Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kādreizējā pirmā rakete Rioss saņem atteikumu un atmet cerības atsākt karjeru

Kādreizējā pirmā rakete Rioss saņem atteikumu un atmet cerības atsākt karjeru
Marselo Rioss. Foto: Scanpix Sweden

Čīlietis Marselo Rioss, kuram trešdien apritēs jau 43 gadi, laikrakstā La Tercera atklāja, ka grasās atsākt karjeru, kuru savainojumu dēļ noslēdza pirms 14 gadiem. Tomēr viņa plāni acīmredzot ir sagruvuši dažu dienu laikā.

"Trenējos ar diezgan augsta līmeņa spēlētājiem – man pretī nenāk čaļi, kuri spēlētu slikti. Esmu diezgan noguris un esmu zaudējis svaru – 12 kilogramus, gandrīz sasniedzot svaru, kādā biju karjeras laikā. Esmu priecīgs," nedēļas sākumā sacīja Rioss.

Čīliešu veterāna mērķis bija kļūt par visu laiku vecāko ATP čempionu, spēlējot Challenger turnīros. "Ja es nejustos labi vai nebūtu zaudējis svaru, nepieņemtu lēmumu. Līdz 7. janvārim vēl varu iedzīvoties savainojumā, jo trenējos daudz, bet es vēlētos to darīt, saņemt ielūgumu un pamēģināt," skaidroja Rioss. "Iedomājieties: uzvarēt Challenger turnīrā 43 gadu vecumā būtu jauki. Jūtos pietiekami kvalificēts, lai spēlētu un uzvarētu. Ja nejustos labi spēlējot, es to nedarītu."

7. janvāri čīlietis pieminēja tādēļ, ka bija vēlējies piedalīties turnīrā ASV pilsētā Kolumbusā, taču šorīt viņš no turnīra vadības saņēma wild card atteikumu un atmeta vēlmi atgriezties kortā. Pašreizējais rekordists ir horvātu veterāns Ivo Karlovičs, kurš šogad 39 gadu un septiņu mēnešu vecumā uzvarēja Challenger turnīrā.

1998. gads bija labākais Riosa karjerā. Tajā viņš sasniedza savu pirmo un, kā izrādījās, arī vienīgo "Grand Slam" finālu, Austrālijā ar 2:6, 2:6 un 2:6 atzīstot čeha Petra Kordas pārākumu. Rioss 1998. gadā sešas nedēļas atradās arī ranga vadībā. Pārējos "Grand Slam" turnīros čīlietis netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.latercera.com/el-deport...
https://www.latercera.com/el-deport...


Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
2

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.
Daniela Kolinsa. Foto: Jimmie48 / WTA

Karjeras pēdējā mājas turnīrā Kolinsa sasniedz Maiami pusfinālu

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt noslēdzās 1/4 fināli, tostarp amerikāniete Daniela Kolinsa pārspēja francūzieti Karolīnu Garsiju, bet kazahiete Jeļena Ribakina apspēlēja grieķieti Mariju Sakari.