Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: fasans

TOP 10 labākās tenisa valstis (vīrieši).

TOP 10 labākās tenisa valstis (vīrieši).
Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs.
Foto: AP/Scanpix

Tenisu spēlē visur. Argentīnā, Kanādā, Austrālijā, Japānā, Dienvidāfrikā, Zviedrijā un daudzās citās valstīs. Tādēļ es izdomāju izveidot savu topu.

Mani kritēriji

Mani kritēriji ir - cik daudz spēlētāju ir ATP ranga labāko simtniekā, kurā vietā valsts atrodas Deivisa kausa rangā, kurās vietās ATP rangā spēlētāji atrodas, izcīnītie spēlētāju tituli šosezon. Varēju izvēlēties citus kritērijus, bet šie likās svarīgākie.

10. vieta - Krievija

Krieviem vairāk nav neviena tenisista ne labāko 10 skaitā, ne 20. Labākais tenisists šobrīd ir Mihails Južnijs (ATP 30.). Južnijam šī sezona nav bijusi ar + zīmi, jo labākais sasniegums ir Zagrebas turnīra pusfināls, kur zaudēja ar 6:4 ,4:6 un 3:6. Pārējos turnīros viņš ir izkritis ātrāk. Krieviem vēl labāko simtā atrodas Davidenko (ATP 41.), Tursnovs (ATP 66.), Kuzņecovs (ATP 73.) un Donskojs (ATP 77.).

Tennis - ATP World Tour - Singles Rankings

9. vieta - Itālija

Itāļu tenisisti bieži pārsteidz. Piemēram, pirms nedēļas notikušajā turnīrā Monte - Karlo, līdz pusfinālam aizkļuva Fabio Foņīni, kur zaudēja ranga līderim - Novakam Džokovičam, kurš velāk arī uzvarēja. Foņīni atrodas 24. vietā, bet augstāk atrodas cits itālis - Andreass Sepi (ATP 18.). Deivisa kausa rangā Itālija atrodas 9. vietā. Itāļi 1. kārtā uzveica Horvātiju ar 3:2, bet ceturdaļfinālā zaudēja Kanādai, ar 1:3. Šogad neviens itālis nav uzvarējis ATP līmeņa turnīrā. Itāļiem ranga simtniekā atrodas vēl Paolo Lorenci (ATP 61.) un Simone Bolelli (ATP 81.)

Tennis - ATP World Tour - Singles Rankings

8. vieta - Vācija

Vāciešiem ir daudz jaunu un vecu talantu. Viens no tiem Tomijs Hāss (ATP 14.). Hāsam ir 35 gadi un viņa karjeras rekords ir 2. vieta, ko sasniedza 2002. gadā. Hāsam šī sezona ir izdevusies un izdosies, ja pacīnīsies par ceturdaļfinālu, kādā no Grand Slam turnīriem. Lielākā uzvara šosezon ir pār serbu milzi - Novaku Džokoviču, ko uzveica ar 6:2, 6:4. Neviens vācietis nav izcīnījis trofeju, bet drīzumā varētu izcīnīt. Vācija Deivisa kausa rangā atrodas 13. vietā.

Tennis - ATP World Tour - Singles Rankings

7. vieta - ASV

ASV tenisistiem šī sezona ir slikti sākusies. Neviens neatrodas top 15. Labākie ir bijuši Sems Kverijs (ATP 19.) un Džons Isners (ATP 22.). Latvietis Ernests Gulbis, šosezon ir uzvarējis gan Kveriju, gan Isneru. Labāko 60 pulkā no ASV atrodas tikai 4 tenisisti. Bez pieminētajiem vēl atrodas Braiens Beikers un Mārdijs Fišs. Šosezon ASV tenisisti ir uzvarējuši tikai 1 turnīru (Hjūstonā, Džons Isners).

Tennis - ATP World Tour - Singles Rankings

6. vieta - Čehija

Čehijas tenisisti Deivisa kausa rangā atrodas 1. vietā, apsteidzot Spāniju, Serbiju, ASV, Argentīnu un citus ''milžus''. Čehu līderis Tomašs Berdihs (ATP 6.) Viņš nav uzvarējis nevienu turnīru, bet divreiz aizkļuvis līdz finālam. Dubaijā un Marseļā, zaudējot Džokovičam un Congam. Vēl labu sezonu aizvada Radeks Štepāneks (ATP 45.) un Lukašs Rosols (ATP 48.). Pirms divām dienām Štepāneks zaudēja Ernestam Gulbim, 2 setos ar 6:7, 2:6.

Tennis - ATP World Tour - Singles Rankings

Turpinājums sekos....


, 2013-04-24 21:34, pirms 11 gadiem
Tu taču saproti, ka teniss nebeidzas ar vienspēlēm vīriešiem. Ir arī sievietes, esi dzirdējis par tādām, un ir arī tādas dubultspēles. Ja vēlējies Vastu vīriešu vienspēļu rangu tā arī vajadzēja rakstīt.
, 2013-04-24 23:03, pirms 11 gadiem
sinaaj rakstīja: Tu taču saproti, ka teniss nebeidzas ar vienspēlēm vīriešiem. Ir arī sievietes, esi dzirdējis par tādām, un ir arī tādas dubultspēles. Ja vēlējies Vastu vīriešu vienspēļu rangu tā arī vajadzēja rakstīt.
Tikai mieru brašuli!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.