Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Osaka apsteidz Serēnu un kļūst par pasaulē pelnošāko sportisti

Osaka apsteidz Serēnu un kļūst par pasaulē pelnošāko sportisti
Naomi Osaka. Foto: Reuters/Scanpix

Forbes nākamajā nedēļā publicēs simts pasaulē pelnošāko sportistu sarakstu, bet jau tagad slavenais izdevums paziņojis, ka sieviešu rangā pirmo reizi par līderi kļuvusi Naomi Osaka, kura atstāja aiz muguras Serēnu Viljamsu.

Ienākumi aprēķināti laika posmā no 2019. gada 1. jūnija līdz 2020. gada 1. jūnijam, vērā ņemot sacensībās nopelnītās naudas balvas un ar sponsoriem noslēgtos līgumus. Naomi Osaka pēdējā gada laikā nopelnījusi 37,4 miljonus dolāru, kas ir jauns rekords sieviešu konkurencē. Līdzšinējais rekords turējās kopš 2015. gada, kad Marija Šarapova nopelnīja 29,7 miljonus.

Viņas iespēto pārspējusi arī Serēna Viljamsa, taču leģendārā tenisiste piekāpās Osakai par 1,4 miljoniem. Viljamsa bija pelnošāko sieviešu ranga līdere pēdējos četrus gadus. Kopējā pasaules sarakstā viņas ieņem 29. un 33. vietu, un Forbes norāda, ka Top 100 divas sievietes nav bijušas kopš 2016. gada.

Jāpiemin arī fakts, ka Forbes pasaulē pelnošāko sportistu sarakstu veido kopš 1990. gada, un sieviešu konkurencē vienmēr pirmo vietu ieņēmusi tenisiste. Pēdējā reize, kad pirmā nebija Serēna vai Šarapova, bija 2003. gadā, kad sieviešu līdere bija Serēnas māsa Venusa Viljamsa.

Osaka pieveica Viljamsu skandalozajā 2018. gada "US Open" finālā, jo Viljamsa bija ļoti neapmierināta ar galvenā tiesneša Karlosa Ramosa darbu. Pēc tam Osaka izcīnīja vēl vienu "Grand Slam" titulu, 2019. gada ievadā triumfējot Austrālijā. Līdzās panākumiem kortā pieauguši līgumi ar sponsoriem.

Jāņem vērā, ka Osaka pārstāv Japānu, kur 2020. gadā bija paredzētas olimpiskās spēles, un tas viņai atnesa vairākus ievērojamus darījumus. Tomēr pats lielākais sponsoru līgums Osakai ir ar Nike, kas tenisistei maksā desmit miljonus gadā, un līgums ir spēkā līdz 2025. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.forbes.com/sites/kurtba...


, 2020-05-23 11:48, pirms 4 gadiem
Osakas GM vs Ostapenko GM
, 2020-05-23 21:35, pirms 4 gadiem
Sieviete apsteidza veci glauni
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.