Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Flipkensa pārtrauc Bertensas 14 uzvaru sēriju Nirnbergā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Flipkensa pārtrauc Bertensas 14 uzvaru sēriju Nirnbergā
Kirstena Flipkensa
Foto: imago/Scanpix

Pēdējo divu gadu Nirnbergas WTA turnīra čempione Kiki Bertensa nespēja izcelties ar "hat trick" šajā Vācijas pilsētā, ceturtdaļfinālā zaudējot Kirstenai Flipkensai – 7:5, 3:6, 6:7(3).

Kirstena Flipkensa Nīderlandes tenisistei allaž biju ļoti neparocīga sāncense. Pēc šodienas mača beļģiete vadībā ar 3-1, visās četrās cīņās uzvarētājas noskaidrošanai bijis nepieciešams maksimālais setu skaits.

Kiki Bertensai piektdien izšķirošajā setā divreiz izdevās atspēlēt breiku, viņa arī neļāva Flipkensai pie rezultāta 6:5 izservēt maču, bet pēc tam nesekmīgi nospēlēja taibreikā, kas viņai sākās ar 0-4 deficītu.

Bertensa pirms diviem gadiem Nirnbergā triumfēja no kvalifikācijas, kopumā gūstot septiņas uzvaras, bet pērn titulu aizstāvēja bez nepieciešamības spēlēt kvalifikācijā. Iepriekšējās divās sezonās šajā Vācijas pilsētā sakrātajām 12 uzvarām šonedēļ tika pievienotas vēl divas, bet trīskāršu triumfu nosvinēt māla seguma speciālistei nebija lemts.

Lietus dēļ Nirnbergā šodien notika ne vien abi pusfināli, bet arī no vakardienas divi pārceltie pusfināli. Viens bija ar Bertensas piedalīšanos, bet citā spēlē Sorana Kirsteja nenoturēja seta un breika pārsvaru un kājas savainojuma dēļ pēc nokļūšanas iedzinējos ar breiku izšķirošajā setā pret Elisonu Riski izstājās – 6:2, 5:7, 0:1.

Riske pēc tam pusfinālā ar 6:3, 6:1 sagrāva Flipkensu, pirmoreiz tiekot līdz māla finālam, kur sacentīsies ar citu neizsēto spēlētāju Juhannu Lāšoni. Zviedrietei atspēlēšanās mačā pret Kateržinu Sinjakovu – 4:6, 6:3, 6:1.

Šonedēļ vēl viens "International" kategorijas turnīrs notiek Strasbūrā, kur finālu izspēlēs Anastasija Pavļučenkova un Dominika Cibulkova. Krievijas tenisistei 6:4, 1:0 uzvara pret pilnu maču neizturējušo turnīra pirmo numuru Ešliju Bārtiju, kura izstājās muguras savainojuma dēļ, bet Slovākijas tenisiste izglābās no zaudējuma mačā pret Mihaelu Buzarnesku – 2:6, 7:6(5), 6:1. Rumāniete 2. setā nespēja izservēt maču.