Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kenina ASV spēlētāju cīņā divos līdzīgos setos apspēlē Riski

Kenina ASV spēlētāju cīņā divos līdzīgos setos apspēlē Riski
Sofija Kenina. Foto: Zuma Press/Scanpix

"WTA Elite Trophy" turnīra galvenā favorīte Sofija Kenina (WTA 12.) Džuhajā notiekošā turnīra pirmo divu dienu pārliecinošākajā mačā ar 6:4, 6:4 pieveica citu ASV tenisisti Elisonu Riski (WTA 19.).

Abām ASV izlases spēlētājām tiekoties pirmoreiz, Sofija Kenina uzvarēja mačā ar diviem ļoti līdzīgiem setiem. Elisona Riske katrā setā vienreiz "sausā" zaudēja savā serves geimā, tam notiekot attiecīgi piektajā un trešajā geimā, bet pašai nebija nevienas breikbumbas.

ASV tenisistes "Camellia" grupas turpinājumā tiksies ar čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 26.), kura rīt sacentīsies ar Riski, bet piektdien ar Keninu. Lai saglabātu cerības uz pusfinālu, Riskei rīt nepieciešama uzvara divos setos ar pēc iespējas lielāku rezultāta starpību. Jebkurš cits rezultāts nozīmēs 1. vietas īpašnieci savstarpējā mačā noskaidrot Keninai ar Muhovu.

Elīze Mertensa (WTA 18.) ar 6:3, 2:6, 6:1 apspēlēja Mariju Sakari (WTA 22.), pieliekot punktu grieķietes sezonai un nodrošinot tikšanos piektdien cīņā par "Rose" grupas uzvarētāju ar savu dubultspēļu pārinieci Arinu Sabaļenku (WTA 14.), ar kuru nākamajā nedēļā piedalīsies "WTA Finals" turnīrā Šeņdžeņā. Mertensa Džuhajā guva pirmo uzvaru pret Sakari WTA turnīros (1-2), bet visu līmeņu mačos beļģietei 4-3 pārsvars, visas iepriekšējās uzvaras svinot ITF turnīros 2014. gadā.

Dajana Jastremska (WTA 24.) ar iespaidīgu uzbrukumu dominēja pret Donnu Vekiču (WTA 20.), uzvarot ar 7:6(5), 6:2. Neskatoties uz lielo pārsvaru spēlē, Jastremskai 1. setā vajadzēja atspēlēt divas setbumbas, kad viņa taibreikā nokļuva iedzinējos ar 4:6. Turnīra jaunākā dalībniece pirmo setbumbu atspēlēja ar "backhand" uzbrukumu Vekičas otrajai servei, bet pēc tam sekoja trīs "forehand" uzbrukumi pēc kārtas.

Jastremska šodien sakrāja 39 tīri uzvarētas izspēles, no kurām lielākā daļa jeb 22 bija ar sitieniem no labās puses. Vekičai turnīrs beidzies pēc diviem zaudējumiem ar vienādiem rezultātiem. Viņa 1. kārtā ar 6:7(5), 2:6 piekāpās turnīra pirmajai raketei Kiki Bertensai (WTA 10.). Nīderlandes tenisiste ceturtdien mačā pret Jastremsku noskaidros "Azalea" grupas uzvarētāju.

"Hengqin Life WTA Elite Trophy" Džuhajā uz "hard" seguma

"Azalea" grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kiki Bertensa – (8) Donna Vekiča7:6(5) 6:2
(10) Dajana Jastremska – (8) Donna Vekiča7:6(6) 6:2

"Camellia" grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Sofija Kenina – (7) Elisona Riske6:4 6:4

"Orchid" grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(12) Saisaja Džena – (3) Medisona Kīsa6:4 6:2

"Rose" grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Arina Sabaļenka – (9) Marija Sakari6:3 6:4
(6) Elīze Mertensa – (9) Marija Sakari6:2 3:6 6:1

Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.