Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dubaijas finālā "katastrofa" Džokovičs pret Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dubaijas finālā "katastrofa" Džokovičs pret Federeru
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Dubaijas ATP „World Tour 500” turnīra finālā rīt tiksies pēdējo divu gadu čempions Novaks Džokovičs un ranga vicelīderis Rodžers Federers, kuri pusfinālā pieveic attiecīgi Tomašu Berdihu un Rišāru Gaskē.

Dienas pirmajā pusfinālā kortā devās pēdējo divu gadu čempions Džokovičs un Berdihs. Serbam līdz šim bija piecas uzvaras sešos mačos pret Berdihu, vienīgo reizi zaudējot pērn Vimbldonā. Lai arī spēli labāk iesāka čehs, bet Džokovičam bija grūtības spēlēt karstumā, tomēr uzvarēja tieši viņš, iekļūstot trešajā Dubaijas finālā pēc kārtas.

Pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, bet pirms tā divas setbumbas (arī vienīgās breikbumbas visā setā) pie 6:5 bija Berdiham. Pirmo Novaks atsita ar eisu, bet otrās izspēlē lieliski nospēlēja aizsardzībā, sagaidot Berdiha kļūdu. Taibreikā Čehijas pirmajam numuram bija vēl trīs setbumbas (6-3), divas čempionam izdevās novērst, taču trešo ne – neliels auts pāri gala līnijai, un sets ar 7:5 tika Berdiham.

Otrajā setā Džokovičs atspēlējās un Berdihu nobreikoja divas reizes, uzvarot ar 6:2. Čeham tikai 32% pirmā serve, ar šādu rādītāju pret Džokoviča līmeņa tenisistu nav ko cerēt uz panākumu. Bez tam Berdiham 2. setā atsvaidzinājās vecā kreisā ceļgala trauma. Abas savas breikbumbas šajā setā Berdihs izniekoja ar nepiespiestajām kļūdām. Trešajā setā Berdiham spēka pietika pirmajiem pieciem geimiem. Sestajā geimā viņš zaudēja savu servi, nākamajā geimā pēc zaudēta pirmā punkta čehs nolēma cīņu neturpināt, palaižot Džokoviču uz finālu – 6:7(5), 6:2, 4:2.

Džokovičs savu šodienas sniegumu novērtēja kā katastrofālu, atzīstot, ka tik slikti 2011. gadā vēl nebija spēlējis: „Vienā vārdā - katastrofa! Tas man bija gada sliktākais mačs, sliktākais sniegums, bet spēju uzvarēt, un tas ir pats svarīgākais.” Savukārt Berdihs atklāja, ka beigās nav varējis ne paservēt, ne normāli kustēties: „Servēt vairs nebija pa spēkam, tāpat kustēties no vienas malas uz otru, jutu sāpes. Nebija jēgas tādos apstākļos turpināt. Tagad atkal jāatgūst veselība un jābūt gatavam nākamajiem turnīriem, kas būs ASV (Indianvelsas un Maiami „Masters 1000” sacensības).”

Federers ar Gaskē galā tika divos setos (6:2, 7:5), tiesa, daudz netrūka, lai šveicietis spēlētu trīs setus. Pirmajā viņš uzvarēja graujoši ar diviem breikiem, bet otrajā partijā Gaskē spēja turēt līdzi un 8. geimā sagaidīja savas pirmās breika iespējas, izmantojot otro no tām. Federers uzbruka ar bekhendu un trāpīja tīklā. Izservēt setu Gaskē gan nebija lemts. Atspēlējis vienu breikbumbu, francūzis vieglā situācijā izšķīrās par dropšotu, taču viņa saīsinātā bumbiņa netika pāri tīklam. Federers no tā brīža „paņēma” visus atlikušos geimus un uzvarēja ar 7:5.

Federers, kurš Dubaijā uzvarējis četras reizes (2003.-2005., 2007.) un rīt lūkos izcīnīt piekto titulu, ar Džokoviču ticies 20 reižu, uzvarot 13 gadījumos, bet abu pēdējā tikšanās reizē šogad „Australian Open” pusfinālā pārāks trīs setos bija Džokovičs (7:6(3), 7:5, 6:4).

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2011-02-25 18:41, pirms 13 gadiem
ta nu gan "katastrofa", normāls iznākums, turnīra vinne "Fedžam"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-02-25 18:42, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Kas te ir šodien Sportacentrā ar tiem virsrakstiem? Neesat pārcepušies ziemas/pavasara saulē..??
nē...sals par ilgu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-02-25 18:48, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: "katastrofa" ???? Kas tu Bērziņ par pilnīgo āmuru esi pārvērties??
Ne jau es to izdomāju, Nole pats pateica. Šoreiz var "legāli" paspēlēties ar citātiem, "izkrāsojot" virsrakstu.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-25 19:13, pirms 13 gadiem
Manuprāt,šajā turnīrā Rodžers ir ļoti tālu no ''sava snieguma'',izņēmums-šodienas 1.sets. Tādējādi,uzvarēt finālā viņam būs grūti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-25 21:39, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: tikai ir viena būtiska lieta.. viņs to neteica par finaalu, bet gan par 1/2 finaalu pret Berdihu.. lūk to Tu esi piemirsis, izlaidis vai sauc kā Tu to gribi..
Gribēji kautkā pazīmēties, bet tāpat nesaprati virsrakstu

Tas labi, ka līderiem 21. mačs

     [+] [-]

, 2011-02-25 23:04, pirms 13 gadiem
Pēc apraksta skaidrs, ka "katastrofa" uzvarēja, pateicoties Berdiha traumai .Nevajag maldināt tos, kas neskatījās spēli !!! Ka RF fani nesapriecājas pārāk agri...katastrofa jau bija tikai pirmajā setā, kad Saule un mazliet pusdienas laika karstums traucēja. Otrajā setā jau"katastrofa"bija beigusies !!!Cerams, ka rīt būs trešais tituls

     [+] [-]

, 2011-02-25 23:10, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Rodžers finalu paņems bez variantiem..
Tu arī laikam vadies pēc šitā stulbā virsraksta un apraksta !!! Labāk būtu skatījies, kā tavs favorīts spēlē šajā turnīrā !!! Ļoti daudz kļūdu, kaut pretinieki "nekādi."@nujau gan ir skatījies....

     [+] [-]

, 2011-02-26 09:53, pirms 13 gadiem
Veiksmi Džokam finālā!!!