Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kerbere apspēlē Halepu, Kīsa spēcīgi sakauj Cibulkovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere apspēlē Halepu, Kīsa spēcīgi sakauj Cibulkovu
Medisona Kīsa
Foto: AP/Scanpix

Otro uzvaru Singapūrā notiekošajā "WTA Finals" turnīrā otrdien guva reitinga līdere Andželike Kerbere, kura ar rezultātu 6:4, 6:2 apspēlēja Simonu Halepu. Sarkanās grupas 2. kārtas otrajā cīņā divu debitantu duelī Medisona Kīsa ar 6:1, 6:4 sakāva Dominiku Cibulkovu.

Kerberes aizsardzība uzvar Halepas uzbrukumu

Maču ar servi sāka Simona Halepa un pirmajā geimā nospēlēja nervozi, ar trim kļūdām uzdāvinot Andželikei Kerberei agru breikbumbu. Vācijas tenisiste dominēja garā izspēlē, piespiežot rumānieti iesist tīklā. Kerberei vairākos geimos pietika ar savu primitīvu atsišanos, jo Halepa turpināja krāt kļūdas.

Situācija uz brīdi mainījās seta vidū, kad Halepai piektajā geimā izdevās uzvarēt no 1:3, 0:30 un izvairīties no iekļūšanas iedzinējos ar diviem breikiem. Pacietīgs un precīzs teniss sestajā geimā ļāva atspēlēt breiku. Kerberei bija geimpunkts, lai panākt 4:2, taču viņa iesita tīklā, zaudēja punktu pēc lieliska Halepas diagonālā sitiena un pēc tam vēlreiz bumbiņu iestūma tīklā – 3:3.

Halepa tagad spēlēja krietni saturīgāku tenisu, bet seta izskaņā atkal ieslēdza labdarības režīmu, Kerberei tomēr uzdāvinot šo setu. Simonai astotajā geimā bija breikbumba, bet Endžija to atspēlēja ar savu mīļāko kombināciju – serve un "forehand" sitiens pa līniju.

Rezultāts drīz kļuva 4:4. Halepa devītajā geimā ar četrām kļūdām uzdāvināja Kerberei otro breiku setā. Trenera Darena Keihila padoms pirms seta pēdējā geima nelīdzēja, jo Halepa izgāza arī desmito geimu, Kerberei ar vēl trim kļūdām palīdzot šķērsot finiša līniju.

Dāvanu laiks turpinājās arī 2. seta ievadā. Halepa vispirms uzdāvināja Kerberei jau kārtējo breiku, bet pēc tam otrajā geimā atteicās izmantot divas breikbumbas. Simona pirmajā gadījumā nespēja laukumā atsist vāju Kerberes otro servi, bet pēc tam izspēlē no gala līnijas izcēlās ar "forehand" sitienu autā.

Halepa ceturtajā geimā vairākās epizodēs spilgti nospēlēja uzbrukumā ar "forehand", bet līdz breikbumbai aizsniegties nespēja. Kerbere ļoti labi spēlēja aizsardzībā, uzdodot Simonai tādas jautājumus, uz kuriem viņa nespēja rast atbildes. Piekto geimu pabeigusi ar diviem sitieniem tīklā, Halepa sev noorganizēja jau seta un dubultbreika deficītu.

2014. gadā Singapūrā finālu sasniegusī Halepa pēc tam izslēdzās, radot amizantu mača izskaņu. Servējot pie rezultāta 4:6, 1:5, viņa ar "forehand" uzbrukumu geimā izvirzījās vadībā ar 40:30. Halepa bija tik tālu no kortā notiekošā, ka nepiefiksēja rezultātu, uzskatot, ka geims ir beidzies – viņa devās uz soliņu atpūsties pauzē, kas ir pēc katra otrā geima.

Nākamajā geimā, kad Kerbere servēja par uzvaru mačā, Halepa uz brīdi "atgriezās" un ar diviem sitieniem pa līniju atspēlēja divas mačbumbas, bet pēcāk nespēja izmantot divas breikbumbas, un Kerbere ar trešo mačbumbu pielika punktu. Halepa finišēja ar 35 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Kerberei bija tikai 16. Simonai loģiski arī tīri uzvarēto izspēļu krietni vairāk: 24-11.

Kerbere panāca izlīdzinājumu savstarpējos mačos ar Halepu (4-4), kuru viņa šogad uzvarēja ceturto reizi piecās cīņās, iepriekš pārāka esot arī "Fed Cup", Vimbldonā un Sinsinati, bet Halepai vienīgā uzvara Monreālā. Simonai pirms šīs sezonas pret Kerberi bija perfekta 3-0 bilance. Lai arī Kerbere Singapūrā jau uzvarējusi divos mačos, viņa vēl nav nodrošinājusi iekļūšanu pusfinālā.

Kīsai ar iespaidīgu tenisu pirmā uzvara finālturnīros

Dienas otrajā mačā sacentās divas no šī turnīra debitantēm – tenisistes, kuras aizvakar zaudēja savās pirmajās cīņās. Medisona Kīsa un Dominika Cibulkova abas spēlē uzbrukuma tenisu, bet lielākas priekšrocības savstarpējās cīņās ir amerikānietei, kura sit spēcīgāk. Jaudīgāks uzbrukums automātiski negarantē uzvaras, bet mačos pret Cibulkovu lielākam spēkam allaž ir bijusi izšķiroša nozīmē, jo Kīsa mazo slovākieti sakāvusi visās četrās tikšanās reizēs.

Kīsai ir daudz labāka serve, kamēr Cibulkovai tāda trumpja nav, turklāt otrā serve ir viegli ievainojama. Kīsa mača pirmo breiku noorganizēja ceturtajā geimā, kad nospēlēja četrus lieliskus uzbrukuma punktus. Medisona divreiz sodīja vājas Dominikas otrās serves, vēl vienu punktu ieguva, kad ar spēcīgu sitienu piespieda pretinieci izsist autā. Visbeidzot breiks tika noformēts ar diagonālo apvedošo sitienu, kad Cibulkova nespēja pie tīkla pacelt bumbiņu. Spēcīgi uzbrūkot ar "forehand", Kīsa sestajā geimā nopelnīja otro breiku un pēc tam viegli pielika punktu graujošajam setam – 6:1.

2. setā pirmais breiks gandrīz notika jau trešajā geimā. Cibulkova ar divām dubultkļūdām uzdāvināja Kīsai breikbumbu un arī tās izspēlē netrāpīja pirmo servi. Kīsa atvēzējās un blieza ar diagonālo "forehand". Cibulkovai paveicās, ka amerikānietes sistā bumbiņa skāra tīklu, tā rezultāta piezemējoties aiz sānu līnijas, nevis tās iekšpusē. Divus geimus vēlāk Cibulkovai breiku novērst neizdevās. Medisona ar kļūdām neizmantoja pirmās divas iespējas, bet trešajā reizē viņai nebija jānopūlas, jo Dominikai kārtējā dubultkļūda, dodot Kīsai seta un 3:2 pārsvaru.

Cibulkova seta turpinājumā savas serves geimos darbojās pārliecinoši un vēl vienu Kīsas breiku nepieļāva, viņai vairs iespējas nemaz nedodot. Atspēlēties variantu nebija, jo Kīsa šodien servēja teicami – Cibulkovai divos setos tā arī nebija nevienas breikbumbas. Turnīrā jaunākā dalībniece Kīsa (21) otrdien izcēlās ar iespaidīgāko sniegumu šajās sacensībās pagaidām redzētajos sešos mačos. Viņai tīri uzvarētajās izspēlēs graujošs pārsvars ar 26-6. Arī nepiespiesto kļūdu maz – 14:10. Atgādinām, ka Kīsa aizvakar pirmajā spēlē pret Halepu 18 geimos sakrāja 41 nepiespiesto kļūdu.

WTA Finals 2016 Singapūrā

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(3) Simona Halepa – (6) Medisona Kīsa6:2 6:4
(1) Andželike Kerbere – (7) Dominika Cibulkova7:6(5) 2:6 6:3
(1) Andželike Kerbere – (3) Simona Halepa6:4 6:2
(6) Medisona Kīsa – (7) Dominika Cibulkova6:1 6:4

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Andželike Kerbere2-04-127:21
2.Simona Halepa1-12-218:18
3.Medisona Kīsa1-12-218:17
4.Dominika Cibulkova0-21-420:27

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(8) Svetlana Kuzņecova – (2) Agņeška Radvaņska7:5 1:6 7:5
(4) Karolīna Pliškova – (5) Garbinje Mugurusa6:2 6:7(4) 7:5

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Karolīna Pliškova1-02-119:14
2.Svetlana Kuzņecova1-02-115:16
3.Agņeška Radvaņska0-11-216:15
4.Garbinje Mugurusa0-11-214:19