Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kerbere un Penneta nodrošina spēlēšanu Singapūrā

Kerbere un Penneta nodrošina spēlēšanu Singapūrā
Andželike Kerbere
Foto: PA Wire/Scanpix

Jau zināmas septiņas no astoņām "WTA Finals" dalībniecēm, jo pie ceļazīmes uz Singapūru trešdien, sekojot rezultātiem Kremļa kausa turnīrā, tika Vācijas labākā tenisiste Andželike Kerbere un Itālijas pirmā rakete Flāvija Penneta.

Kerbere varēja kvalificēties jau pagājušajā nedēļā, taču nespēja uzvarēt Honkongas finālā. Lai vai kā, Vācijas tenisiste bija ļoti tuvu finālturnīram un muguras savainojuma dēļ atteicās no spēlēšanas Maskavā.

Pastāvēja tikai viens variants, kā viņa varētu nekvalificēties "WTA Finals", un tas bija patiešām ļoti sarežģīts. Karlai Svaresai Navarro jāuzvar Maskavā, turklāt pusfinālā jāuzvar Lucija Šafāržova un finālā Flāvija Penneta. Pirmais nosacījums šodien kļuva neiespējams, jo čehiete Krievijā 2. kārtas mačā zaudēja Anastasijai Pavļučenkovai.

Kerbere "WTA Finals" spēlēs trešo reizi. Abas iepriekšējās – 2012. un 2013. gadā Stambulā – viņai bija ļoti neveiksmīgas, divos turnīros kopā gūstot tikai vienu uzvaru sešos mačos.

Vācijas pirmā rakete šogad uzvarējusi četros turnīros, turklāt visos "Premier" līmenī un, kas interesanti – uz četriem dažādiem segumiem. Kerberes kontā ir tituli uz zaļā māla Čārlstonā, sarkanā māla Štutgartē, zālāja Birmingemā un "hard" Stenfordā.

"US Open" čempione Penneta kvalificēšanos Singapūrai nodrošināja brīdī, kad nemaz neatradās kortā. Itāliete šodien pārvarēja 2. kārtu Maskavā, taču pie biļetes uz "WTA Finals" tika brīdī, kad Anastasija Sevastova apspēlēja Karolīnu Pliškovu. Čehietei bija jāuzvar Kremļa kausā, lai saglabātu cerības kvalificēties.

Penneta finālturnīrā ir piedalījusies dubultspēlēs un 2010. gadā kopā ar Giselu Dulko kļuvusi par čempioni, kad turnīrs notika Dohā. Vienspēlēs viņai tā būs debija, kas vienlaicīgi būs arī Flāvijas karjeras pēdējais turnīrs ar garantētām trim spēlēm. Penneta pēc kvalificēšanās "WTA Finals" atteicās no ceturtdaļfināla mača Maskavā.

Pēdējo ceļazīmi sadalīs Šafāržova un Svaresa Navarro. Čehiete Maskavā jau zaudēja, tāpēc viss ir Spānijas otrās raketes rokās. Viņai šonedēļ jātiek līdz finālam jeb Maskavā jāgūst vēl divas uzvaras.

"Kremlin Cup". WTA "Premier" turnīrs Maskavā uz "hard" seguma telpās

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
Anastasia Pavlyuchenkova – (2) Lucie Safarova6:1 6:7(2) 6:3
(3) Flavia Pennetta – Daria Gavrilova6:2 6:4
(5) Carla Suarez Navarro – Dominika Cibulkova6:4 7:5
Anastasija Sevastova – (6) Karolina Pliskova6:3 7:6(10)
Daria Kasatkina – (7) Irina-Camelia Begu6:3 3:6 6:3
Margarita Gasparyan – Kristina Mladenovic6:2 6:3
Svetlana Kuznetsova – Klara Koukalova6:4 6:2
Lesia Tsurenko – (8) Anna Karolina Schmiedlova7:6(5) 4:6 6:3

"Road to Singapore" 21. oktobrī

VTenisisteValstsPunkti
1.Simona HalepaRumānija5790
2.Garbinje MugurusaSpānija4511
3.Marija ŠarapovaKrievija4322
4.Petra KvitovaČehija3491
5.Agņeška RadvaņskaPolija3425
6.Andželike KerbereVācija3400
7.Flāvija PennetaItālija3252
8.Lucija ŠafāržovaČehija3221
9.Karla Svaresa NavarroSpānija3030

, 2015-10-21 19:27, pirms 9 gadiem
Vai gadijuma nav ta, ka ir aizmirsts par Bacsinszky?
, 2015-10-21 21:02, pirms 9 gadiem
Pirmkārt Bašinski tiko zaudēja, bet otrkārt Luksemburgas turnīrs šogad neskaitās lai kvalificētos WTF. Idiotisks kalendārs dāmām šogad...
, 2015-10-21 21:18, pirms 9 gadiem
Oficiāli jau Flāvijai savainojums. Par krievu uzmešanu, kuri viņai deva iespēju nopelnīt vajadzīgos punktus, mēs varam parunāt virtuvē, ne sporta ziņu portālā.
, 2015-10-22 01:20, pirms 9 gadiem
nicks rakstīja: Oficiāli jau Flāvijai savainojums. Par krievu uzmešanu, kuri viņai deva iespēju nopelnīt vajadzīgos punktus, mēs varam parunāt virtuvē, ne sporta ziņu portālā.
Teorētiski varēja arī nepiedalīties, jo ceļazīmi uz Singapūru reali apdraudēja vairak sancenšu sniegums, neka pašas sniegums (jo tiek ņemti vēra 16 labakie sezonas sasniegumi). Vairak tads "drošs paliek nedrošs"variants
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.