Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Buzarnesku otro reizi šomēnes sakauj Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Buzarnesku otro reizi šomēnes sakauj Svitoļinu
Mihaela Buzarnesku
Foto: Reuters/Scanpix

30 gadu vecumā karjeras pirmo pilno WTA sezonu aizvadošā Rumānijas tenisiste Mihaela Buzarnesku turpina krāt lielas uzvaras, piektdien Birmingemas "Premier 700" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:2 sagraujot Ukrainas labāko spēlētāju Eļinu Svitoļinu.

Abām tenisistēm tā bija otrā tikšanās šomēnes. Mihaela Buzarnesku 1. jūnijā "French Open" 3. kārtas mačā uzvarēja ar 6:3, 7:5. Šodienas panākums Anglijā uzskatāms par mazāku pārsteigumu, jo zālājs Eļinai Svitoļinai ir neērtākais segums.

Šodienas fiasko nozīmē to, ka Svitoļina arvien zālāja seguma turnīros nav spējusi tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Birmingemā viņai bija tikai otrais ceturtdaļfināls, bet pirmais spēlēts un zaudēts 2014. gadā Hertogenbošā, kur viņa mačā par pusfinālu piekāpās Ķīnas tenisistei Čī Dženai.

Tiesa, arī šodien Svitoļinu sakāvusī Buzarnesku nav zālāja seguma speciāliste – Mihaelai šonedēļ ir tikai otrais WTA pamatturnīrs uz šī seguma, pirmais bija pagājušajā nedēļā Notingemā, kur viņa tika līdz ceturtdaļfinālam.

Buzarnesku sestdien pusfinālā spēkosies ar pagājušā gada čempioni Petru Kvitovu, kur aizvada graujošu turnīru, pirmajos trīs mačos zaudējot attiecīgi septiņos, četros un piecos geimos. Šodien cerības netika dotas Jūlijai Gērgesai, Vācijas tenisisti sakaujot ar 6:1, 6:4.

"Nature Valley Classic Birmingham", WTA "Premier 700" turnīrs uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Mihaela Buzarnescu – (2) Elina Svitolina6:3 6:2
(4) Petra Kvitova – (5) Julia Goerges6:1 6:4
Magdalena Rybarikova – Dalila Jakupovic6:2 6:4
Barbora Strycova – Lesia Tsurenko7:5 3:0