Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova atgriežas Birmingemas finālā un kļūst par sezonas līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova atgriežas Birmingemas finālā un kļūst par sezonas līderi
Petra Kvitova
Foto: AP/Scanpix

Svētdien tiks kronēta divkārtēja Birmingemas "Premier 700" sērijas turnīra čempione, kad finālā sacentīsies 2017. gada uzvarētāja Petra Kvitova un 2009. gadā titulu ieguvusī Magdalēna Ribarikova.

Pašreizējā čempione Petra Kvitova pusfinālā ar 6:3, 6:2 sagrāva Mihaelu Buzarnesku, rumānieti pieveicot otro reizi pēdējo divu mēnešu laikā. Kvitova maijā ar 4:6, 6:2, 6:3 bija pārāka Prāgas "International" turnīra finālā. Arī toreiz Petrai bija iespēja uzvarēt graujoši, taču viņa 1. setā no 4:1 pamanījās zaudēt piecos geimos pēc kārtas.

Kvitova šodien guva gada 36. uzvaru, kļūstot par sezonas līderi uzvaru ieskaitē. Par vienu uzvaru mazāk ir ranga līderei Simonai Halepai.

Čehijas finālam Birmingemā nebija lemts notikt, jo Barbora Stricova pirmajā pusfinālā pārtrauca četru uzvaru sēriju pret Magdalēnu Ribarikovu, slovākietei zaudējot ar rezultātu 6:7(1), 4:6. Čehiete dominēja mačā, taču abos setos nenosargāja breika pārsvaru. Stricova 1. setā bija divu punktu attālumā no uzvaras – 5:3 un 30:0, nespējot izservēt setu. Stricova 2. setā 30:0 pārsvaru izsēja pēdējos divos serves geimos – pie 4:3 (ar breiku) un pie 4:5.

Ribarikova pirms šodienas mača Stricovu bija uzvarējusi tikai vienreiz – 2007. gadā ITF turnīrā Prāgā. Ribarikova otro reizi sasniedza finālu Birmingemā, kur par 2009. gadā kļuva par čempioni, toreiz finālā apspēlējot Na Lī un izcīnot pirmo WTA titulu.

Ribarikova tikai vienreiz (1-5) spējusi uzvarēt Kvitovu, tam notiekot 2011. gadā ITF finālā Prāgā. Abas WTA līmenī tikušās tikai vienreiz, arī tas bija finālā – 2014. gadā Ņūheivenā Kvitova uzvarēja ar 6:4, 6:2.