Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Garsija Lopezs iegūst karjeras pirmo titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Garsija Lopezs iegūst karjeras pirmo titulu
Giljermo Garsija Lopezs
Foto: AFP

Kicbīles (Austrija) ATP turnīrs noslēdzies ar spāņa Giljermo Garsijas Lopeza uzvaru, kurš finālā vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā trīs setos ar 3:6, 7:6(1), 6:3 pārspēja francūzi Žuljēnu Beneto, izcīnot karjeras pirmo titulu.

Kicbīles turnīrs šonedēļ bija vienīgais ATP turnīrs. Galvenā uzmanība pievērsta jau rīt startējošajam gada otrajam ''Grand Slam'' turnīram – ''French Open''. Līdz ar to sastāvs šajā turnīrā nebija diez ko spēcīgs. Turnīru ar savu dalību gan sākotnēji bija pagodinājusi ATP 10.rakete krievs Nikolajs Davidenko, kurš Kicbīlē uzvarēja pērn, izcīnot trešo titulu šajā turnīrā, taču vēlāk Davidenko paziņoja, ka nestartēs pēdas savainojuma dēļ.

Līdz finālam bija tikuši divi tenisisti, kuriem to reti kurš prognozēja – francūzis Žuljēns Beneto (45.vieta rangā) un spānis Giljermo Garsija Lopezs (74.). Beneto pamatturnīrā iekļuva tikai pēc francūža Nikolā Devildēra izstāšanās, līdz ar to šogad kļūstot par otro ''laimīgo zaudētāju'', kam izdevies tikt līdz kāda turnīra finālam. Belgradā to iespēja polis Lukašs Kubots. Beneto uz māla seguma pirms šī turnīra šogad bija uzvarējis tikai vienā mačā. Abi līdz šim bija tikušies vienreiz – pirms trim gadiem ''Australian Open'' trīs setos pārāks bija francūzis.

Beneto sāk pārliecinošāk

Maču ar katastrofālu spēli pie savas serves sāka Beneto, kurš pirmajā geimā pieļāva trīs dubultkļūdas un faktiski pats sevi nobreikoja, otrajā geimā izcēlās Garsija Lopezs, kurš pie savas serves palika sausā un geimu, tāpat kā Beneto, noslēdza ar dubultkļūdu – 1:1. Turpinājumā Beneto divreiz izdevās uzvarēt geimos pie pretinieka serves, bet Garsijam Lopezam vienreiz, līdz ar to pirmajā setā pārāks ar 6:3 bija Beneto, kurš spēlēja ātri un nevēlējās ielaisties ilgās izspēlēs, acīmredzami steidzoties. Un kur steigties viņam ir – ''French Open'' pirmajā kārtā viņu jau gaida tautietis Žo-Vilfrīds Tsonga, ar kuru kopā Beneto spēlē dubultspēlēs. Lopezs Parīzē pirmajā kārtā tiksies ar itālieti Andreasu Sepi.

Garsija Lopezs izmanto pretinieka kļūdas

Tāpat kā pirmajā setā, arī otrā seta sākumā abi sportisti pa reizei spēja uzvarēt pie pretinieka serves. Turpinājumā nedaudz labāks gan pie savas, gan pretinieka serves izskatījās Garsija Lopezs, kurš 12.geimā pie rezultāta 6:5, servējot Beneto, ieguva divas setbumbas, bet francūzis abas spēja atspēlēt ar spēcīgu servi un veiksmīgu spēli pie tīkla. Sekoja taibreiks. Tajā gan sīva spēkošanās izpalika, jo Beneto lielākās kļūdas šajā setā bija pietaupījis svarīgākajam brīdim un taibreikā spēja uzvarēt tikai vienā izspēlē – 7:1 Garsijas Lopeza labā un jāspēlē trešais sets.

Pēdējā setā pārāks Garsija Lopezs

Trešā seta sākumā turpinājās otrā seta beigās redzētais. Beneto pirmajā geimā pie savas serves spēja atspēlēties no 0:40 un, atspēlējot kopumā četras breikbumbas, tomēr noturēja servi. Ceturtajā geimā iespēja lauzt pretinieka servi bija francūzim, taču arī viņam ar to nesekmējās. Lūzums notika 7.geimā, kad Garsijam Lopezam ar piekto piegājienu beidzot izdevās lauzt Beneto servi, francūzis, kurš otro reizi setā viena geima laikā atspēlēja četras breikbumbas, pēc ilgas izspēles raidīja bumbiņu tīklā – 4:3 spāņa labā. Garsija Lopezs bija pārāks arī atlikušajos geimos un uzvarēja maču ar 3:6, 7:6(1), 6:3.

25 gadus vecajam Garsijam Lopezam šis ir karjeras pirmais vienspēļu tituls. Jāpiebilst, ka šis bija viņa pirmais fināls kādā no ATP turnīriem. Par uzvaru Kicbīles turnīrā spānis nopelnīja 250 ranga punktus un 71 700 eiro prēmiju, bet par otro vietu Beneto – 150 punktus un 37 700 eiro.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja Brazīlijas duets Marselo Melo un Andrē Sā, kas finālā ar 6:7(9), 6:2, 10:7 pārspēja rumāņus Andreju Pavelu un Horiju Tekau.

"Interwetten Austrian Open Kitzbuhel"

Fināls
Giljermo Garsija Lopezs – Žuljēns Beneto 3:6, 7:6(1), 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-05-23 18:54, pirms 15 gadiem
Apsveicu

     [+] [-]

, 2009-05-23 19:28, pirms 15 gadiem
Nesaprotu, kapec Gulbim neizdodas tikt pat tuvu pirmajam titulam? nav pat neviena finaala... :/

     [+] [-]

, 2009-05-23 20:41, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Nesaprotu, kapec Gulbim neizdodas tikt pat tuvu pirmajam titulam? nav pat neviena finaala... :/
manuprāt , jo Gulbis piedalās tikai ATP turnīros kur ir visi labākie , piem Nadals, Murejs utt

     [+] [-]

, 2009-05-23 21:12, pirms 15 gadiem
Erviins rakstīja: manuprāt , jo Gulbis piedalās tikai ATP turnīros kur ir visi labākie , piem Nadals, Murejs utt
kam tas ir izdevigi?

     [+] [-]

, 2009-05-23 22:00, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: kam tas ir izdevigi?
to prasi Gulbim... nezinu tik kāpēc Gulbis nevarēja startēt šādā turnīrā un izlaist kādu citu pirms tam..
gan jau ja tiktu līdz 1/2finālam vai finālam tad Ernests būtu uz viļņa arī RG... bet ja papistu jau pirmajā kārtā tad spēks paliktu arī RG .