Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Deivisa kausa fināliem atņems unikālo fanu atmosfēru

Deivisa kausa fināliem atņems unikālo fanu atmosfēru
Francijas Deivisa kausa komandas fani
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) trešdien, 21. septembrī, paziņoja par vairākām idejām, kas tuvāko gadu laikā varētu būtiski mainīt prestižāko komandu sacensību Deivisa kausa un "Fed Cup" norisi.

Lai arī abas sacensības ir ar senu vēsturi un arvien ļoti populāras, to atsvaidzināšanas nepieciešamība nav nekas jauns, un daži soļi jau sperti. Piemēram, sākot ar šo sezonu, Deivisa kausā piektajā setā vajadzības gadījumā tiek spēlēts taibreiks, aizstājot līdzšinējo formātu ar spēlēšanu līdz divu geimu pārsvaram.

Tiek plānots, ka drīzumā Deivisa kausa fināls varētu tikt izspēlēts divās dienās līdzšinējo trīs vietā, turklāt spēlēm būs "best of 3" formāts jeb vairs nebūs iespējami ļoti nogurdinoši piecu setu mači kā pagājušajā nedēļā Skotijā notikušais Endija Mareja un Huana Martina Del Potro 5:07 stundu ilgais mačs.

Skatoties no fanu viedokļa, visbūtiskākais jaunievedums būs fināla aizvadīšana neitrālā laukumā. Fināla norises vieta tiks izvēlēta vairāku kandidātpilsētu balsojumā. ITF šajā sakarā kā veiksmīgus piemērus piesauc ļoti populāro futbola Čempionu līgu un tikai amerikāņiem saprotamo "Superbowl".

Pašreizējie noteikumi paredz, ka Deivisa kausa finālu rīko viena no divām finālistēm, mačam notiekot tās izlases mājvietā, kas iepriekšējo savstarpējo cīņu aizvadīja pretinieces laukumā. Deivisa kauss ir slavens ar savu unikālo atmosfēru, kas citās tenisa sacensībās nav sastopama. ITF vēlas to sagraut, pat neapzinoties, kāda būtu atbilde uz jautājumu – kā būtu, ja, piemēram, fināls starp Spāniju un Argentīnu notiktu Pekinā vai Dubaijā.

Fināla norises vietas mainīšana skars arī sieviešu sacensības "Fed Cup". Dāmu elites divīzijā gaidāma komandu skaita palielināšana līdz 16 komandām (tagad ir astoņas), kā tas ir Deivisa kausā, turklāt "Fed Cup" būšot citādāka fināla izspēlēšana, ieviešot "Final Four" formātu ar pusfināliem un finālu vienā nedēļas nogalē.

Pieteikšanās nākamā gada Deivisa kausa un "Fed Cup" finālu rīkošanai sāksies decembrī, bet laimīgās pilsētas tiks paziņotas nākamā gada vasarā. Pārējām plānotajām izmaiņām vēl nepieciešams apstiprinājums 2017. gada ITF kongresā, tāpēc turnīra un spēļu formāta izmaiņas nebūs iespējamas agrāk par 2018. gadu.

Izmantotie resursi:
daviscup.com


, 2016-09-21 17:15, pirms 8 gadiem
ļoti populāro Čempionu līgu un tikai amerikāņiem saprotamo "Superbowl".

Valdiņš kā vienmēr heito visu, ko var noheitot.
Kāpēc netiek rakstīts "Austrālijā un Ziemeļamerikā nesaprotamo ČL"?
Vai nav pēdējais laiks katrā golfa rakstā pievienot "latvietim nesaprotamais golfs"?

P.S. Super Bowl raksta atsevišķi, cienījamo žurnālistiņ.
, 2016-09-21 17:25, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: ļoti populāro Čempionu līgu un tikai amerikāņiem saprotamo "Superbowl".

Valdiņš kā vienmēr heito visu, ko var noheitot.
Kāpēc netiek rakstīts "Austrālijā un Ziemeļamerikā nesaprotamo ČL"?
Vai nav pēdējais laiks katrā golfa rakstā pievienot "latvietim nesaprotamais golfs"?

P.S. Super Bowl raksta atsevišķi, cienījamo žurnālistiņ.
nav jeegas
, 2016-09-21 21:05, pirms 8 gadiem
Argentīnai un Spānijai vismaz ir milzīgi fanu mīļuļi Delpo un Rafas izskatā. Toties, teiksim, Čehijas/Beļģijas vai Horvātijas/Itālijas duelis gan būtu riktīgs katra arābu tenisa fana sapnis.
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.