Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Pozitīvas "Covid-19" analīzes liek atcelt Džokoviča rīkotā turnīra finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pozitīvas "Covid-19" analīzes liek atcelt Džokoviča rīkotā turnīra finālu
Novaks Džokovičs un Grigors Dimitrovs. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules ranga 19. vietas īpašniekam Grigoram Dimitrovam bijušas pozitīvas koronavīrusa analīzes. Viņš piedalījies abos Novaka Džokoviča rīkotajos Adrijas tūres turnīros.

Adrijas tūres otrais posms nedēļas nogalē norisinājās Zadarā, Horvātijā. Grigors Dimitrovs turnīru sestdien sāka ar zaudējumu pret Bornu Čoriču, bet pēc tā bulgāru tenisists paziņoja, ka slimības dēļ pieņēmis lēmumu izstāties. Atklājās, ka viņš saslimis ar koronavīrusu. Finālam bija jānotiek svētdien, tajā bija jāpiedalās pasaules pirmajai raketei Novakam Džokovičam, bet tas atcelts drošības apsvērumu dēļ.

"Atvainojos, ja kādam esmu nodarījis pāri. Atgriežoties Monako, man bija pozitīvas Covid-19 analīzes. Gribu, lai visi, kuri pēdējās dienās bijuši ciešā kontaktā ar mani, veic analīzes un ievēro nepieciešamos drošības pasākumus," savā Instagram kontā rakstīja 29 gadus vecais Dimitrovs.

Adrijas tūri piespiedu pauzes laikā izveidoja Džokovičs, lai palīdzētu tenisistiem saglabāt formu. No pirmā desmitnieka tenisistiem startēja arī Aleksandrs Zverevs un Dominiks Tīms. Pirmais turnīrs notika Serbijā, un tas pulcēja četrus tūkstošus līdzjutēju. Labi apmeklēts bija arī turnīrs Zadarā.

Gan Horvātija, gan Serbija atvieglojušas sociālās distancēšanās nosacījumus, tāpēc tenisisti nekautrējās pirms un pēc spēles sasveicināties pie tīkla. Attēlos redzams, kā Dimitrovs pirms dueļa apskauj Čoriču. Dažas dienas iepriekš viņš spēlēja basketbolu kopā ar Džokoviču, Zverevu un Marinu Čiliču.

Paredzēts, ka pirmais lielais oficiālais turnīrs pēc ilgās pauzes notiks Ņujorkā – laika posmā no 31. augusta līdz 13. septembrim norisināsies "US Open". Sacensības notiks bez līdzjutējiem, bet daudzi tenisisti pauduši bažas par nokļūšanu Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/53...