Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"ATP Finals" no Londonas pārcelsies uz Turīnu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"ATP Finals" no Londonas pārcelsies uz Turīnu
2018. gada "ATP Finals" čempions Aleksandrs Zverevs. Foto: AFP/Scanpix

Sezonas labāko astoņu vīriešu tenisa spēlētāju finālturnīrs no 2021. līdz 2025. gadam notiks Itālijas pilsētā Turīnā, trešdien, 24. aprīlī, paziņoja prestižā turnīra organizatori

"ATP Finals" Londonā esošajā "O2" arēnā notiek no 2009. gada, kad rīkošanas stafeti pārņēma no Šanhajas. Saņemot atbalstu no Itālijas valdības, Turīna sacensību rīkošanā pieveica četras pilsētas – Londonu, Mančestru, Singapūru un Tokiju. Visspēcīgākā konkurente bija Japānas galvaspilsēta.

"ATP Finals" Turīnā notiks "Pala Alpitour" arēnā, kas tenisa maču laikā būs spējīga uzņemt ap 15 000 skatītāju. Turnīra prēmiju fonds pirmajā 2021. gadā būs 14,5 miljoni ASV dolāru, gandrīz dubultojot pašreizējo apjomu, kas ir astoņi miljoni.

Vīriešu finālturnīrs tādējādi spēs būt vienā līmenī arī "WTA Finals", kas no Singapūras pārcēlies uz Ķīnu un nākamos 10 gadus notiks Šeņdžeņā, kur sezonas astoņas labākās tenisistes un astoņas dubultspēļu komandas sadalīs 14 miljonus.

Ar "ATP Finals" iegūšanu Itālijai būs divi augsta līmeņa vīriešu turnīri. Maijā Romā notiek viens no sezonas deviņiem ATP "Masters 1000" turnīriem uz māla seguma. Piebilstams, ka Milāna rīko "ATP Next Gen Finals", kur spēlē pasaules labākie U-21 vecuma tenisisti.

Izmantotie resursi:
https://www.nittoatpfinals.com/en/n...