Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Bertensa pieceļas pēc 1:6 un sakauj Kerberi

Bertensa pieceļas pēc 1:6 un sakauj Kerberi
Kiki Bertensa. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes spēcīgākā tenisiste Kiki Bertensa "WTA Finals" debijā Singapūrā bija iedzinējos ar setu un breiku, spējot lauzt neveiksmīgi sākušās cīņas gaitu un ar 1:6, 6:3, 6:4 pieveikt turnīrā ar pirmo numuru izlikto Vācijas tenisisti Andželiku Kerberi.

WTA ranga līderes Simonas Halepas nespēlēšana Singapūrā muguras savainojuma dēļ ļāva Andželikai Kerberei kļūt par turnīra pirmo numuru, bet Kiki Bertensai tikt pie spēlēšanas prestižajā turnīrā. Viņa "Race to Singapore" ieskaitē finišēja 9. vietā, nespējot kvalificēties, taču Halepas problēmas ļāva debitēt "WTA Finals" vienspēļu turnīrā. Viņa pērn kopā ar zviedrieti Juhannu Lāšoni startēja dubultspēlēs, kur tika līdz finālam, zaudējot Andreas Hlavāčkovas Sestini un Timejas Babošas komandai.

Bertensai pirmais vienspēļu turnīrs sākās pagalam nelāgi. Viņa mača trešajā geimā neizmantoja divas breikbumbas un pēc tam sāka garu pēc kārtas zaudēto geimu sēriju – no 1:1 zaudēts septiņos geimos pēc kārtas. Kerbere bija vadībā ar setu un 2:0, kad Bertensa spēja lauzt cīņas gaitu. Viņa sāka mierīgāk spēlēt uzbrukumā un arī bieži, it īpaši 2. setā, aicināja Kerberi vairāk uzbrukt, kas Vācijas tenisistei nepatīk.

Bertensa izšķirošajā setā dominēja iespaidīgāk, nekā var secināt no rezultāta. Setā, kurā bija septiņi breiki pēc kārtas, Bertensa trīs reizes pēc kārtas nenosargāja breiku, bet astotajā geimā tas izdevās, turklāt Kiki uzvarēja no 0:40. Kerbere viņai neraksturīgi pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, un Bertensa beidzot ieguva divu geimu pārsvaru (5:3), bet aiznākamajā geimā izservēja maču, kas ilga precīzi divas stundas.

Viņai tā ir otrā uzvara četros mačos, iepriekšējo reizi uzvarot 2016. gadā "French Open" ar 6:2, 3:6, 6:3. Abas Parīzē tikās arī šoreiz, un toreiz pārāka bija Kerbere, uzvarot divos taibreikos.

Bertensa ir sezonas līdere Top 10 uzvaru ieskaitē – viņa šodien svinēja sezonas 11. panākumu pret pirmā desmitnieka tenisistēm. Šodienas pretiniecei Kerberei ir piecas, bet gada otrais labākais rādītājs ir uz Singapūru netikušajai Arinai Sabaļenkai (8).

Bertensas uzvara pār Kerberi "WTA Finals" 1. kārtas mačos favorītēm deva 0-4 bilanci. Proti, visos četros mačos uzvarēja ar zemākajiem numuriem izsētās tenisistes.

Statistika

KategorijaBertensaKerbere
Eisi50
Dubultkļūdas123
1. serves precizitāte53%57%
1. serves punkti30/4633/57
2. serves punkti16/4121/43
Tīri uzvarētās izspēles3311
Nepiespiestās kļūdas4524
Breikbumbas6/146/13
Visi iegūtie punkti9295

"WTA Finals 2018" Singapūrā

Baltās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Eļina Svitoļina – (4) Petra Kvitova6:3 6:3
(7) Karolīna Pliškova – (2) Karolīna Vozņacki6:2 6:4

Sarkanās grupas rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Slouna Stīvensa – (3) Naomi Osaka7:5 4:6 6:1
(8) Kiki Bertensa – (1) Andželika Kerbere1:6 6:3 6:4

Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.