Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokoviča rīkotajā turnīrā saslimuši jau divi tenisisti – Dimitrovs un Čoričs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džokoviča rīkotajā turnīrā saslimuši jau divi tenisisti – Dimitrovs un Čoričs
Novaks Džokovičs. Foto: imago images/Xinhua/Scanpix

Novaka Džokoviča izveidotās Adrijas tūres otrais posms netika izspēlēts līdz galam, jo Grigors Dimitrovs pēc spēles sajuties slikti, un viņam tika konstatētas pozitīvas koronavīrusa analīzes. Vēlāk analīzes nodevis arī Dimitrova pēdējais pretinieks Borna Čoričs, kuram arī konstatēta saslimšana.

Bulgārs Grigors Dimitrovs sestdien piedzīvoja zaudējumu pret Bornu Čoriču un pēc tam devās atpakaļ uz Monako, jo jutās nevesels. Pēc atgriešanās mājās 29 gadus vecais bulgāru tenisists nodeva analīzes, kuras izrādījās pozitīvas. Ņemot vērā situāciju, tika apturēts Adrijas tūres otrais posms, kas norisinājās Horvātijā. Finālā bija jāspēlē pasaules pirmajai raketei Novakam Džokovičam, kurš zināms kā liels vakcīnu noliedzējs.

Vēstot par saslimšanu, Dimitrovs arī aicināja cilvēkus, ar kuriem viņam pēdējās dienās bijis tuvs kontakts, nodot analīzes. Ranga 33. vietas īpašnieks Čoričs, ar kuru Dimitrovs pirms spēles nekautrējās apskauties, vēlāk pavēstīja, ka arī viņa analīzes bijušas pozitīvas. Viņš piebilda, ka ir bez simptomiem un ka cilvēkiem, kuri bijuši tiešā kontaktā ar viņu, vajadzētu nodot paraugu analīzēm.

Atbildot uz Čoriča ierakstu sociālajos tīklos, sašutumu paudis Nikolass Kirjoss, kurš nekad nav slēpis savu viedokli: "Rīkot pārbaudes turnīru – cietpauru lēmums. Veiksmīgu atveseļošanos, puiši, bet tieši tā notiek, kad nepievērs uzmanību rekomendācijām. Tas nav nekāds joks!"

Pārbaudes turnīru izveidoja Džokovičs, lai pats un citi tenisisti varētu uzturēt sevi formā. Tajā piedalījās arī citi pirmā desmitnieka spēlētāji – Dominiks Tīms un Aleksandrs Zverevs. Pirmo posmu Serbijā apmeklēja aptuveni četri tūkstoši cilvēku, otrais posms notika Horvātijā. Abās valstīs atviegloti sociālās distancēšanās noteikumi, tāpēc tenisisti pirms spēlēm un brīvajā laikā nebaidījās no cieša kontakta, neievērojot distanci.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/tennis/ne...