Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Čempions Južnijs un Troickis Gštādē zaudē ceturtdaļfinālā

Čempions Južnijs un Troickis Gštādē zaudē ceturtdaļfinālā
Robina Hāses sajūsma par uzvaru pret Mihailu Južniju bija ļoti liela un skaļa
Foto: AP/Scanpix

Gštādes tenisa turnīrā šonedēļ būs jauns čempions, jo piektdien ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja uzreiz trīs iepriekšējo gadu uzvarētāji, ieskaitot pagājušā gada čempionu Mihailu Južniju. Viņš otro reizi šogad kapitulēja Robinam Hāsem. Ar zaudējumu ceturtdaļfinālā pirmo turnīru pēc 12 mēnešu diskvalifkācijas pabeidza Serbijas tenisists Viktors Troickis.

Mihails Južnijs pagājušā gada vasarā Šveicē izcīnīja devīto ATP vienspēļu titulu. Krievijas tenisists toreiz Robinu Hāsi apspēlēja finālā, ar viņu tiekot galā samērā pārliecinoši – 6:3, 6:4. Abu ceļi šoreiz krustojās jau ceturtdaļfinālā, un Robins guva revanšu trīs setos – 3:6, 6:1, 6:4.

Hāsem bija sev raksturīgas milzīgas problēmas ar finiša līnijas šķērsošanu – Hāse maču izservēja tikai ar otro mēģinājumu, bez tam pēdējā geimā Robinam vajadzēja septiņas mačbumbas, lai nodrošinātu uzvaru. Južnijam bija divas iespējas atspēlēt arī otro breiku, taču neprecīza spēle no gala līnijas liedza nepieļaut pretinieka uzvaru.

Južnijs Hāsi līdz šai sezonai bija uzvarējis visos piecos mačos, bet 2014. gadā Nīderlandes tenisistam zaudējis divas reizes, Bukarestē bija fiasko divos setos ar 3:6, 3:6. Južnijs šogad tikai vienā turnīrā ticis līdz pusfinālam, kas viņam pirms divām nedēļām izdevās Štutgartē. Južnijam šodien neizdevās gūt 450. uzvaru augstākajā līmenī.

Gštādē šonedēļ būs jauns čempions, jo ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja vēl divi iepriekšējo gadu uzvarētāji – 2011. gada čempions Marsels Granoljerss un Tomass Belluči, kurš šeit uzvarēja 2009. un 2012. gadā. Šodien pārtrūka brazīlieša savdabīgā sērija – viņš iepriekšējās četrās viesošanās reizēs Gštādē kļuva par čempionu vai zaudēja 1. kārtā. Šoreiz nesanāca ne viens, ne otrs.

Pirmais turnīrs pēc diskvalifikācijas ar zaudējumu ceturtdaļfinālā beidzās Viktoram Troickim, kurš ar 4:6, 7:6(9), 1:6 piekāpās Fernando Verdasko. Neskatoties uz abu pieklājīgo stāžu, šī bija viņu pirmā tikšanās. Verdasko šodien bija divi mači, jo pirms cīņas ar Troicki vajadzēja izspēlēt trešo setu pret Janu-Lenardu Štrufu (3:6, 6:3, 7:6(3)).

Verdasko Troicki vajadzēja uzvarēt divos setos, taču spānis 2. setā izlaida breika pārsvaru, bet taibreikā izsēja pat 4:0(!) pārsvaru. Verdasko pie rezultāta 5:4 bija divreiz jāservē, taču viņš zaudēja abus serves punktus, dodot Troickim setbumbu. Fernando to pats atspēlēja, trāpot neatvairāmu "forehand" sitienu. Verdasko pēc tam ar savu servi atspēlēja otro setbumbu, kam sekoja lielisks Troicka sitiens uzņemšanā, iegūstot trešo setbumbu. Verdasko izgāzās ar sliktas kvalitātes "dropšotu" un taibreiku tomēr zaudēja ar 7:9. Savukārt 3. setā Troickim gandrīz nekas nesanāca, vien priekšpēdējā geimā ar spēcīgu servi izdevās novērst mačbumbu, izvairoties no "sausā" zaudēta seta.

Troickis šonedēļ ieguva 45 punktus. No pirmdienas tie būs viņa vienīgie punkti, jo nākamās nedēļas sākumā dzēsīsies vēl atlikušie 20 punkti, kurus Viktors saņēma par tikšanu līdz Umagas 2. kārtai. Bijušajam Top 20 spēlētājam tuvākajā laikā plānā ir daži "Challenger" turnīri (nedēļas nogalē kvalifikācija Kortīnā), bet rudenī viņš cer uz Āzijas turnīru atsaucību ATP "wild card" sakarā. Šajā ziņā viņam palīdzēšot pats Novaks Džokovičs, kurš ir Viktora labs draugs.

"Crédit Agricole Suisse Open Gstaad". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Robin Haase – (1) Mikhail Youzhny3:6 6:1 6:4
Pablo Andujar – (2) Marcel Granollers7:5 6:3
(4) Fernando Verdasco – Viktor Troicki6:4 6:7(7) 6:1
Juan Monaco – Thomaz Bellucci7:6(1) 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(7) Robin Haase – Juan Monaco
(4) Fernando Verdasco – Pablo Andujar

"Vegeta Croatia Open Umag". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Fabio Fognini – Borna Coric5:7 7:6(4) 6:3
(2) Tommy Robredo – Pablo Carreno Busta6:1 6:4
(3) Marin Cilic – (5) Lukas Rosol6:0 6:2
Pablo Cuevas – Teymuraz Gabashvili6:3 4:6 6:2

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Fabio Fognini – Pablo Cuevas
(2) Tommy Robredo – (3) Marin Cilic

"BB&T Atlanta Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) John Isner – (8) Marinko Matosevic7:6(8) 6:4
Dudi Sela – (4) Vasek Pospisil7:5 1:6 6:2
Benjamin Becker – Thiemo De Bakker6:4 6:2
Jack Sock – Luckas Lacko7:6(6) 6:2

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) John Isner – Jack Sock
Benjamin Becker – Dudi Sela

Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.