Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sevastovai cīņa par trešo finālu Maljorkā

Sevastovai cīņa par trešo finālu Maljorkā
Anastasija Sevastova
Foto: imago/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 20.) šovakar plkst. 18:00 Maljorkas "International" sērijas turnīra pusfinālā tiksies ar bijušo pasaules ceturto raketi Samantu Stousuru (#98) no Austrālijas.

Sevastova uzvarējusi trijās no piecām savstarpējām cīņām, ieskaitot pēdējos divus mačus, bet šodien abas pirmoreiz sacentīsies uz zālāja seguma, kas abām ir neērtākais segums.

Maljorkas turnīru ar nestandarta zālāju pirms diviem gadiem atklāja ne tikai WTA tūre, bet arī Sevastova, kura šajā vietā atgriezusies nākamajās divās sezonās. Un kāpēc gan ne? Sevastova pirmajos divos turnīros spēlēja finālā un tagad nokļuvusi vienas uzvaras attālumā no trešā fināla.

Sevastova īstajos zālāja seguma turnīros uzvarējusi tikai vienā no desmit mačiem, bet Stousurai ir labākas sekmes, tiesa, bez iespaidīgiem sasniegumiem. Viņa trīs reizes spēlējusi Īstbornas pusfinālā, bet šīs sezonas galvenajā turnīrā Vimbldonā 14 viesošanās reizēs nav spējusi tikt tālāk par 3. kārtu.

Stousura Maljorkā spēlē pirmoreiz un debijas turnīrā nostartējusi iespaidīgi gan rezultātu, gan spēles kvalitātes ziņā. Sema līdz pusfinālam vēl nav zaudējusi nevienā setā, ar 6:2, 7:5 uzvarot Marketu Vondroušovu, ar 6:3, 6:4 apspēlējot Laru Aruabarenu un ar 6:4, 6:2 izslēdzot šī seguma speciālisti Elisonu Riski.

Kamēr Sevastovai Maljorkā ir sezonas pirmais turnīrs uz zālāja, Stousura pagājušajā nedēļā spēlēja Notingemā, kur viņai tipiska vilšanās, 2. kārtā ar 6:7(6), 1:6 zaudējot otrā simta spēlētājai Keitijai Bolterei, bet pirms tam ar 2:1 pieveikta Zarina Dijasa, kura paslīdot guva kājas savainojumu un nespēja turpināt maču.

Sevastovas sakarā šodien galvenais jautājums ir: "Cik ilgi turpināsies viņas veiksmju sērija?" Anastasija 2. kārtas mačā bija iedzinējos ar setu un breiku pret Antoniju Lotneri, ceturtdaļfinālā viņai bija seta un pat divu breiku deficīts pret Ailu Tomļanoviču, tomēr izdevās izglābties.

Sevastova abos mačos pusotru setu tika pārliecinoši apspēlēta, bet lauzt cīņas gaitu izdevās uz pretinieču paviršību un pieredzes trūkuma dēļ. Šodien Sevastovai pretī stāsies ļoti pieredzējusi tenisiste – 34 gadus vecā Stousura vakardienas Tomļanovičas gājienu ar seta un 3:0 pārsvaru tik viegli neatdotu, tiesa, arī Stousura ir no tām spēlētājām, kuras var pašas sevi apspēlēt pret aizsardzības tenisu spēlējošām pretiniecēm.

Sevastova šogad vēl nav spējusi uzvarēt pusfinālu mačos (0-2). Viņa janvārī Brisbenā zaudēja Aleksandrai Sasnovičai un Čārlstonā atzina Jūlijas Gērgesas pārākumu. Sevastovai šobrīd WTA pusfinālos ir trīs zaudējumu sērija un karjeras kopējā bilance ar 4-7. Pēdējais uzvarētais pusfināls bija pirms gada Maljorkā, kur pieveikta Karolīna Garsija.

Tikmēr Stousurai šodien būs pieticīgās sezonas pirmais pusfināls. Viņa līdz šim pēdējo reizi pusfinālā spēlēja pagājušā gada maijā, kad sasniedza finālu Strasbūrā. Stousuras karjeras bilance pusfinālos ir 22-23.

Sevastova ar Stousuru tiksies otrajā pusfinālā, kas sāksies ne agrāk par 18:00 jeb pēc tam, kad pabeigs pirmo pusfinālu. Plkst. 16:00 gaidāmajā mačā sacentīsies Tatjana Marija un Sofija Kenina. Ar trešo numuru izliktā Sevastova ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, kura palikusi turnīrā.

Sevastovas un Stousuras savstarpējās cīņas (3-2)

GadsTurnīrsSegumsRezultāts
2010.PekinaHard2:6 7:6(5) 7:5
2015.BādgašteinaMāls4:6 6:4 1:6
2017.DohaHard5:7 4:6
2017.ŠtutgarteMāls6:1 4:6 6:3
2018.BrisbenaHard6:1 6:3

, 2018-06-23 10:11, pirms 6 gadiem
Šī raksta "autors" kārtējo reizi savos rakstot par Latvijas tenisistiem (Gulbi, Sevastovu) spilgti parāda kādus savus "slapjos sapnīšus" viņš savā dzīvē nav realizējis.

Ko tu "autor" velti tērē savu dārgo laiku, uzraksti īsi - Sevastova ir pilnīga "0" un viņai tenisā nav ko darīt!
, 2018-06-23 10:20, pirms 6 gadiem
Sevastova wta rangā jau 4tā???
, 2018-06-23 11:11, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Šī raksta "autors" kārtējo reizi savos rakstot par Latvijas tenisistiem (Gulbi, Sevastovu) spilgti parāda kādus savus "slapjos sapnīšus" viņš savā dzīvē nav realizējis.

Ko tu "autor" velti tērē savu dārgo laiku, uzraksti īsi - Sevastova ir pilnīga "0" un viņai tenisā nav ko darīt!
Vispār neredzu pamatojumu šim tekstam. Ļoti argumentēts raksts. Iepriekšējie divi mači patiešām bija uz pretinieču vājo pieredzi, ne savu meistarību. Bet nu Šarapova Aļonu ar uz pieredzi paņēma, tā kā "cepuri nost" par šādu taktiku, ja tā bija apzināta.
Bērziņam ir bijuši daudz skarbāki raksti... Vienmēr izlasu līdz galam.
, 2018-06-23 12:04, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Šī raksta "autors" kārtējo reizi savos rakstot par Latvijas tenisistiem (Gulbi, Sevastovu) spilgti parāda kādus savus "slapjos sapnīšus" viņš savā dzīvē nav realizējis.

Ko tu "autor" velti tērē savu dārgo laiku, uzraksti īsi - Sevastova ir pilnīga "0" un viņai tenisā nav ko darīt!
Var jau fanot par Nastju, bet jēgu zaudēt nevajag. Skatījos 2. spēli - vienkārši briesmīgi Nastja spēlēja (nespēlēja). Laimējās. ka pretiniece pēc medpauzes nolūza un pēdējos 1 1/2 setus atdeva. Rakstā viss pareizi, varēja vēl skarbāk - ka pirms medicīnas pauzes Nastja vispār gribēja neturpināt spēli, draugs-treneris pierunāja.
, 2018-06-23 12:16, pirms 6 gadiem
Labs, analïtisks, objektîvs raksts, bez urrã patriotisma, kã bieźi par Ostapenko rakstïja - nu tik visas sitïs. . .
Protams, kã Seva var uzvarét, bet diez vai ar tãdu spéli kã pédéjã maçã!
, 2018-06-23 14:08, pirms 6 gadiem
народ, недавно нашел уникальный способ как быстро накачать пресс (и другие мышцы) без физических усилий, диет и прочей лабуды. После двух недель использования миостимулятора убрал пивное пузу и начали проступать кубики, подкачал бицепс и ноги, а жена убрала в талии пару сантиметров и сделала красивый живот. Дa и прикoл что нe надo ничeгo дeлать прocтo надeл и включил, этo рeальнo cамый лeнивый и быcтрый cпocоб похудеть и подкaчатьcя, да и стоит копейки. Вот здесь я о нем и вычитал--- Блог Домашнего качка
, 2018-06-23 17:04, pirms 6 gadiem
Iemetīs kāds linku, kur spēli varēs redzēt?
, 2018-06-23 18:23, pirms 6 gadiem
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.