Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nastase nolamā Lielbritānijas komandu un tiek izdzīts no stadiona

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nastase nolamā Lielbritānijas komandu un tiek izdzīts no stadiona
Ilije Nastase nupat izvests ārā no arēnas
Foto: Reuters/Scanpix

Konstancā notiekošais "Fed Cup" Pasaules 2. grupas "play off" mačs starp Rumāniju un Lielbritāniju sestdien otrās vienspēles laikā uz brīdi tika pārtraukts, jo par nepiedienīgu uzvedību no stadiona tika izraidīts kādreizējais rumāņu tenisists Ilije Nastase, kurš ir Rumānijas izlases kapteinis.

Konstancā dzimusī Simona Halepa pirmajā vienspēlē ar 6:4, 6:1 pieveica Hezeri Vatsoni, bet Johanna Konta pēc tam panāca izlīdzinājumu, ar 6:2, 6:3 sagraujot Soranu Kirsteju. Šī spēle pagāja pamatīga skandāla ēnā, jo par Kontas un viņas komandas apvainošanu no stadiona tika izdzīts 70 gadus vecais Rumānijas komandas kapteinis Nastase.

Viņš Kontu un Lielbritānijas kapteini Annu Kjotavongu esot nosaucis par kucēm un aizskāris arī citiem vārdiem. Nastase sākotnēji tika izraidīts no korta, bet vēlāk aizgāja apsēsties tribīnēs, kur viņam arī aizliedza atrasties – Nastase apsardzes darbinieku pavadībā tika izvests no stadiona. Kontas un Kirstejas spēle tādējādi tika pārtraukta uz aptuveni 20 minūtēm.

Nastase, kurš savas spožās ATP karjeras laikā uzvarēja 58 turnīros, ieskaidot divus "Grand Slam", šonedēļ uzmanības centrā nokļuva jau otro reizi. Pēc tam, kad kļuva zināms par Serēnas Viljamsas grūtniecību, viņš esot kādam komandas biedram sacījis: "Redzēsim, kādā krāsā tas [bērns] būs. Šokolāde ar pienu?"

Starptautiskā Tenisa federācija nāca klajā ar paziņojumu, paužot, ka izmeklēs abus gadījumus.