Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Monfīss sagādā Federeram lielāko zaudējumu Deivisa kausā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Monfīss sagādā Federeram lielāko zaudējumu Deivisa kausā
Gaels Monfīss
Foto: AP/Scanpix

Lillē aizvadīta Deivisa kausa fināla pirmā diena, pēc kuras rezultāts starp Franciju un Šveici ir neizšķirts – 1:1. Viesus vadībā izvirzīja Stans Vavrinka, bet mājiniekiem izlīdzinājumu panāca Gaels Monfīss, kurš Rodžeram Federeram noorganizēja iespaidīgāko zaudējumu Deivisa kausa ietvaros. Piektdien Lillē arī tika labots oficiālas tenisa spēles apmeklējuma rekords.

Vavrinka izvirza Šveici vadībā

"Australian Open" čempions, kurš pēdējo maču zaudēja ar četrām mačbumbām, šodien sāka ļoti straujā tempā, neizrādot ne mazākās pazīmes par pārliecības trūkumu. Vavrinka Tsongu 1. setā sagrāva ar 6:1, lieliski uzbrūkot ar "forehand" sitieniem. Tsonga pirmo reizi savu servi zaudēja jau ceturtajā geimā, kurā viņam četras kļūdas. Francūzis bez ļoti nekvalitatīva tenisa arī neapmierinoši servēja (setā pirmā serve tikai 59%), nespējot pretendēt uz ko nopietnāku par vienu geimu.

2. setā serves problēmas piemeklēja Stanu (viņam tikai 60% pirmā serve), turklāt Tsonga uzlaboja savu spēli no gala līnijas. Francūzis seta sākumā kritiskā brīdī atspēlēja breikbumbu, bet pats vienīgo breiku setā ieguva trešajā geimā, kad Vavrinka to faktiski uzdāvināja ar dubultkļūdu.

Panācis izlīdzinājumu (1:6, 6:3), Tsonga atgriezās mača sākumā redzētajā līmenī, kas viņam neko labu nesolīja. Brīžiem atkal atteica pirmā serve un "forehand" sitiens. Tieši tādā veidā viņš 3. seta sestajā geimā deva Šveicei breiku. Tsonga astotajā geimā atspēlēja divas setbumbas, bet seta zaudēšanu novērst nespēja, jo Vavrinka tūlīt uzvaru nodrošināja ar savu servi – 6:3 viesiem.

Visās piecās abu tenisistu iepriekšējās tikšanās reizēs tika spēlēts maksimālais setu skaits, šodien Lilles futbola stadionā bija izņēmums. Tsonga 4. seta pirmajā geimā ar dubultkļūdu deva Vavrinkam kārtējo breika iespēju, kuru Šveices otrais numurs realizēja ar veiksmīgu izgājienu pie tīklu. Tsonga turpinājumā ne vien neprata atspēlēties, bet vēlreiz zaudēja servi un visā mačā kapitulēja ar rezultātu 1:6, 6:3, 3:6, 2:6.

Piektdien Lillē tika labots oficiālas tenisa spēles apmeklētības rekords – Deivisa kausa fināla pirmo vienspēli klātienē vēroja 27 432 skatītāju. Arī iepriekšējais rekords tika uzstādīts Deivisa kausā, kad 2004. gadā Spānijas un ASV maču Seviljā noskatījās 27 000 fanu. Jaunais rekords attiecas tikai uz oficiāliem mačiem. Paraugturnīros ir bijuši iespaidīgāki rādītāji. Piemēram, Serēnas Viljamsas un Kimas Klijstersas uzstāšanos pirms četriem gadiem Briselē klātienē redzēja 35 681 cilvēks.

Monfīss sakauj vājo Federeru un panāk izlīdzinājumu

Arī otrās vienspēles 1. setā tika fiksēts rezultāts 6:1, šoreiz tas izdevās mājiniekiem. Monfīss izcēlās ar deviņiem eisiem un uzvarēja visos 17 punktos ar pirmo servi. Federers pirmo breiku zaudēja, divreiz ļaujot sevi apspēlēt ar apvedošajiem sitieniem. Monfīss tādā veidā ieguva breikbumbu, kuru realizēja ar diagonālo "forehand" sitienu. Rodžers otro breiku francūzim uzdāvināja ar "forehand" kļūdu, bet Monfīss starp abiem breikiem novērsa divas breikbumbas.

Monfīsam 2. setā pietika ar vienu breiku, pie kura Gaels tika jau trešajā geimā, kuru Rodžers pabeidza ar kārtējo neprecīzo "forehand" sitienu. Federeram trīs bezcerīgos setos 29 nepiespiestās kļūdas. Monfīss teicami servēja, regulāri izcēlās ar iespaidīgām epizodēm, turpretī Federers bija ļoti tālu no sava labākā līmeņa.

Šveices tenisa līderis, kurš Lillē ieradās ar muguras savainojumu, šodien nopietnu pretestību iedvesmojošu tenisu spēlējošam Monfīsam izrādīt nespēja. Rodžers 3. setā tika nobreikots divas reizes, un Monfīss punktu mačam pielika ar satriecošu "backhand" sitienu stūrī – 6:1, 6:4, 6:3! Federeram pēdējos divos setos nebija nevienas breika iespējas. Monfīss trešo reizi apspēlēja Federeru (3-8), pirmo reizi to izdarot uz māla (1-4). Gaels bija ļoti tuvu uzvarai pār Federeru šā gada "US Open", taču toreiz izlaida 2-0 pārsvaru un arī neprata izmantot divas mačbumbas.

Federers piektdien cieta astoto zaudējumu (37-8) Deivisa kausā vienspēlēs. Uzvarēti tikai astoņi geimi ir Federera lielākā sagrāve Deivisa kausā. Iepriekšējais sliktākais rezultāts bija debijā 1999. gadā pret Itāliju, kad Federers ar 4:6, 6:7(4) zaudēja Džanlukam Poci. Šodien bija tikai otrā reize, kad viņš Deivisa kausā zaudēja spēli, neuzvarot nevienu setu.

Sestdien Lillē paredzēta dubultspēle, kurai nav pieteikts neviens no šodien vienspēles aizvadījušiem tenisistiem, taču situācija līdz cīņas sākumam vēl var mainīties.

Deivisa kauss 2014. Fināls

Francija – Šveice 1:1

SpēleRezultāts
Žo-Vilfrīds Tsonga – Stans Vavrinka1:6 6:3 3:6 2:6
Gaels Monfīss – Rodžers Federers6:1 6:4 6:3
Beneto/Gaskē – Kjudinelli/LammersRīt 16:30
Žo-Vilfrīds Tsonga – Rodžers FederersSvētdien 14:00
Gaels Monfīss – Stans VavrinkaSvētdien ~ 17:00

     [+] [-]

, 2014-11-21 20:48, pirms 9 gadiem
NAnananaanna BATMAN!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-21 21:11, pirms 9 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2014-11-21 21:15, pirms 9 gadiem
Federers vienkārši galīgi izpumpējies pēc sezonas finālu un pēc šīs sezonas vispār.

     [+] [-]

, 2014-11-21 21:47, pirms 9 gadiem
Fedja vienkarši izskatījās un kustējās kā smagi slims, arī svars vēl samazinājies. Netika klāt pie bumbām, kavēja, bez spēka sitienos, unforced errors čupām, utt.. Sajūta bija ļoti sikta, likās ka būs ātrie jāsauc..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja