Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vozņacki pārspēj Halepu

Vozņacki pārspēj Halepu
Karolīna Vozņacki
Foto: AP/Scanpix

Karolīna Vozņacki sestdien Štutgartes WTA "Premier" turnīra pusfinālā lieliskā mačā, kas ilga gandrīz trīs stundas, ar 7:5, 5:7, 6:2 apspēlēja Simonu Halepu. Dānijas tenisistes pretiniece svētdienas finālā būs Vācijas otrā rakete Andželike Kerbere, kurai otrajā pusfinālā daudz vieglāka uzvara – 6:3, 6:1 pret Medisonu Brengli.

Pirmā pusfināla pirmais geims lika noprast, ka būs ļoti ilga cīņa. Karolīna Vozņacki atspēlēja trīs breikbumbas un servi noturēja astoņās minūtēs! Ja seta pirmajā pusē uzņemšanā labāk darbojās Simona Halepa, tad seta beigās tuvāk panākumam bija Dānijas pirmā rakete, kura arī "paņēma" 1. setu.

Amizanta epizode bija 11. geimā, kurā Vozņacki pie rezultāta 5:5 uzvarēja pirmo izspēli un nodomāja, ka ir taibreiks. Šķita, ka seta uzvarētāja patiešām noskaidrosies taibreikā, taču Halepa 12. geimā nespēja nosargāt servi. Simona geimā bija vadībā ar 30:0, taču turpinājumā vairākas kļūdas liedza izvairīties no zaudējuma.

Halepa ar "forehand" sitienu atspēlēja pirmo setbumbu, bet pēc tam Rumānijas pirmajai raketei divas kļūdas pēc kārtas, pa reizei tīklā iesitot gan ar "forehand", gan "backhand", un sets tika Vozņacki – 7:5.

Halepa 2. setu sāka ļoti agresīvi un ieguva divu breiku pārsvaru – 3:0. Pirmais breiks paviršā geimā uzreiz tika zaudēts, bet otro Vozņacki atspēlēja astotajā geimā. Halepa breikbumbas izspēlē kļūdījās ar saīsināto sitienu – Karolīna tika klāt bumbiņai un panāca izlīdzinājumu, 4:4.

Vozņacki desmitajā geimā (5:4 uzņemšanā) bija divu punktu attālumā no uzvaras visā mačā. Vozņacki pie 30:30 ļoti labi uzbruka, taču mačbumbu neieguva, jo Halepa izcēlās ar lielisku diagonālo apvedošo sitienu. Halepa panāca 5:5, bet pēc tam pati ieguva breiku un drīzumā izservēja setu – 7:5. Halepa pēdējā geimā atspēlēja trīs breikbumbas.

Tikpat 3. seta pirmajā geimā spēja novērst Vozņacki. Dānijas tenisiste bija mazāk piekususi, turklāt jāuzsver, ka Halepa šonedēļ spēlēja, neskatoties uz muguras sāpēm. Simona drīzumā divreiz pēc kārtas zaudēja servi, nonākot iedzinējos ar 1:5. Halepa nepadevās un uzvarēja ļoti ilgā septītajā geimā, kurā Vozņacki nespēja realizēt trīs mačbumbas. Bijušās pasaules pirmās raketes uzvara gan bija nenovēršama, un Vozņacki punktu beidzot pielika nākamajā geimā – 7:5, 5:7, 6:2. Mačs ilga divas stundas un 58 minūtes!

Vozņacki panāca izlīdzinājumu savstarpējos mačos ar Halepu (2-2), kurai februārī trīs setos zaudēja Dubaijā. Karolīna Štutgartes finālā spēlēs otro reizi. 2011. gadā viņa zaudēja Jūlijai Gergesai. Arī šoreiz pretī stāsies Vācijas tenisiste – Andželike Kerbere, kura pusfinālā ar 6:3, 6:1 sagrāva pirmo reizi "Premier" līmeņa turnīrā tik tālu tikušo Medisonu Brengli.

Kerbere savstarpējos mačos vadībā ar 5-4 un ir uzvarējusi vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē Štutgartē, Karolīnu šeit pirms trim gadiem sagraujot ar 6:1, 6:2. Tā abām arī vienīgā spēle uz māla seguma. Fināls rīt plānots plkst. 15:30. Kerberei otrais fināls pēc kārtas – viņa šomēnes jau uzvarēja vienā māla turnīrā, triumfējot Čārlstonā uz zaļā māla. Vācijas tenisistei pirms rītdien gaidāmās izturības pārbaudes bažas varētu radīt labās kājas savainojums.


Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.