Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Šarapova zaudē Vozņacki, Kvitova bezcerīga pret Radvaņsku

Šarapova zaudē Vozņacki, Kvitova bezcerīga pret Radvaņsku
Karolīnas Vozņacki aizsardzība atkal iedzina Mariju Šarapovu lielā izmisumā
Foto: AP/Scanpix

Singapūrā notiekošā „WTA Finals” turnīra otrajā dienā sākās Baltās grupas cīņas, favorītēm zaudējot abos mačos. Marija Šarapova 3:13 stundas ilgā cīņā sakrāja 76(!) nepiespiestās kļūdas un zaudēja Karolīnai Vozņacki – 6:7(4), 7:6(5), 2:6. Dienas otrajā mačā Petra Kvitova bija vēl bezcerīgāka pret Agņešku Radvaņsku – 2:6, 3:6.

Vozņacki trīs stundās salauž Šarapovu

Mača pirmais sets bija Marijas Šarapovas rokās, taču 2004. gada čempione neizmantoja vairākas iespējas un lielā mērā zaudēja pašas kļūdu dēļ. Šarapova startā nokļuva iedzinējos ar 0:3, lai gan visos trijos geimos viņai bija geimpunkti, ieskaitot breikbumbas abos geimos uzņemšanā un 0:40 otrajā gadījumā. Karolīna Vozņacki lieliski darbojās aizsardzībā, bet Šarapova pārāk bieži kļūdījās, it sevišķi ar savu neuzticamo „forehand” sitienu.

Būdama ar cīnītājas raksturu, Šarapova, protams, nepadevās un ātri likvidēja deficītu, vairākos geimos spējot nospēlēt ne vien agresīvi, bet arī precīzi. Šarapovas uzbrukums seta otrajā pusē vairākos geimos caursita Dānijas pirmās raketes aizsardzību, Mašai ļaujot devītajā geimā nokārtot vēl vienu breiku un iegūt tiesības servēt par uzvaru setā.

Seta galotne bija Šarapovas klasika – viņu atkal iegāza servēšana jeb dubultkļūdas. Servējot par uzvaru setā, Šarapovai divas dubultkļūdas, no 0:40 izdevās atspēlēt divas breikbumbas, taču trešo novērst nebija pa spēkam, jo pievīla „backhand” sitiens – 5:5. Divus geimus vēlāk bija deviņas minūtes ilgs 12. geims, kurā Šarapova pie 40:30 pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas, uzdāvinot Karolīnai setbumbu. Šarapova saņēmās un uzvarēja lielisku izspēli, kurā viņa „nokrāsoja sānu līniju”. Šarapova ar milzu pūlēm tika līdz taibreikam.

Tajā viņa izvirzījās vadībā ar 4:2, bet pēc tam zaudēja piecus punktus pēc kārtas. Šarapovai pa vienai kļūdai gan no ērtās, gan neērtās puses, bet sets pabeigts ar devīto dubultkļūdu. Divus no pieciem punktiem Vozņacki uzvarēja pati, vienreiz izceļoties ar eisu, bet otrajā gadījumā ar lielisku pirmās serves un „forehand” kombināciju. Šarapovai 74 minūtes ilgušajā setā bija labāks uzbrukums, taču kļūdu bija daudz vairāk, konkrēti, 28 nepiespiestās kļūdas. Karolīnai tikai 12.

Vozņacki aizsardzības un Šarapovas kļūdas bija arī 2. seta stāsts. Marija jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, drīzumā novērsa nokļūšanu iedzinējos ar diviem breikiem, bet sestajā geimā panāca izlīdzinājumu – 3:3. Taču ilgi labā līmenī Šarapova nospēlēt nespēja, jau atkal ļaujot Karolīnai pietuvoties uzvarai. Šarapova septītajā geimā atspēlēja vienu breikbumbu, bet pēc tam divās garās izspēlēs Vozņacki ar savu slaveno aizsardzību sagaidīja divas Šarapovas „backhand” kļūdas, nokļūstot nieka divu geimu attālumā no uzvaras. Karolīna pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt maču. Šajā geimā bija gan neatvairāms uzbrukums Šarapovas izpildījumā, gan dažas Vozņacki neraksturīgas kļūdas, ieskaitot pēdējo punktu ar neprecīzu „backhand” sitienu.

Arī 2. setā tika spēlēts taibreiks, pirms tā vienai tenisistei atspēlējot setbumbu. Šarapovai 12. geimā uzņemšanā kā trāpīts tika ieskaitīts diagonālais sitiens, pēc kura bumbiņa piezemējās pārliecinoši autā. Vozņacki vairs nebija neviena „challenge”, visus iztērējot jau līdz 10. geimam. Karolīna pamatīgi sadusmojās, pateica dažus asus vārdus tiesnesei Evai Asderaki, bet mirkli vēlāk viņai izdevās atspēlēt setbumbu – Vozņacki uzvarēja garā izspēlē, kas beidzās ar Šarapovas sitienu tīklā. Atkal taibreiks. Tajā Šarapova sāka spilgti, tad vairākas kļūdas, bet beigas kritiskā brīdī pārliecinoša spēle un uzvara ar rezultātu 7:6(5). Šo setu Šarapova uzvarēja, neskatoties uz 30 nepiespiestajām kļūdām!

3. sets sākās, mača pulkstenim rādot vairāk nekā 2.5 stundas (2:38)! Šarapova ir sezonas līdere uzvarētu trīs-setu maču kategorijā (19-8), taču šodien savas neprecīzās spēles dēļ vēl vienā ilgā mačā triumfēt nespēja. Šarapova arī pēdējā seta sākumā izraka bedri, no tās aši izrāpās, taču pēc tam jau atkal nespēja kontrolēt savu uzbrukumu un bija spiesta atzīt sakāvi – Šarapova 3:13 stundu ilgā mačā kapitulēja ar rezultātu 6:7(4), 7:6(5), 2:6. Brīdinājums! Zemāk redzama mača statistika, kuru cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu labāk neredzēt...

Vozņacki savstarpējos mačos pret Šarapovu arvien ir iedzinējos (4-5), taču uzvarējusi pēdējās divas cīņas. Karolīna līdzīga rakstura mačā Šarapovu trīs setos uzveica arī „US Open”. Vozņacki šogad trīs setu spēlēs iespaidīga 17-5 bilance, uzvarot pēdējās septiņas spēles, kurās uzvarētājas noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti. Divi no pieciem zaudējumiem bijuši pret Serēnu Viljamsu.

Arī Kvitova zaudē kļūdām bagātā mačā

Baltās grupas 1. kārtas otrajā mačā šodien sacentās Čehijas un Polijas labākās tenisistes – Petra Kvitova un Agņeška Radvaņska. Arī šajā mačā favorīte bija tālu no sava labākā tenisa un saņēma pelnītu zaudējumu – Kvitova bezcerīga snieguma mačā spēja uzvarēt tikai piecos geimos un Agai kapitulēja ar 2:6, 3:6!

Kvitova pēc pavisam vāja 1. seta spēja uz brīdi saņemās un 2. setā pat izvirzījās vadībā ar breiku, taču vairāk par trim geimiem uzvarēt nespēja. Radvaņska 42 no 71 punkta ieguva, pateicoties čehietes nepiespiestajām kļūdām. 1. setā šī attiecība bija pavisam nepieklājīga – no Agas uzvarētajiem 34 punktiem 24 bija Kvitovas kļūdas. Mačs beidzās 46 minūtes pēc pusnakts.

Radvaņskai tā ir tikai otrā uzvara septiņos mačos pret Kvitovu. Zīmīgi, ka abas gūtas sezonas finālturnīros. Arī 2012. gadā Stambulā Kvitova polietei atņēma tikai piecus geimus, toreiz zaudējot ar līdzīgu rezultātu (3:6, 2:6). Pirms diviem gadiem Kvitovai bija vīruss, kura rezultātā viņa neilgi pēc zaudējuma Radvaņska paziņoja par izstāšanos no turnīra. Neskatoties uz samērā veiksmīgu sezonu, kurā viņai otro reizi izdevās uzvarēt Vimbldonā, Kvitova šogad tikai vienreiz (1-5) spējusi uzveikt Top 10 spēlētāju, to Uhaņā paveicot pret Juženiju Bušāru.

Trešdien lielais teniss Singapūrā sāksies agrāk. Ap plkst. 10:00 (pirms tam no 8:30 dubultspēle) Viljamsa tiksies ar Simonu Halepu, bet otrajā mačā 14:30 Ana Ivanoviča sacentīsies ar Bušāru.

"BNP Paribas WTA Finals Singapore". Sezonas finālsacensības uz "hard" seguma telpās

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(1) Serēna Viljamsa – (7) Ana Ivanoviča6:4 6:4
(4) Simona Halepa – (5) Juženija Bušāra6:2 6:3

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Simona Halepa1-02-012:5
2.Serēna Viljamsa1-02-012:8
3.Ana Ivanoviča0-10-28:12
4.Juženija Bušāra0-10-25:12

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(8) Karolīna Vozņacki – (2) Marija Šarapova7:6(4) 6:7(5) 6:2
(6) Agņeška Radvaņska – (3) Petra Kvitova6:2 6:3

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Agņeška Radvaņska1-02-012:5
2.Karolīna Vozņacki1-02-119:15
3.Marija Šarapova0-11-215:19
4.Petra Kvitova0-10-25:12

, 2014-10-21 19:18, pirms 10 gadiem
Zinot Šarapovas spēli un arī to, kā viņa var atļauties spēlēt pret labākajām, tāds kļūdu skaits ir normāls. Viņa nedrīkst atļauties tāpat vien atsist bumbu tīkla otrā pusē, viņai jāuzbrūk, arī no laukuma stūra.
, 2014-10-21 20:14, pirms 10 gadiem
galvenais, ka Agai uzvara..
, 2014-10-21 20:20, pirms 10 gadiem
Aga labi atpūtusies, spēlēja turpat savu labāko tenisu.
, 2014-10-21 21:24, pirms 10 gadiem
Ja Karolīna neapstāsies, būs 2015ajā GS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-21 22:30, pirms 10 gadiem
eh Karolīna, tu manu sirdi lauz! malacīte
, 2014-10-22 00:05, pirms 10 gadiem
Caro gatavošanās maratonam noteikti ir nākusi par labu.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
4

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.