Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Halepai tituls otro nedēļu pēc kārtas, Vesņina triumfē Īstbornā

Halepai tituls otro nedēļu pēc kārtas, Vesņina triumfē Īstbornā
Simona Halepa
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgušies šīs nedēļas WTA tenisa turnīri. Īstbornas sacensībās par čempioni tika kronēta krieviete Jeļena Vesņina, bet Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā rumāniete Simona Halepa. Interesanti, ka pagājušajā nedēļā Vācijā viņa izcīnīja pirmo WTA titulu karjerā, bet nu tikusi pie otrā.

Vesņina nepārspēta Īstbornā

Nozīmīgākais no WTA turnīriem (Premier kategorijas) šonedēļ norisinājās Lielbritānijas pilsētā Īstbornā. Tam bija pieteikušās sešas TOP 10 spēlētājas, taču neviena netika pat līdz finālam.

Sacensību pirmā rakete, poliete Agņeška Radvanska jau 1.kārtā zaudēja amerikānietei Džeimijai Hemptonei. Vēlāk no Hemptones raketes krita arī taivāniete Hsī, čehiete Safaržova un dāniete Vozņacki, un ļoti negaidīti amerikāniete bija sasniegusi savu pirmo WTA vienspēļu finālu.

Tajā viņai pretiniekos stājās krieviete Jeļena Vesņina. Arī viņai šajā nedēļā bija izdevies parādīt ļoti labu sniegumu – uzveikta serbiete Ana Ivanoviča, britu sportiste Hezere Vatsone, ķīniete Na Li, kā arī beļģiete Janīna Vikmaijere.

Titula cīņa tika aizvadīta ļoti vējainos apstākļos, kuriem labāk adaptējās krieviete. Pēc pirmajiem četriem geimiem uz tablo bija neizšķirts, bet tad Vesņina uzvarēja septiņos geimos pēc kārtas, izšķirot cīņas iznākumu. Galarezultāts – 6:2, 6:1.

26 gadus vecā sportiste pirms šīs sezonas vēl nebija izcīnījusi nevienu WTA vienspēļu titulu (seši zaudējumi finālos), līdz beidzot uzvarēja Hobārtā. Tagad pievienots otrais tituls, turklāt nedaudz nozīmīgāks. Titula vērtība – 470 reitinga punkti un 117 000 ASV dolāru prēmija, kamēr Hemptonei tiks 320 punkti un 62 300 ASV dolāru. Abas sportistes jaunākajā rangā iekļūs TOP 30.

Halepa neapturama arī uz zāliena

Pie otrā WTA titula karjerā šodien tikusi arī rumāniete Simona Halepa, tomēr interesantākais ir fakts, ka pirmo viņa izcīnīja tikai pirms sešām dienām, kad triumfēja Vācijas pilsētā Nirnbergā uz māla. Šoreiz tas paveikts uz zāliena Nīderlandes pilsētas Hertogenbošas International sacensībās.

Turnīrā Halepa nebija starp izliktajām tenisistēm, bet pa ceļam uz titulu uzveica vācieti Anniku Beku, itālieti Robertu Vinči, ukrainieti Ļesju Curenko, spānieti Karlu Suaresu Navarro un šodien finālā arī beļģieti Kirstenu Flipkensu – 6:4, 6:2. Abos setos rumāniete ātri izvirzījās vadībā ar 3:0 un pārsvaru neizsēja.

„Esmu neizsakāmi priecīga. Vienkārši vēlos izbaudīt šo mirkli”, pēc uzvaras sacīja 21 gadu vecā tenisiste. „Patiešām negaidīju, ka man izdosies nospēlēt vēl vienu tik labu turnīru. Šodien spēlēju patiešām lieliski”. Par uzvaru Halepa nopelnīja 280 reitinga punktus un 32 258 eiro prēmiju, kamēr Flipkensai tiks 200 ranga punkti un 16 129 eiro naudas prēmija.

Izmantotie resursi:
Home | WTA Tennis English


, 2013-06-23 00:34, pirms 11 gadiem
Parasti jau par Ciruli saka, ka tas putns agri esot pamodies....

kapec Tenisa sadal taa tiek aizmirsta?
sodien, piemeram, vel bija daudzi interesanti maci, kur Mau uzvilka Vavrinku un Lopezs Simonu, bet nu kaa ir taa ir
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.