Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

ASV un Itālijas Deivisa kausa mačs Madridē beidzas četros no rīta

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ASV un Itālijas Deivisa kausa mačs Madridē beidzas četros no rīta
Sems Kverijs un Džeks Soks. Foto: AP/Scanpix

Deivisa kausa finālturnīrā Madridē tika nospēlēts turnīra vēsturē vēlākais mačs, kas arī kļuva par otro vēlāk pabeigto maču tenisa vēsturē, kad ASV un Itālijas komandu dubultspēle (amerikāni uzvarēja ar 2:1) beidzās plkst. 4:04. Abas komandas tobrīd jau bija zaudējušas cerības tikt ceturtdaļfinālos, kur iekļuva Spānija un Austrālija. Mājinieki ar 3:0 pieveica pagājušā gada čempiones Horvātijas otro sastāvu, bet Austrālija ar 2:1 apspēlēja beļģus.

Uz Madridi aizbraucot bez sava labākā spēlētāja Marina Čiliča (ceļgala savainojums), Horvātija pirms otrā mača zaudēja arī Bornu Čoriču (neapmierinoša kondīcija), paliekot tikai ar dubultspēļu tenisistiem un ranga 280. vietā esošo debitantu Bornu Gojo. Viņš astoņus geimus cīnījās vareni ar pasaules pirmo numuru Rafaelu Nadalu, izturot līdz rezultātam 4:4, bet vēlāk piedzīvoja zaudējumu ar 4:6, 3:6.

Roberto Bautista Aguts (#9) pirms tam ar 6:1, 6:2 sagrāva vienspēļu rangā neesošo Nikolu Mektiču (dubultspēlēs 15. numurs). Spānijai jau esot uzvarējušai mačā, Nadals pirmoreiz kopš 2016. gada spēlēja dubultspēli un kopā ar Marselu Granoljersu pieveica Ivana Dodiga un Mates Paviča pāri – 6:3, 6:4.

Kamēr vienspēlēs Nadalam Deivisa kausā ir fenomenāla 26-1 bilance, dubultspēlēs pieticīgā statistika ar 5-4. Tiesa, visi zaudējumi piedzīvoti sen – 2004. un 2005. gadā. Spānija ceturtdaļfinālā tiksies ar vienu no otro vietu ieguvējām, tai kļūstot zināmai šodien.

Viens ceturtdaļfināla pāris kļuva zināms jau trešdienas vakarā, kad par Kanādas pretinieci kļuva Austrālija, kas cīņā par uzvaru D grupā ar 2:1 pieveica Beļģiju, uzvaru nodrošinot ar dominējošu sniegumu vienspēlēs.

Niks Kirioss (#30) ar 6:2, 7:6(9) pieveica Stīvu Darsī (#158), kuram tas, visticamāk, bija pēdējais mačs izlasē (24-19), jo 35 gadus vecais veterāns plāno pēc "Australian Open" beigt karjeru. Kirioss izcēlās ar iespaidīgu servēšanu, pretiniekam nedodot nevienu breikbumbu. Tiesa, viņam 2. seta taibreikā vajadzēja atspēlēt divas setbumbas, to izdarot ar eisiem. Nikam 22 eisi, uzvarot visās 42 izspēlēs ar pirmo servi, bet ar otro servi zaudēja piecās izspēlēs.

Otrā vienspēle bija līdzīga. Alekss de Minors (#18) pēc graujoša sākuma aizķērās 2. seta galotnē, ar 6:0, 7:6(4) pieveicot Davidu Gofānu (#11). Austrālijas tenisists 2. setā pie 5:4 neizservēja maču, bet pie 5:6 bija spiests atspēlēt divas setbumbas.

Neko neizšķīrušajā dubultspēlē nospēlēja tikai vienu geimu, kad Džordans Tompsons un Džons Pīrss ar 1:0 atzina Sandera Žillē un Jorana Vlīgena pārākumu, maču tik agri pārtraucot Pīrsa elkoņa savainojuma dēļ.

Trešās dienas vakara sesijā sacentās divas komandas, kas iepriekš zaudēja Kanādai, un Deivisa kausa vēlākajā mačā izspēlēja dueli, kurā uzvarētāju nebija. ASV ar 2:1 pieveica Itāliju, taču abas komandas jau pirms izšķirošās dubultspēles zināja, ka pat uzvaras gadījumā nevarēs kļūt par vienu no divām labākajām otro vietu ieguvējām, jo tādam mērķim mačā bija nepieciešama uzvara ar rezultātu 3:0.

Kad Sems Kverijs un Džeks Soks dubultspēlē ar rezultātu 6:7(4), 7:6(2), 6:4 uzvarēja Simoni Boelli un Fabio Foņīni, bija plkst. 4:04. Tas ir vēlākais mačs Deivisa kausā un otrais vēlākais tenisa vēsturē. Leitons Hjuits 2008. gadā Markosu Bagdati "Australian Open" uzvarēja cīņā, kas beidzās plkst. 4:34.

Deivisa kausa finālturnīrs 2019 "La Caja Mágica" Madridē uz cietā seguma

GMačsRez.
AFrancija – Japāna2:1
Serbija – Japāna3:0
BHorvātija – Krievija0:3
Spānija – Krievija2:1
Horvātija – Spānija0:3
CArgentīna – Čīle3:0
Argentīna – Vācija0:3
DBeļģija – Kolumbija2:1
Austrālija – Kolumbija3:0
Beļģija – Austrālija1:2
EKazahstāna – Nīderlande2:1
Lielbritānija – Nīderlande2:1
FItālija – Kanāda1:2
ASV – Kanāda1:2
ASV – Itālija2:1