Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Radvaņska un Mugurusa ar neizmantotām mačbumbām zaudē pirmās spēles Singapūrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radvaņska un Mugurusa ar neizmantotām mačbumbām zaudē pirmās spēles Singapūrā
Agņesķa Radvaņska
Foto: AP/Scanpix

Ar izlaistu uzvaru mačā pret sev tik ļoti neparocīgo Svetlanu Kuzņecovu "WTA Finals" titula aizstāvēšanu pirmdien Singapūrā sāka Agņeška Radvaņska, kura Krievijas tenisistei zaudēja ar rezultātu 5:7, 6:1, 5:7. Agai pēdējā setā trīs reizes bija breika pārsvars un arī viena mačbumba ar savu servi. Vēl iespaidīgāk savu 1. kārtas maču atdeva Garbinje Mugurusa, kura divreiz neizservēja maču pret Karolīnu Pliškovu un ar 2:6, 7:6(4), 5:7 zaudētajā cīņā arī neizmantoja vienu mačbumbu, turklāt pēdējā setā no 5:2 pamanījās zaudēt piecus geimus pēc kārtas.

Radvaņska iznieko mačbumbu un 13. reizi zaudē Kuzņecovai

Svetlana Kuzņecova Singapūrai kvalificējās tikai aizvakar, kad uzvarēja Maskavā. Tālais pārlidojums un visas no tā izrietošās sekas viņai radīja daudz problēmu pirms pirmās spēles, kas viņai bija vien divas dienas kopš grūtā turnīrā Krievijas galvaspilsētā.

Kuzņecova šodienas maču sāka ļoti neveiksmīgi un pēc nospēlētām 15 minūtēm bija iedzinējos ar 1:4. Sveta spēlēja bez ritma, pieļāva daudz kļūdu, sevišķi ar "backhand", un Agņeška Radvaņska pārsvaru noorganizēja, savā stilā ar pretinieci rotaļājoties.

Pati Radvaņska arī palīdzēja Kuzņecovai atspēlēties, kad septītajā geimā izcēlās ar vairākām sev neraksturīgām kļūdām. Kuzņecova arī bija sākusi spēlēt labāk, noregulējot "backhand" sitienu, kas viņai palīdzēja uzvarēt šajā setā. Kuzņecova abus breikus ieguva ar "backhand" apvedošajiem sitieniem, kad Radvaņskai neattaisnojās izgājieni pie tīkla.

Kad Kuzņecova pie rezultāta 6:5 servēja par uzvaru setā, viņa ar trim kļūdām deva pretiniecei breikbumbu, taču pati to arī atspēlēja, trāpot spēcīgu pirmo servi. Ar "forehand" kļūdām pēc tam izniekotas divas setbumbas, bet trešo izdevās realizēt, kad Radvaņska bumbiņu iesita tīklā pēc Kuzņecovas otrās serves.

2. setā ļoti acīmredzami bija jūtams Kuzņecovas lielais nogurums. Viņa kļūdījās ļoti daudz un vienīgo geimu ieguva uzņemšanā. 3. seta sākums liecināja, ka arī pēdējā setā Radvaņska būs pārāka izturības pārbaudē, taču šoreiz Kuzņecova setu neatlaida un cīnījās ar pēdējiem spēkiem. Radvaņska trīs reizes nenosargāja breika pārsvaru. Trešā reize bija pie rezultāta 5:4, kad viņa servēja par uzvaru mačā.

Radvaņskai šajā geimā arī bija mačbumba, kuras izspēlē viņai nepiespiestā kļūda, iesitot tīklā ar "backhand". Pēc tam vēl viens sitiens tīklā, un Kuzņecova ieguva breikbumbu. Radvaņskai talkā nāca eiss. Kuzņecova pēc tam uzbruka polietes otrajai servei un tika pie vēl vienas breika iespējas. Gara izspēle beidzās ar kārtējo Radvaņskas sitienu tīklā. Kuzņecova pēc tam noturēja servi, izvirzoties vadībā ar 6:5. Radvaņska savu servi nosargāt nespēja, lai gan viņai 12. geimā bija geimpunkts.

Kuzņecova kopš tā brīža divreiz pēc kārtas neatvairāmi trāpīja labajā stūrī, iegūstot savu pirmo mačbumbu. Kuzņecova apturēja izspēli, pieprasot "challenge". Radvaņskas trāpītā bumbiņa skāra līniju. Kuzņecovai tūlīt otrā mačbumba, taču viņa iesita tīklā, cenšoties trāpīt diagonālo apvedošo sitienu. Radvaņskai pēc tam divas "forehand" kļūdas – liels auts un sitiens tīklā –, un mačs bija galā ar kārtējo Kuzņecovas uzvaru šajā sāncensībā.

Radvaņska Kuzņecovai zaudējusi 13 no 17 mačiem, ieskaitot 9 no pēdējām 10 cīņām, turklāt pēdējos divos mačos Aga zaudējusi ar vienu mačbumbu. Tikpat sāpīgs zaudējums kā šodien viņai bija arī 29. septembrī Uhaņā, kur viņa Svetai piekāpās ar rezultātu 6:1, 6:7(9), 4:6. Toreiz mačbumba bija uzņemšanā, un Kuzņecova pati to atspēlēja.

Šodien pārtrūka Radvaņskas astoņu uzvaru sērija, kas sākās Pekinā. Radvaņska pērn Singapūrā grupā uzvarēja tikai vienā spēlē, tomēr "caur adatas" aci tika pusfinālā un vēlāk kļuva par čempioni. Kuzņecova finālturnīrā piedalās pirmoreiz kopš 2009. gada. Iepriekšējās piecās reizēs viņa ne reizi netika ārā no grupas, turklāt uzvarēja tikai trīs mačos (3-12).

Spēles statistika

Kuzņecova sev griež matus!

Arī Mugurusa neizmanto mačbumbu un atdod spēli Pliškovai

Karolīna Pliškova 1. setā ļoti labi servēja, pretiniecei breika iespējas nedodot. Garbinjei Mugurusai tāda trumpja kā Pliškovas serve nav, tāpēc izspēlēs jāstrādā vairāk, kā rezultātā arī radās lielas problēmas, jo Spānijas tenisiste mača ievadā bija tālu no sezonas pirmajā pusē demonstrētā tenisa. Garbinje 1. setā servi zaudēja divas reizes un varēja būt vēl sliktāk, jo priekšpēdējā geimā atspēlēta breikbumba, kas bija setbumbas vērtībā.

Kad Pliškova 2. setu sāka ar breiku, šķita, ka čehiete aizbēgs, taču tā nenotika. Mugurusa no atguvās no un 1:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Breiks abas reizes izdevās, pateicoties labai spēlei uzņemšanā, kas palīdēja uzspiest Pliškovai viņai tik ļoti nepatīkamās garās izspēles. Karolīnai tādā tenisā daudz kļūdu. Mugurusa pie rezultāta 5:3 nespēja izservēt setu, jo nospēlēja pasīvi un pavirši. Divi punkti zaudēti ar kļūdām, bet vēl divus Pliškova ieguva, izmantojot iespējas uzbrukt.

Seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Pliškovai bija 3-0 starta izrāviens. Visi punkti iegūti ar Mugurusas "forehand" kļūdām. Garbinje uzvarēja nākamajās četrās izspēlēs, dabūjot divus minibreikus pēc kārtas. Jau atkal lieliski izdevās uzņemt Karolīnas serves, vēlāk uzvarot izspēlēs. Mugurusai pie rezultāta 4:3 "volley" kļūda, tagad pašai zaudējot minibreika pārsvaru. Pēdējais vārds gan piederēja viņai, jo Garbinje no 4:4 uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas, no tām divas bija uzņemšanā. Vēlreiz veiksmīgi uzbrukts Pliškovas servēm, piespiežot čehieti kļūdīties.

Kopš nokļūšanas iedzinējos ar setu un breiku, Mugurusa sāka spēlēt daudz labāk un cīnījās par katru bumbiņu. Tāds teniss viņai palīdzēja lauzt neveiksmīgi sākušās cīņas gaitu. Mugurusa pēdējā setā jau pirmajā geimā ieguva breiku, izmantojot Pliškovas vājo spēli pie tīkla. Čehiete no 15:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu, bet otrās izspēlē Mugurusa eleganti pārmeta bumbiņu pāri slaidajai Karolīnai. Trešajā geimā sekoja vēl viens Spānijas tenisistes breiks, turklāt šoreiz Pliškova servi neprata nosargāt no 40:15 pārsvara.

Pliškova pēdējā setā pie vārda tika vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4. Karolīna pēc tam uzvarēja 15(!) minūtes ilgušajā sestajā geimā, atspēlējot vienu no diviem breikiem. Ļoti ilgajā geimā patērēts daudz spēka, tāpēc Pliškova nākamajā geimā nespēja pienācīgi saservēt un servi zaudēja "sausā". Esot vadībā ar 5:2, Mugurusa divreiz nespēja izservēt maču. Pirmajā reizē tikusi līdz mačbumbai, viņa pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas – "volley" tīklā, dubultkļūda un "backhand" tīklā. Aiznākamajā geimā Mugurusai četras kļūdas, šo geimu zaudējot "uz 15". Rezultāts tā kļuva neizšķirts – 5:5.

Pliškova spēlēja ļoti spēcīgi, kamēr Mugurusa pēkšņi bija izslēgusies, zaudējot to pārliecību, ar kādu viņa spēlēja no 2. seta vidus līdz 5:2 iegūšanai šajā setā. Servējot pie rezultāta 5:6, viņa palika "sausā", mača pēdējā geimā izceļoties ar vēl četrām kļūdām. Iespaidīgi atdotais mačs viņai nozīmē jau ceturto zaudējumu pēc kārtas pret Pliškovu, kura savā "WTA Finals" debijā tika pie uzvaras. Viņa ir vienīgā no trim debitantēm, kura uzvarēja pirmajā spēlē. Vakar neveiksmes pirmajās cīņās Singapūrā piedzīvoja Medisona Kīsa un Dominika Cibulkova.

Spēles statistika

WTA Finals 2016 Singapūrā

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(3) Simona Halepa – (6) Medisona Kīsa6:2 6:4
(1) Andželike Kerbere – (7) Dominika Cibulkova7:6(5) 2:6 6:3

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Simona Halepa1-02-012:6
2.Andželike Kerbere1-02-115:15
3.Dominika Cibulkova0-11-215:15
4.Medisona Kīsa0-10-26:12

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(8) Svetlana Kuzņecova – (2) Agņeška Radvaņska7:5 1:6 7:5
(4) Karolīna Pliškova – (5) Garbinje Mugurusa6:2 6:7(4) 7:5

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Karolīna Pliškova1-02-119:14
2.Svetlana Kuzņecova1-02-115:16
3.Agņeška Radvaņska0-11-216:15
4.Garbinje Mugurusa0-11-214:19

     [+] [-]

, 2016-10-24 21:48, pirms 7 gadiem
sveta nav apēdusi kko?

     [+] [-]

, 2016-10-25 08:45, pirms 7 gadiem
thekurmis rakstīja: sveta nav apēdusi kko?
Ir apēdusi!