Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

WTA gada tenisiste Serēna Viljamsa, Bušāra – gada jaunpienācēja

WTA gada tenisiste Serēna Viljamsa, Bušāra – gada jaunpienācēja
Serēna Viljamsa
Foto:Kenan Asyali/DEPO PHOTOS/SIPA/Scanpix

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nosaukusi aizvadītās labākās tenisistes dažādās nominācijās. Par gada labāko sportisti atzīta Serēna Viljamsa, gada jaunpienācējas gods Juženijai Bušārai, bet Simona Halepa nosaukta par visprogresējušāko tenisisti.

Serēna Viljamsa šajā sezonā aizvadīja 78 mačus, no kuriem sakāva atzina tikai četros. 32 gadus vecā amerikāņu sportiste ieguva 11 vienspēļu turnīru titulus, kā arī februārī kļuva par visu laiku vecāko ranga pirmā numura īpašnieci.

Viljamsai šī ir jau piektā reize karjerā, kad viņa ieguvusi šo WTA balvu (iepriekš arī 2002., 2008., 2009. un 2012. gadā). Viņa pati par savu gada lielāko notikumu gan atzīst uzvaru „French Open” turnīrā.

Nepamanīts nav palicis arī rumānietes Simonas Halepas sniegums, kura izcīnīja sešas turnīru uzvaras un pakāpās rangā līdz 11. vietai, kas viņa karjerā ir labākais sasniegums. Sezonas sākums 22 gadus vecajai tenisistei gan padevās visai viduvējs, taču vasaras sākumā Halepa uzvarēja vairākos turnīros pēc kārtas.

Gada jaunpienācējas tituls aizceļojis uz Kanādu, jo tas piešķirts Juženijai Bušārai, kura pagājušajā sezonā uzvarēja Vimldonas junioru turnīrā. Šo gada viņa sāka no ranga 144. vietas, taču aizkļūšana līdz piecu turnīru ceturtdaļfināliem un uzvaras pār ranga TOP-10 tenisistēm Samantu Stosuru un Jeļenu Jankoviču palīdzēja Bušārai sezonu noslēgt 32. ranga pozīcijā. Šobrīd augstāk par 19 gadus veco Bušāru rangā nav neviens cits juniors, ne sieviešu, ne vīriešu konkurencē.

Savukārt par gada labāko dubultspēļu spēlētājām atzītas itālietes Roberta Vinči un Sāra Erani, kura ieņem pirmo pozīciju rangā, kuru konkurentēm šīs sezonas laikā neatdeva ne uz mirkli. Vinči un Erani arī triumfēja „Australian Open”.

Izmantotie resursi:
Home | WTA Tennis English


, 2013-11-22 17:50, pirms 10 gadiem
Prieks par vecajām un jaunajām meitenēm. Eiženijai bija stipri vien lielāka konkurence nekā pērngad Robsonei.
Te var pieminēt, ka bez Bērziņa vēl viens kārklu anglis uzradies un franču izcelsmes meiteni sauc par Juženiju. Varbūt tad Judžīnija labāk, līdzīgi kā angļu vīriešu izcelsmē Jūdžins.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.