Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Titulētajai dāņu tenisistei Vozņacki šoruden diagnosticēts reimatoīdais artrīts

Titulētajai dāņu tenisistei Vozņacki šoruden diagnosticēts reimatoīdais artrīts
Karolīna Vozņacki pēc savas šī gada pēdējās spēles. Foto: AP/Scanpix

Pasaules sieviešu tenisa ranga trešajā vietā esošajai dāņu sportistei Karolīnai Vozņacki šoruden diagnosticēts reimatoīdais artrīts, ceturtdien atklāja sportiste pēc WTA sezonas noslēguma finālturnīra čempiones pilnvaru nolikšanas.

Vozņacki ceturtdien Singapūrā ar 7-5, 5-7, 3-6 piekāpās Eļinai Svitoļinai, noliekot turnīra čempiones pilnvaras, jo spēja trijos mačos gūt tikai vienu uzvaru un nesasniedza pusfinālu. Pēc šī mača tenisiste atklāja šokējošus jaunumus.

"Sākumā tas bija šoks. Jūties, ka esi sportiskākais atlēts, bet tad tev pēkšņi jāsadzīvo ar šo. Tagad nepieciešams būt pozitīvam," žurnālistiem pauda poļu izcelsmes dāņu sportiste. "Pēc "US Open" man pie ārstiem bija jānoskaidro, kas īsti notiek. Tad es to atklāju. Devos pie viena no labākajiem ārstiem šajā nozarē un sāku ārstēšanos."

Reimatoīdais artrīts ir hroniska autoimūna iekaisuma slimība, ko izraisa organisma imūnā sistēma. Cilvēka locītavu audi nezināmu iemeslu dēļ signalizē imūnajai sistēmai par izmaiņām tajos, bet imūnā sistēma rada iekaisumu locītavās un visā organismā, kādēļ attīstās locītavu un citu orgānu bojājums. Slimības attīstībā un norisē liela nozīme ir cilvēka iedzimtībai, organisma individuālo faktoru un apkārtējās vides mijiedarbībai, skaidro portāls "msdpacientiem.lv".

Vozņacki stāstīja, ka mācās sadzīvot ar slimību. "Esmu ļoti lepna par spēju šajā laikā palikt pozitīvai un cenšanos, lai slimība netraucē man." Sportiste stāsta, ka pēc Vimbldonas čempionāta sākusi just nogurumu un kādā vasaras rītā pēc pamošanās nav spējusi pacelt rokas virs galvas. "Kādā dienā piecelies un nespēj tikt ārā no gultas, bet citā dienā viss ir kārtībā, nemaz nejūtot, ka tev tas ir."

Tenisiste pauž pārliecību, ka slimība nespēs nozīmīgi ietekmēt viņas karjeru. Vēl pavisam nesen, jau zinot par slimību, viņa triumfēja Pekinas WTA "Premier" turnīrā. "Automātiski sāc sev jautāt vai vēl spēsi sasniegt tik lielisku formu, kādā biji pirms slimības, tomēr ārste bija apbrīnojama. Viņa tikai teica, ka varu darīt visu, ko gribu - jājūt savs ķermenis, kā arī daudz kas ir galvā. Tev jātic sev un jātic, ka vari to izdarīt. Uzvara Pekinā atgrieza man ticību, ka nekas nav pazudis."

Izmantotie resursi:
Caroline Wozniacki diagnosed with rheumatoid...


Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.