Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tsonga pusfinālā aptur Marseļas čempionu Kirjosu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga pusfinālā aptur Marseļas čempionu Kirjosu
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AFP/Scanpix

Žo-Vilfrīds Tsonga sestdien Marseļas pusfinālā ar 7:6(5), 2:6, 6:4 pieveica pagājušā gada čempionu Niku Kirjosu, gūstot astoto uzvaru pēc kārtas un nokļūstot viena panākuma attālumā no sava trešā titula šajā Francijas pilsētā.

Kirjoss pagājušā gada ziemā Marseļā izcīnīja karjeras pirmo titulu, turklāt Francijā triumfēja ļoti iespaidīgi – piecos mačos viņu neviens nespēja nobreikot. Šonedēļ titula aizstāvēšanas laikā viņam servi izdevās nosargāt arī pirmajās divās spēlēs, bet pusfinālā kvalitātēs pietrūka.

Niks 1. setā nenosargāja breika pārsvaru, nespējot izservēt setu. Tsonga devītajā geimā atspēlējās no 15:40, bet Austrālijas tenisists ar kārtējo diagonālo "forehand" ieguva trešo breikbumbu, kuru realizēja ar "backhand" uzbrukumu pa līniju. Ieguvis 5:4 pārsvaru, Kirjoss zaudēja nākamo geimu.

Kirjosam pēc divām nepiespiestajām kļūdām un pavirša "volley", pēc kura Tsonga izcēlās ar apvedošo sitienu, bija 15:40 deficīts. Kirjoss atspēlēja pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē darbojās pārāk pasīvi, un francūzis viņu sodīja ar ļoti spēcīgu "backhand" sitienu pa līniju. Drīz spēlētajā taibreikā bija tikai viens minibreiks, kuru Tsonga sestā punkta izspēlē ieguva pēc Kirjosa "forehand" auta.

Izlaidis uzvaru 1. setā, Kirjoss dominēja nākamajā, kur izcēlās ar diviem breikiem, kamēr pats servi nezaudēja. Pagājušā gada čempions pirmo breiku nokārtoja ceturtajā geimā, kad izmantoja otro breikbumbu, Tsongu pārsteidzot ar "dropšotu". Savukārt otrais breiks notika pēdējā geimā. Francūzis no 15:40 atspēlēja divas setbumbas, bet tūlīt ieraudzīja trešo un kļūdījās ar "backhand" sitienu pa līniju.

Kirjoss pēdējā setā servēja nestabili. Niks trešajā geimā pie 30:30 izcēlās ar dubultkļūdu, kad riskēja ar otro servi. Breikbumbas izspēlē izdevās trāpīt pirmo servi, bet aiznākamajā punktā atkal nācās cīnīties ar otro, un Tsonga tai spēcīgi uzbruka, nopelnot vēl vienu breikbumbu. Kirjosam to vajadzēja atspēlēt, taču viņš atkal pārāk pavirši nospēlēja pie tīkla, un Tsonga izcēlās ar vēl vienu apvedošo sitienu pa līniju.

Esot iedzinējos ar 1:3, 30:30 Kirjoss atkārtoja aizpagājušajā geimā nodemonstrēto, proti, dubultkļūdu ar riskantu otro servi. Dubultbreiks nenotika, jo Kirjoss ļoti svarīgā brīdī izcēlās ar eisu. Kirjoss nepadevās, mača atlikušajā laikā vienreiz uzņemšanā tika līdz "vienādi", bet breika iespējas radīt viņam neizdevās. Abiem tenisistiem tā bija pirmā tikšanās.

Pagājušajā nedēļā Roterdamā uzvarējušais Tsonga šobrīd guvis jau astoņas uzvaras pēc kārtas un svētdien franču finālā pret Luku Puiji lūkos izcīnīt trešo titulu Marseļā, kur viņš iepriekš triumfēja 2009. un 2013. gadā.

"Open 13 Provence". "ATP World Tour 250" turnīrs Marseļā uz "hard" seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Jo-Wilfried Tsonga – (3) Nick Kyrgios7:6(5) 2:6 6:4
(4) Lucas Pouille – (6) Richard Gasquet7:6 6:3

"Delray Beach Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Milos Raonic – (7) Juan Martin Del Potro6:3 7:6(6)
(3) Jack Sock – Donald Young6:4 7:6(2)

"Rio Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Riodežaneiro uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Dominic Thiem – (5) Albert Ramos6:1 6:4
(4) Pablo Carreno Busta – Casper Ruud2:6 7:5 6:0