Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa pārtrauc Garsijas 11 uzvaru sēriju, Vozņacki pirmoreiz uzvar Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa pārtrauc Garsijas 11 uzvaru sēriju, Vozņacki pirmoreiz uzvar Svitoļinu
Simona Halepa
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušās "WTA Finals" turnīru finālistes pirmdien Singapūrā viegli apspēlēja debitantes. Simona Halepa ar 6:4, 6:2 pieveica Karolīnu Garsiju, bet Karolīna Vozņacki ar 6:2, 6:0 sagrāva Eļinu Svitoļinu.

Halepa uzvar pirmajā mačā ranga līderes godā

Garsija Rumānijas tenisisti pirms 15 dienām ar 6:4, 7:6(3) pieveica Pekinas "Premier Mandatory" turnīra finālā. Halepa iepriekšējā dienā ar uzvaru pusfinālā bija nodrošinājusi kļūšanu par ranga līderi, bet maču pret Garsiju aizvadīja vēl kā pasaules otrā rakete.

Ķīnā piedzīvotais zaudējums Halepai ir vienīgā neveiksme četros mačos pret Garsiju, kurai šodien Singapūrā neizdevās nospēlēt pietiekami pacietīgi, kā rezultātā Karolīnai trūka precizitātes.

Halepa katrā seta spēlēja ar citādāku taktiku, uzvarot abos setos. Simona 1. setā paļāvās uz aizsardzības tenisu ar retiem pretuzbrukumiem un vēl retākiem uzbrukumiem, bet 2. setā darbojās krietni agresīvāk.

Mača lūzums notika 1. seta pēdējos divos geimos. Garsija devītajā geimā, esot priekšā ar 30:15, tomēr nespēja nodrošināt 5:4 pārsvaru, geima izskaņā otrās breikbumbas izspēlē trāpot dubultkļūdu. Kad Halepa servēja par uzvaru setā, Garsija atspēlēja divas setbumbas, bet Simona ar trešo mēģinājumu pielika punktu, neatvairāmi uzsitot ar "backhand" pa līniju. Garsijai 2. setā pārāk haotisks un apjucis teniss, lai izvairītos no sagrāves pret stabili spēlējušo Halepu.

2014. gada Singapūras fināliste Halepa šodien pārtrauca Garsijas 11 uzvaru sēriju, kuru Francijas tenisiste iespaidīgā veidā sasniedza 14 dienu laikā, kad viņa Ķīnā uzvarēja divos "Premier" turnīros pēc kārtas. Garsijas 11 uzvaru sērija ir sezonas otrā garākā sērija. Gada pirmajā pusē ar 15 uzvaru sēriju izcēlās Svitoļina.

Statistika

RādītājsHalepaGarsija
Eisi40
Dubultkļūdas33
1. serves precizitāte62%61%
Iegūtie punkti ar 1. servi24/3919/33
Iegūtie punkti ar 2. servi17/249/21
Tīri uzvarētās izspēles1313
Nepiespiestās kļūdas1116
Breikpunktu realizācija4/51/6
Visi iegūtie punkti6750

Vozņacki ar ceturto mēģinājumu uzvar Svitoļinu

Arī dienas otrajā mačā bija bijušās finālistes un debitantes mačs, kurā uzvarēja šajā turnīrā lielāku pieredzi uzkrājusī spēlētāja. 2010. gada fināliste Vozņacki sava piektā finālturnīra ievadā tikai 58 minūšu mačā nežēloja pirmoreiz uz "WTA Finals" aizbraukušo Svitoļinu. Ukrainas tenisiste līdz šim bija dominējusi mačos pret Vozņacki, viņu pieveicot visās trīs cīņās, ieskaitot šogad divreiz ar 2-0 turnīru finālos, bet Singapūras debijā nospēlēja debitantei raksturīgu maču.

No abām aizsardzības stila tenisistēm agresīvāk uzbrukumā spēlē Svitoļina, tā darbojoties arī šodien, taču, kā jau var secināt pēc rezultāta, Eļinai ļoti maz kas izdevās no iecerētā. Tikmēr Vozņacki, kura arī daudz gāja ārā komforta zonas, spēlējot sev neierasti agresīvi, bija nesalaužama un ar asiem sitieniem regulāri ierobežoja pretinieces iespējas sākt uzbrukumus un arī steidzināja Svitoļinu. Ukrainas tenisistei bezcerīgajā mačā bija tikai viena breikbumba, to iegūstot 2. seta pirmajā geimā, bet nespējot izmantot, kad pārāk spēcīgs sitiens, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Vozņacki perfekta 5/5 breikbumbu izmantošana, kā arī iespaidīgi nospēlētajā mačā pieļautas tikai piecas nepiespiestās kļūdas.

Šogad visvairāk uzvaru guvusī Vozņacki (57) ar šo panākumu arī kļuva par sezonas līderi Top 10 uzvaru kategorijā. Karolīnai tagad ir 11 uzvaras pret pirmā desmitnieka tenisistēm, kas ir par vienu vairāk nekā Svitoļinai. Eļinas šodienas zaudējums nozīmē arī to, ka visas trīs šī gada "WTA Finals" debitantes zaudēja savā pirmajā mačā. Šodien neveiksmīga uzstāšanās Svitoļinai un Garsijai, bet vakar zaudējumu piedzīvoja Aļona Ostapenko, kura piekāpās Mugurusai.

Statistika

RādītājsVozņackiSvitoļina
Eisi21
Dubultkļūdas02
1. serves precizitāte72%69%
Iegūtie punkti ar 1. servi25/3314/27
Iegūtie punkti ar 2. servi8/131/12
Tīri uzvarētās izspēles1610
Nepiespiestās kļūdas518
Breikpunktu realizācija5/50/1
Visi iegūtie punkti5728

     [+] [-]

, 2017-10-23 17:46, pirms 6 gadiem
Vispār nekādas intrigas WTA Finals. Pagaidām sīvākā cīņa ir bijusi Ostapenko un Mugurusai

     [+] [-]

, 2017-10-23 18:31, pirms 6 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Vispār nekādas intrigas WTA Finals. Pagaidām sīvākā cīņa ir bijusi Ostapenko un Mugurusai
Ko tev nozīmē intriga?
Vakar neredzēju Penko spēli, nezinu spriest kā tur gāja.
Šodien debitantes vienkārši taupījās. Garsija varētu palikt arī uz 0 visā turnīrā, skatoties, cik viņa paguvusi atjaunoties. Elīnai, liekas, ka bija trauma, pirms tam supermačs (kāds, protams, uzdirsīs, ka tā bija tikai bumbošanās). Abas meitenes šauj 2 zaķus un daudz nebēdā.

     [+] [-]

, 2017-10-23 19:40, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Ko tev nozīmē intriga?
Vakar neredzēju Penko spēli, nezinu spriest kā tur gāja.
Šodien debitantes vienkārši taupījās. Garsija varētu palikt arī uz 0 visā turnīrā, skatoties, cik viņa paguvusi atjaunoties. Elīnai, liekas, ka bija trauma, pirms tam supermačs (kāds, protams, uzdirsīs, ka tā bija tikai bumbošanās). Abas meitenes šauj 2 zaķus un daudz nebēdā.
Šodien bija bumbošanaš. Vakar abi pāri spēlēja tenisu