Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Finals" otrā diena: sāks aizsardzības spēlētāju grupa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Finals" otrā diena: sāks aizsardzības spēlētāju grupa
Karolīna Garsija Singapūrā ielidoja ar 11 uzvaru sēriju
Foto: EPA/Scanpix

Singapūrā notiekošajā "WTA Finals" turnīrā 1. kārtas mačus pirmdien spēlēs Sarkanajā grupā, kur piektdien tika ielozētas trīs aizsardzības stila spēlētājas Simona Halepa, Eļina Svitoļina un Karolīna Vozņacki, kā arī vienīgā šajā kvartetā esošā tenisiste ar uzbrukuma spēles virzienu Karolīna Garsija. Francijas tenisiste dienas pirmajā mačā plkst. 14:30 tiksies ar Halepu, bet pēc tam Ukrainas un Dānijas labāko tenisistu sadrusme.

Simona Halepa – Karolīna Garsija

Abas tenisistes pēdējoreiz tikās pirms 15 dienām Pekinas finālā, kur Garsija uzvarēja ar 6:4, 7:6(3), gūstot pirmo uzvaru trīs mačos pret Halepu. Rumānijas tenisistei tas bija pirmais mačs pēc ranga līderes statusa nopelnīšanas, bet spēlēts, vēl esot 2. vietā. Pirmā cīņa pasaules pirmā numura godā viņai būs šodien.

Halepa toreiz pēc zaudējuma Garsijai atzina, ka Aļonas Ostapenko uzvarēšana iepriekšējā dienā, beidzot nodrošinot ilgi kāroto pirmo pozīciju, viņu emocionāli iztukšoja – viņa pirms fināla nav spējusi normāli gulēt.

Tikmēr Garsija tolaik bija uz apbrīnoja viļņa – 11 uzvaras un divi "Premier" tituli 14 dienās, uzvarot arī Uhaņā, viņai ar fantastisku finiša spurtu ļāva Johannai Kontai no rokām izraut ilgu laiku šķietami droši turēto pēdējo ceļazīmi uz Singapūru, kur viņai šodien būs "WTA Finals" debija vienspēlēs. Garsija 2015. un 2016. gadā Singapūrā piedalījās dubultspēļu turnīrā.

Halepai ceturtais finālturnīrs pēc kārtas, kas ir garākā sērija starp visām Singapūras dalībniecēm. Viņa šeit debijā 2014. gadā sasniedza finālu, kurā piekāpās Serēnai Viljamsai.

Interesanti, ka Halepa amerikānieti toreiz pieveica grupu turnīrā un varēja viņai neļaut izkļūt no grupas, taču spēlēja godīgi, to vēlāk nožēlojot. Halepa tikšanu pusfinālā nodrošināja jau pēc pirmajām divām spēlēm un, ja pēdējā spēlē Anai Ivanovičai zaudētu ar 0-2, Viljamsa netiktu pusfinālā. Halepa zaudēja ar 1-2, Viljamsa vēlāk sasniedza finālu, kur Simonu sagrāva ar 6:3, 6:0, tam notiekot tikai dažas dienas pēc tam, kad viņa Halepai zaudēja ar 0:6, 2:6.

Eļina Svitoļina – Karolīna Vozņacki

Arī dienas otrajā spēlē būs bijušās finālistes un debitantes mačs. Vozņacki finālturnīrā spēlēs piekto reizi, kas viņai būs pirmais "WTA Finals" kopš 2014. gada, kad viņa izstājās pusfinālā. Tāds pats rezultāts viņai arī debijā 2009. gadā Dohā, kur viņa nākamajā gadā sasniedza finālu, tur piekāpjoties Kimai Klijstersai.

Vozņacki ar 56 panākumiem ir 2017. gada sezonā uzvarām bagātākā tenisiste, bet Svitoļina ir līdere titulu ieskaitē, uzvarot piecos turnīros, tostarp trijos "Premier 5" līmenī, kļūstot par pirmo spēlētāju, kura vienas sezonas laikā sakrājusi trīs šīs kategorijas titulus. Abas tenisistes šogad guvušas visvairāk Top 10 uzvaru – Svitoļinai pret savām Top 10 kolēģēm ir 10-3 bilance, bet Vozņacki 10-5.

Vozņacki līdz šim vēl ne reizi nav pieveikusi Svitoļinu, viņai zaudējot visās trīs cīņās. Divas no tām ar bezcerīgu uzstāšanos notikušas šogad finālos – 4:6, 2:6 februārī Dubaijā un 4:6, 0:6 augustā Toronto.

     [+] [-]

, 2017-10-23 09:22, pirms 6 gadiem
Paredzu Halepai vieglu uzvaru, Svitoļina un Vozņacki tur gan būs kapiņš.

     [+] [-]

, 2017-10-23 15:00, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Paredzu Halepai vieglu uzvaru, Svitoļina un Vozņacki tur gan būs kapiņš.
Spēli gan vēl neesmu uzslēgusi, bet pēc online statistikas izskatās, ka Halepai iet grūti...

     [+] [-]

, 2017-10-23 16:01, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Paredzu Halepai vieglu uzvaru, Svitoļina un Vozņacki tur gan būs kapiņš.
Jā - otrajā setā Halepa fantastiska!