Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers slavē Vavrinku un velta uzvaru komandas biedriem

Federers slavē Vavrinku un velta uzvaru komandas biedriem
Rodžers Federers
Foto: SIPA/Scanpix

Šodien Šveices izlase pirmo reizi triumfēja Deivisa kausa izcīņā. Rodžers Federers ar 6:4, 6:2 un 6:2 uzveica Rišāru Gaskē, bet Šveice ar 3:1 Lillē pārspēja Franciju.

"Šī uzvara man nebija tik vajadzīga (salīdzinājumā ar komandas biedriem), esmu izcīnījis pietiekami daudz. Vienkārši esmu laimīgs, ka varam savai valstij dāvināt vēsturisku panākumu," pēc uzvaras atzina Šveices izlases līderis Rodžers Federers, kurš panākumu veltīja saviem komandas biedriem.

"Stans gadu gaitā ir ieguldījis ne mazumu pūļu. Šajā nedēļas nogalē viņš bija neticams – tieši viņa sniegums sarūpēja man iespēju šodien nokārtot uzvaru," savu komandas biedru Stanu Vavrinku slavēja Federers.

"Mēs smagi cīnījāmies šī mērķa sasniegšanai. 15 gadu laikā nebiju ticis tik tuvu kā šogad. Labi, ka spēju saglabāt mieru un aizvadīju labu spēli tieši tad, kad bija nepieciešams. Priecājos par visu komandu," piebilda šveicietis, kura rēķinā no nozīmīgākajiem tenisa tituliem nav vienīgi olimpiskais zelts vienspēļu sacensībās.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
daviscup.com