Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kerbere apspēlē Pliškovu, septembrī gūstot sezonas pirmo Top 20 uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere apspēlē Pliškovu, septembrī gūstot sezonas pirmo Top 20 uzvaru
Andželike Kerbere
Foto: AP/Scanpix

Andželike Kerbere piektdien Tokijas "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā ar 7:6(5), 7:5 divu bijušo ranga pirmo numuru mačā pieveica Karolīnu Pliškovu, šogad ar desmito mēģinājumu beidzot gūstot sezonas pirmo Top 20 uzvaru.

Mačā, kurā abas tenisistes teicami darbojās breikbumbu atspēlēšanā, bija tikai viens breiks, tam notiekot cīņas pēdējā geimā. Cenšoties nodrošināt otro taibreiku, Pliškova atspēlēja četras mačbumbas, bet pēc tam no dažiem metriem iesita tīklā, dodot Kerberei piekto iespēju. Iepriekšējās mačbumbas spēlējot pasīvi, Kerbere tagad atrada labu uzbrukumu, čehieti pārsteidzot ar diagonālo "forehand" sitienu.

Pliškova šodienas mačā atspēlēja 12 no 13 breikbumbām, bet Kerbere anulēja visas piecas. Cīņas 1. sets beidzās ar Pliškovas dubultkļūdu taibreikā pie rezultāta 5:6. Karolīna iepriekšējā izspēlē uzņemšanā atspēlēja pirmo no divām setbumbām.

Abām šogad ranga 1. vietā pabijušajām tenisistēm tā bija pirmā tikšanās kopš 2016. gada "US Open" fināla, kur Pliškova pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru un Kerberei zaudēja ar rezultātu 3:6, 6:4, 4:6. Vācijas tenisiste pēc šodienas panākuma savstarpējos mačos ir vadībā ar 6-3. Pliškovai Tokijā bija pirmais turnīrs pēc trenera Davida Kotizas atlaišanas.

Kerbere sezonas priekšpēdējā mēnesī beidzot guva gada pirmo (1-9) uzvaru pret Top 20 spēlētāju. Kerberes līdzšinējais lielākais panākums bija Karlas Suaresas Navarro (#25) pieveikšana aprīlī Monterejā.

Pagājušā gada čempione Karolīna Vozņacki izglābās no zaudējuma pret Dominiku Cibulkovu (3:6, 7:6(5), 6:1), kurai 2. setā bija divas mačbumbas. Slovākiete 3. setā pēc trešā geima paņēma medicīnas pārtraukumu, nospēlēja vēl tikai vienu geimu un izstājās. Cibulkova 2. setā pie 6:5 ļoti ilgā geimā 11 minūtes mēģināja izservēt maču, taču punktu nespēja pielikt pat ar divām mačbumbām.

Vozņacki abas atspēlēja, vispirms uzbrūkot pretinieces otrajai servei, bet vēlāk otrās mačbumbas izspēlē izceļoties ar "backhand" sitienu pa līniju pēc tam, kad abas ilgstoši sacentās ar diagonālajiem sitieniem. Cibulkova neveiksmīgo geimu pabeidza ar "dropšotu" tīklā, drīz zaudēja taibreikā un vēlāk arī loģiski visā mačā. Cibulkovai tas ir 10. zaudējums Karolīnai (4-10).

"Toray Pan Pacific Open". WTA "Premier" turnīrs Tokijā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Garbine Muguruza – (9) Caroline Garcia6:2 6:4
(7) Angelique Kerber – (2) Karolina Pliskova7:6(5) 7:5
(3) Caroline Wozniacki – (5) Dominika Cibulkova3:6 7:6(5) 3:1 izst.
Anastasia Pavlyuchenkova – Barbora Strycova5:7 6:3 6:1