Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Horvātija iegūst agru kontroli Deivisa kausa finālā

Horvātija iegūst agru kontroli Deivisa kausa finālā
Marins Čiličs. Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien Lillē sākās Deivisa kausa fināls, kur pagājušā gada čempione Francija novājinātā sastāvā uzņem optimālā virknējumā esošo Horvātiju, zaudējot pirmajās divās spēlēs.

Borna Čoričs pirmajā mačā ar 6:2, 7:5, 6:4 pieveica Žeremī Šardī, bet Marins Čiličs pēc tam ar 6:3, 7:5, 6:4 apspēlēja Žo-Vilfrīdu Tsongu. Horvātijai tādējādi titula izcīnīšanai nepieciešams vēl tikai viens punkts. Sestdien notiks dubultspēle, bet svētdien plānotas divas vienspēles.

Horvātija savu vienīgo titulu izcīnīja 2005. gadā, kad izbraukumā Bratislavā ar 3:2 uzvarēja Slovākiju. Horvātijai kopš tā laika bijis viens zaudēts fināls, 2016. gadā Zagrebā ar 2:3 zaudējot Argentīnai.

10-kārtējā čempione Francija finālā spēlē trešo reizi pēdējos piecos gados, turklāt allaž bijusi mājinieces lomā Lilles futbola stadionā notikušajos mačos. Franči 2014. gadā uz māla ar 1:3 zaudēja Šveicei, bet 2017. gadā uz "hard" ar 3:2 apspēlēja Beļģiju. Šogad izvēlēts māla segums.

Kamēr Horvātijai finālā ir spēcīgākais sastāvs ar abiem Top 20 spēlētājiem Čiliču un Čoriču, Francijai pamatīgas problēmas ar sastāvu, esot spiestai iztikt bez saviem Top 3 spēlētājiem Rišāra Gaskē, Gaela Monfīsa un Žila Simona.

Pagājušā gada fināla varonis Luka Puije, kurš uzvarēja izšķirošajā piektajā spēlē, ir iekļauts sastāvā, taču pirmajā dienā pie vārda netika. Viņš martā debitēja ATP ranga Top 10, bet kopš tā laika zaudējis visus pagājušā gada punktus un šobrīd rangā atrodas vairs tikai 32. vietā.

Francijas kapteinis Janiks Noā pirmajā dienā uzticējās pasaules 42. numuram Šardī un savainojumu nomocītajam Tsongam, kurš rangā ir tikai 259. vietā, jo šogad dažādu veselības problēmu dēļ spēlējis maz (šodien tikai 12. mačs). Tsongam mediķu palīdzība bija nepieciešama arī šodien, kad problēmas ar gurnu.


, 2018-11-23 23:20, pirms 5 gadiem
Autor, vai pats saproti, ko esi virsrakstā uzcepis? Nu, kur šitādi latviešu valodas apgānītāji rodas!?!
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.