Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vozņacki izlaiž uzvaru, ļaujot Viljamsai iekļūt Singapūras finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vozņacki izlaiž uzvaru, ļaujot Viljamsai iekļūt Singapūras finālā
Ak, Karolīna! Uzvara bija tik tuvu...
Foto: AP/Scanpix

Dramatiskā mačā ar 2:6, 6:3, 7:6(6) pārspējot Karolīnu Vozņacki, par Singapurā notiekošā "WTA Finals" turnīra pirmo finālisti kļuva pēdējo divu gadu čempione Serēna Viljamsa. Vozņacki divreiz izlaida uzvaru, vispirms neizservējot maču, bet vēlāk pēdējā seta taibreikā nenosargājot 4:1 pārsvaru. Otrajā pusfinālā līdzvērtīga spēkošanās izpalika, un Simona Halepa ar 6:2, 6:2 "saplosīja" Agņešku Radvaņsku.

Serēna Viljamsa mača sākumu "nogulēja", savām spējām atbilstoši sākot spēlēt tikai 2. setā. Cīņas ievads čempionei bija pagalam nesakarīgs, savu servi 1. setā zaudējot divas reizes, bet uzņemšanā neko daudz nespējot izdarīt – uzvarētas vien trīs izspēles.

Karolīna Vozņacki spēlēja ļoti kvalitatīvu tenisu, labi darbojās uzbrukumā un teicami lasīja spēli, uzvarot 12 no mača pirmajiem 15 punktiem. Vozņacki 1. setā izdevās divreiz nobreikot Viljamsu, un viņa to izdarīja, neskatoties uz to, ka amerikāniete trāpīja 80% pirmo servju. Jāatzīmē, ka Vozņacki vairāk nekā pusi (14 no 26) punktiem setā ieguva ar Viljamsas dāvanām nepiespiesto kļūdu izskatā.

Izgāzusi 1. setu, Viljamsa beidzot "ieradās uz maču", kas automātiski Vozņacki nozīmēja problēmas un krasu izredžu samazināšanos. Serēna servēja iespaidīgāk, tīrāk uzbruka un arī mazāk kļūdījās. Reitinga līdere pēc nospēlētas 41 minūtes beidzot ieguva pirmo breikbumbu. Pat trīs uzreiz – viņai piektajā geimā 0:40. Vozņacki pirmās divas breikbumbas atspēlēja, bet trešo novērst nespēja, jo Viljamsa lieliski uzņēma servi, to atsitot Karolīnai kājās – 3:2 Viljamsas labā.

Vozņacki ne vien nespēja atspēlēties, bet arī neprata piespiest Viljamsu servēt par uzvaru setā. Karolīna seta pēdējā geimā vēlreiz zaudēja savu servi, punktu setam pieliekot ar dubultkļūdu – Vozņacki riskēja ar spēcīgu otro servi, kas bija neprecīza. Viljamsa ar 6:3 uzvarētajā 2. setā ar servi zaudēja tikai divus punktus.

Pēdējā setā pirmā pie breikbumbas tika Viljamsa, kura savu iespēju ceturtajā geimā neizmantoja, netrāpot laukumā diagonālo "forehand" sitienu. Vozņacki devītajā geimā nopelnīja iespēju servēt par uzvaru mačā. Karolīna ar tīkla palīdzību ieguva breikbumbu, bet to izniekoja ar "forehand" sitienu autā. Tūlīt labs raidījums no neērtās puses deva otro iespēju. Viljamsai izcēlās ar sliktas kvalitātes "dropšotu", un Vozņacki tika pie 5:4 pārsvara.

Servējot par uzvaru mačā, Vozņacki nospēlēja ļoti pasīvi, tik vien darot, kā atsitoties un gaidot Viljamsas kļūdas. Divas sagaidīja, bet četrās izspēlēs amerikānietes uzbrukums līdz šim brīdim daudz agresīvāk spēlējušo Vozņacki par taktikas mainīšanu sodīja – 5:5. Vozņacki nākamajā geimā ar aizsardzību nopelnīja vēl vienu breika iespēju, taču tā palika neizmantota, rupji kļūdoties ar "backhand" sitienu.

Mača izskaņa bija ļoti dramatiska. Vozņacki 12. geimā 40:15 pārsvars, taču tad pazuda pirmā serve, un Viljamsa aizsniedzās līdz mačbumbai. Uzvarēt punktu Serēnai nebija lemts, jo Vozņacki kontrolēja izspēli, to ar uzvarošu sitienu pabeidzot veiksmīgā izgājienā pie tīkla. Mača laikrādis šķērsoja divu stundu atzīmi, bet priekšā vēl bija taibreiks.

Vozņacki pēc "backhand" apvedošā sitiena un trim Viljamsas kļūdām ieguva 4:1 pārsvaru (divi minibreiki). Pirmo Viljamsa atspēlēja ar tīkla palīdzību (atdots parāds par devīto geimu), bet pēc tam ar neatvairāmu uzbrukumu tika līdz 6:4 jeb vēl divām mačbumbām. Vozņacki vienu atspēlēja ar pašas servi, bet vēl vienu novērsa uzņemšanā, kad Serēna palīdzēja ar sitienu tīklā – 6:6. Viljamsa tūlīt ieguva ceturto mačbumbu, kuru Karolīna atspēlēt nemācēja – "forehand" sitiens autā. Viljamsai uzvara dramatiskā mačā ar rezultātu 2:6, 6:3, 7:6(6).

Viljamsa savu draudzeni uzvarēja desmito reizi (10-1). Šogad abām tā bija jau ceturtā tikšanās, trīs no tām – arī Monreālā un Sinsinati – Serēna uzvarēja pēc zaudēta 1. seta. Vienīgā divu setu uzvara šogad pār Vozņacki viņai bija "US Open" finālā (6:3, 6:3). Vozņacki līdz šodienai bija uzvarējusi astoņus trīs setu mačus pēc kārtas, pēdējo neveiksmi tādā spēlē ciešot augustā Sinsinati pret savu šodienas pretinieci.

Viljamsa "WTA Finals" titula mačā spēlēs trešo gadu pēc kārtas un kopumā ceturtajā turnīrā pēc kārtas, kurā piedalās – Serēna finālturnīrā uzvarēja 2009., 2012. un 2013. gadā, bet divus (2010-11) izlaida. Vozņacki grupā uzvarēja visos trīs mačos, bet nespēja tikt līdz finālam. Pēdējo reizi tāds gadījums fiksēts 2010. gadā, kad perfekta bilance apakšgrupā uz fināla sasniegšanu nespēja iedvesmot Veru Zvonarjovu.

Simona Halepa otrajā pusfinālā nospēlēja žilbinošu tenisu, ar 6:2, 6:2 sagraujot Agņešku Radvaņsku. Rumānijas pirmā rakete iespaidīga spēlēja uzbrukumā, atrada atbildes uz lielāko daļu Radvaņskas jautājumu un 67 minūtes ilgajā mačā atzīmējās ar tikai vienu patiešām paviršu geimu. Esot vadībā ar 6:2 un 3:0, viņa servi zaudēja no 40:0. Tiesa, tūlīt sekoja vēl viens breiks, kliedējot Polijas tenisa fanu cerības.

Abas finālistes šī turnīra ietvaros jau tikās, un grupas mačā Halepa Viljamsu sensacionāli sagrāva ar 6:0, 6:2, sagādājot Serēnai lielāko zaudējumu 16 gadu laikā. Halepa ir astotā tenisiste, kura debijas reizē tikusi līdz "WTA Finals" titula mačam. Pēdējā debitante-čempione ir Petra Kvitova (2011).

     [+] [-]

, 2014-10-25 15:33, pirms 9 gadiem
Serēna alkst revanšu pret Halepu, būs interesants rīt fināls!!!!!!!!!!!