Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Finals" sākas ar graujošu Pliškovas uzvaru pār Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Finals" sākas ar graujošu Pliškovas uzvaru pār Viljamsu
Karolīna Pliškova
Foto: Reuters/Scanpix

Karolīna Pliškova Singapūrā notiekošā "WTA Finals" turnīra atklāšanas spēlē ar 6:2, 6:2 sagrāva turnīra vienīgo eksčempioni Venusu Viljamsu.

Čehijas labākā tenisiste izcēlās ne vien ar labāku servēšanu, bet arī pārsteidza ar uzņemšanas spēles kvalitāti, ierobežojot Viljamsas iespējas diktēt spēli savas serves geimos. Viljamsai ļoti vāja spēle ar otro servi (6/25). Amerikānietei teorētiski bija jābūt pārsvaram garajās izspēlēs, kuru uz Singapūras turnīra lēnā seguma ir ļoti daudz, taču arī tādā tenisā labākas sekmes bija Pliškovai.

Karolīna Viljamsu 1. setā nobreikoja trīs reizes, kamēr pati servi zaudēja vienreiz, bet 2. setā Pliškova divi breiki, lai gan pietika ar vienu. Otrais breiks notika mača pēdējā geimā, kad Viljamsa, servējot pie 2:5, ātri nokļuva iedzinējos ar 0:40. Venusa atspēlēja visas trīs mačbumbas, bet pēc tam kļūdījās ("slaiss" tīklā), dodot Pliškovai ceturto iespēju. Tā tika izmantota, kad kārtējā garā izspēle beidzās ar Viljamsas sitienu autā.

Mača pavērsiens varēja notikt 2. seta trešajā geimā, taču Pliškova to nepieļāva. Tas bija cīņas vienīgais geims, kurā Viljamsai bija sistemātiskas sekmes garo izspēļu tenisā. Venusa nopelnīja divas breikbumbas, bet Pliškova abas atspēlēja, pirmo izspēli pabeidzot ar precīzu izgājienu pie tīkla, bet otro breikbumbu izdzēšot ar eisu.

Nespējusi šajā setā iegūt breika pārsvaru, Viljamsa nākamajā geimā kārtējo reizi tika nobreikota. Vāja servēšana viņai deva 15:40 deficītu, no tādas pozīcijas spējot atspēlēt tikai pirmo breikbumbu, to izdarot ar pirmo servi. Savukārt otrās breikbumbas izspēlē gara sitienu apmaiņa beidzās ar amerikānietes sitienu tīklā, izpildot "backhand" pa līniju.

Statistika

RādītājsPliškovaViljamsa
Eisi54
Dubultkļūdas26
1. serves precizitāte63%59%
Iegūtie punkti ar 1. servi25/3222/36
Iegūtie punkti ar 2. servi10/196/25
Tīri uzvarētās izspēles2516
Nepiespiestās kļūdas1219
Breikpunktu realizācija5/121/3
Visi iegūtie punkti6844

Abas tenisistes sacentās trešo reizi. Viljamsa 2015. gadā "WTA Elite Trophy" turnīra finālā uzvarēja ar 7:5, 7:6(6), bet Pliškova 2016. gadā "US Open" astotdaļfinālā revanšējās ar 4:6, 6:4, 7:6(3), toreiz esot iedzinējos ar setu un breiku, kā arī atspēlējot vienu mačbumbu.

37 gadus vecā Viljamsa ir gan vecākā spēlētāja Singapūrā, gan arī vienīgā no šī gada "WTA Finals" dalībniecēm, kura iepriekš uzvarējusi finālturnīrā, izceļoties 2008. gadā Dohā. Venusai Singapūrā ir piektais finālturnīrs, sezonas Top 8 spēlētāju sacensībās spēlējot pirmoreiz kopš 2009. gada. Tikmēr Pliškovai otrais "WTA Finals", viņa pērn debijā grupu turnīru izspēlēja ar 1-2 bilanci, pusfināliem nekvalificējoties.

Baltās grupas 1. kārtas otrajā mačā plkst. 14:30 notiks "French Open" čempiones Aļonas Ostapenko un Vimbldonas uzvarētājas Garbinjes Mugurusas cīņa.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-10-22 16:58, pirms 6 gadiem
belo31 rakstīja: dopingu neieņēma
Biku sajauci, Šarapova te nespēlē.