Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kerbere neizmanto iespēju atgriezties ranga virsotnē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere neizmanto iespēju atgriezties ranga virsotnē
Eļina Svitoļina uzvaras attālumā no Top 10
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere šomēnes neatgriezīsies WTA ranga 1. vietā, jo viņa nespēja uzvarēt Dubaijas "Premier 5" turnīrā, kur pusfinālā ar 3:6, 6:7(3) zaudēja Eļinai Svitoļinai, Ukrainas tenisistei piekāpjoties jau trešo reizi pēc kārtas.

Kerbere pirmoreiz par ranga līderi kļuva 12. septembrī, kad virsotnē nomainīja Serēnu Viljamsu. Kad Kerbere janvārī neaizstāvēja "Australian Open" titulu, bet Viljamsa uzvarēja Melburnā, amerikāniete atguva augstāko pozīciju.

Ņemot vērā to, ka Viljamsa arī šogad spēlē maz, Kerberei iespēju atgūt 1. vietu netrūks. Pirmā no tām bija šonedēļ Dubaijā, kur gan Endžijai bija nepieciešama uzvara turnīrā. Kerbere bija vienīgā no četrām pusfinālistēm, kura līdz Top 4 posmam tika bez zaudētiem setiem, bet piektdien zaudēja divus.

Kerbere ceļā uz pusfinālu pirmajos trīs mačos sacentās ar uzbrūkošām tenisistēm, bet šodien saskārās ar spēlētāju, kurai ir lieliska aizsardzība un kura nemēdz daudz kļūdīties. Tas automātiski nozīmēja lielas problēmas, jo Kerbere ar vienkāršu atsišanos tagad cauri netika. Svitoļina šogad sākusi spēlēt daudz agresīvāk nekā līdz šim, kļūstot par vēl bīstamāku spēku.

Ukrainas tenisistei bija iespējas maču pabeigt ar lielāku pārsvaru, taču viņa 2. setā no 5:2 zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Līdz tam brīdim droši dominējot, Svitoļina sāka spēlēt pārāk pasīvi, par ko tika sodīta, turklāt daudz netrūka, lai būtu jāspēlē vēl viens sets, jo Kerbere pie 6:5 servēja par uzvaru 2. setā. Svitoļina tobrīd atkal sāka spēlēt agresīvāk, uzvaru nokārtojot divos setos.

Jāpiebilst, ka Kerberei ir problēmas gan ar muguru, gan labo ceļgalu, šiem savainojumiem ietekmējot kustēšanos, kas viņai ir ļoti svarīga. Kerbere mača lielāko daļu nospēlēja bez enerģijas un nepieciešamās intensitātes, saņemoties vien tobrīd, kad Svitoļina 2. setā nespēja izservēt maču. Svitoļinai tīri uzvarētajās izspēlēs bija 32-17 pārsvars, kamēr nepiespiesto kļūdu nedaudz vairāk Kerberei: 31-28.

Svitoļina Kerberi uzveica trešajā mačā pēc kārtas, šogad viņai otrā uzvara, iepriekš esot pārākai Sidnejā (6:4, 3:6, 6:3). Trīs panākumi pēc kārtas ļāva savstarpējos mačos panākt neizšķirtu 5-5.

Ukrainas labākā tenisiste sasniedza karjeras nozīmīgāko finālu. Ja viņai tajā izdosies uzvarēt, Svitoļina debitēs ranga pirmajā desmitniekā. Viņa pašreiz jau ir nodrošinājusi jaunu rekordu, garantējot vismaz 11. vietu. Svitoļinas pašreizējais rekords ir 13. vieta. Svitoļina sestdien finālā sacentīsies ar 2011. gada čempioni Karolīnu Vozņacki. Abām tā būs otrā tikšanā, pirmajā pagājušā gada martā Maiami ar 5:7, 6:4, 7:6(1) uzvarēja Svitoļina.