Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cibulkova "WTA Finals" debijā nenotur pārsvaru un zaudē Kerberei

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cibulkova "WTA Finals" debijā nenotur pārsvaru un zaudē Kerberei
Dominika Cibulkova
Foto: AP/Scanpix

Iespēju "WTA Finals" turnīru Singapūrā sākt ar uzvaru neizmantoja Slovākijas labākā tenisiste Dominika Cibulkova, kura pēdējā setā nenoturēja breika pārsvaru un ar rezultātu 6:7(5), 6:2, 3:6 zaudēja Andželikei Kerberei. Pie panākuma turnīra pirmajā dienā tika arī Simona Halepa, kurai 6:2, 6:4 uzvara pār Medisonu Kīsu.

Cibulkova "WTA Finals" debijā nenotur pārsvaru un zaudē Kerberei

Mačs sākās ar Dominikas Cibulkovas dubultkļūdu, kas nebūtu bijusi dubultkļūda, ja slovākiete izmantotu "Hawk-Eye". Video atkārtojumā bija redzams, ka bumbiņa skāra līniju. Dominikai geima turpinājumā vēl trīs nepiespiestās kļūdas, no kurām pēdējā bija "dropšots" tīklā. Andželike Kerbere tā ar lielu pretinieces palīdzību jau pirmajā geimā ieguva breiku.

Vācijas tenisiste to zaudēja astotajā geimā. Viņa ar pirmo servi un "forehand" atspēlēja divas breikbumbas un ieguva geimpunktu, bet 5:3 pārsvaru panākt viņai neizdevās. Cibulkova divreiz spēcīgi un precīzi uzsita pa līnijām un ieguva savu trešo breikbumbu geimā. Kerberei dubultkļūda – 4:4. Cibulkova nākamajā geimā deva Kerberei breika iespēju, kuru arī pati neļāva izmantot, trīs reizes pēc kārtas izspēlēs uzvarot ar "forehand" uzbrukumiem. Tā viņai pirmoreiz mačā izdevās izvirzīties vadībā – 5:4.

Seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Kerbere pati neuzvarēja nevienā izspēlē, bet bija pārāka ar rezultātu 7:5! Ranga līdere visus septiņus punktus ieguva ar Cibulkovas nepiespiestajām kļūdām, kārtējo reizi prasmīgi izmantojot savu efektīvo atsišanās tenisu, kas īpaši produktīvs mēdz būt pret agresīvām, bet tajā pašā laikā arī paviršām tenisistēm.

Uzdāvinājusi Kerberei 1. seta taibreiku, Cibulkova 2. setu sāka ar iespaidīgu un beidzot arī tīru uzbrukuma tenisu. Tas viņai ļāva startēt ar 4-0 izrāvienu. Kerbere uz brīdi apturēja Dominikas dominanci un uzvarēja nākamajos divos geimos, bet tas arī no viņas šajā setā bija viss. Cibulkova septītajā geimā izcēlās ar trešo breiku setā un pēc tam ar savu servi noformēta 6:2 panākumu.

Cibulkova fantastiski nospēlēja 3. seta trešajā geimā, kad vairāku neatvairāmu uzbrukumu sērija viņai deva "sauso" breiku – 2:1. Tūlīt atgriezās 1. seta otrajā daļā redzētās kļūdas, un Cibulkova nupat iegūto breiku uzreiz atdāvināja atpakaļ, turklāt no 2:1 zaudēja četrus geimus pēc kārtas. Kerberei nekas īpašs nebija jādara, vien izmisīgi jāatsitas, kad Cibulkova neatlaidīgi uzbruka.

Cibulkova Kerberei punktus dāvināja dažādos veidos. Visspilgtākā kļūda bija sestajā geimā pie rezultāta 2:3, 0:30, kad Vācijas tenisiste pēc slovākietes "dropšota" nokļuva bezcerīgā situācijā pie tīkla, paliekot skatītājas lomā. Lai iegūtu punktu, Cibulkovai bija vienkārši jāpārsit bumbiņa pāri tīklam. Viņa to arī izdarīja, taču uzsita pārāk stipri, un bumbiņa piezemējās aiz gala līnijas.

Kad Kerbere pie rezultāta 5:3 servēja par uzvaru mačā, Cibulkova nopelnīja divas breikbumbas, bet nevienu nemācēja izmantot. Pirmajā gadījumā viņa pieļāva taktisku kļūdu, bumbiņu pēc Kerberes serves atsitot pa diagonāli un ļaujot Endžijai uzsist savu mīļāko sitienu – "forehand" pa līniju. Otrās breikbumbas izspēlē Dominikai diagonālā "backhand" kļūda. Pēc tam, kad viņai bumbiņa veiksmīgi nokrita pa sitienam no tīkla, Kerbere ar apvedošo sitienu ieguva mačbumbu, kuras izspēlē Cibulkovai kārtējā kļūda ar sitienu autā.

Kerberei tā ir piektā uzvara pēc kārtas pār Cibulkovu, kura no 2008. līdz 2013. gadam uzvarēja pirmajos četros savstarpējos mačos. Kerberei šodien bija desmitais "WTA Finals" mačs, gūstot tikai trešo uzvaru (3-7). Šodien gūtā uzvara viņai ir arī jubilejas 60. panākums 2016. gadā.

Spēles statistika

Halepa piekto reizi pēc kārtas uzvar paviršo Kīsu

Simona Halepa šogad jau trešo reizi pieveica Medisonu Kīsu, amerikānieti iepriekš apspēlējot arī Vimbldonā un Monreālā. Rumānijas tenisiste šajā sāncensībā bijusi pārāka jau piecās cīņās pēc kārtas, savstarpējo maču bilanci uzlabojot līdz 5-1.

Gluži tāpat kā vairumā iepriekšējo tikšanās reižu, arī svētdienas mačs Singapūrā aizritēja ar Kīsas aktivitātēm uzbrukumā un neprasmīgu sava jaudīgā tenisa izmantošanu, kamēr Halepa nospēlēja krietni pacietīgāk, tādā tenisā sagaidot ļoti daudz "WTA Finals" debitantes kļūdu. Kīsa finišēja ar 41 nepiespiesto kļūdu, kas divos setos ar 18 geimiem ir pārāk daudz. Halepa 62% no saviem punktiem ieguva ar pretinieces nepiespiestajām kļūdām, kamēr pašai bija tikai 12.

Halepa uzvarēja izlozē un ļāva Kīsai sākt maču. Medisonai turnīra ievadā eiss, pēc tam vēl dažas tīras izspēles, uzvarot pirmajā geimā. Pēc tam sākās lielas nekārtības, un Halepa bez lielas piepūles izcēlās ar piecu pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju, kas 1. setā ļāva uzvarēt ar graujošu 6:2. Halepai setā bija tikai viena tīri uzvarēta izspēle! Kīsa palīdzēja ar 18 nepiespiestajām kļūdām.

Kīsa 2. seta pirmajā geimā servi nosargāja no 15:40, bet otrajā geimā nopelnīja savu pirmo breikbumbu, turklāt viņai bija iespēja uzbrukt Halepas otrajai servei. Medisona kārtējo reizi pārcentās, bumbiņu ietriecot tīklā. Tāda aina – Kīsas kļūdas ar sasteigtiem uzbrukumiem, sitot tīklā vai autā,– šodien bija bieži novērojama.

Šajā setā Kīsa ar savu servi uzvarēja pirmajos divos geimos, bet trešajā nespēja. No 15:40 atspēlējusi pirmo breikbumbu, viņa otrās izspēlē iesita tīklā, un Halepa ieguva seta un breika pārsvaru – 6:2, 3:2. Kīsai breiku tomēr izdevās atspēlēt, kad viņa astotajā geimā nopelnīja savu otro breikbumbu mačā un precīzi nospēlēja ar "forehand" sitienu pa līniju, piespiežot Halepu kļūdīties – 4:4. No atspēlēšanās Medisonai jēgas nebija, jo devītajā geimā vēl trīs kļūdas, un Halepa ar apvedošo sitienu pa līniju atjaunoja breika pārsvaru, pēc tam izservējot maču.

Spēles statistika