand".

Karlovičs Deivisa kausā nebija spēlējis četrus gadus, bet šoreiz ir komandā, jo pēc ceļgala operācijas spēlēt vēl nevar Borna Čoričs. 37 gadus vecais Karlovičs kļuva par vecāko Deivisa kausa finālistu-vienspēļu dalībnieku 96 gadu laikā – kopš 43 gadus vecā austrālieša Normana Bruksa piedalīšanās 1920. gada finālā.

Argentīna uzvarējusi visus trīs iepriekšējos mačus pret Horvātiju, tiesa, divas no šīm uzvarām izcīnītas Buenosairesā uz sev daudz parocīgākā māla seguma. Horvātija uzvarēja savā vienīgajā iepriekšējā finālā, par čempioni kļūstot 2005. gadā. Karlovičs bija tās izlases sastāvā, taču finālā nespēlēja. Savukārt Argentīna zaudējusi visus četrus finālus, no kuriem pēdējais bija pirms pieciem gadiem.

Deivisa kausa fināls 2016 Zagrebā, "hard" segums

Horvātija – Argentīna 1-1

SpēleRezultāts
Marins Čiličs – Federiko Delbonis6:3 7:5 3:6 1:6 6:2
Ivo Karlovičs – Huans Martins Del Potro4:6 7:6(6) 3:6 5:7