Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs trešo reizi šovasar pieveic Raoniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs trešo reizi šovasar pieveic Raoniču
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais Sinsinati turnīra čempions Endijs Marejs sestdienas vakarā pietuvojās vēl vienam titulam Ohaio. Olimpiskais čempions "Masters 1000" sacensību pusfinālā ar 6:3, 6:3 viegli apspēlēja Milošu Raoniču, ar Kanādas labāko tenisistu šovasar tiekot galā jau trešo reizi.

Raoničam bija jāuzvar abu pirmajā mačā jūnijā "Queen's Club" turnīra finālā, kur viņš nenoturēja seta un 3:0 pārsvaru, skotam zaudējot ar rezultātu 7:6(5), 4:6, 3:6. Abi tikās arī Vimbldonas finālā, kur Marejam panākums bez zaudētiem setiem – 6:4, 7:6(3), 7:6(2). Skatoties visas sezonas griezumā, Raoničam pret Mareju ir 0-5 bilance, viņam zaudējot arī "Australian Open" un Montekarlo, abas reizes spēlējot ar savainojumu.

Sestdienas vakarā Sinsinati Raoničs bija pagalam bezspēcīgs, savu servi zaudējot trīs reizes, no kurām pirmā bija jau mača pirmajā geimā, Raoničam izceļoties ar divām dubultkļūdām. Pašam breikbumbu realizācijā 0/3. Jāatzīmē, ka divas no trim breikbumbām Milošs nespēja izmantot, kad bija iespēja uzbrukt vājām Marejam otrajām servēm.

Marejs karjeras garāko uzvaru sēriju pagarināja jau līdz 22 nezaudētiem mačiem, tiesa, šīs sērijas laikā vēl ne reizi nav sacenties ar Top 5 spēlētājiem, bet no pirmā desmitnieka viņam bijuši trīs pretinieki. Raoničs apspēlēts trīs reizes, bet Kei Nišikori un Tomāšs Berdihs vienreiz.

Marejam būs priekšrocība finālā, jo otrais pusfināls starp Marinu Čiliču un Grigoru Dimitrovu lietus dēļ sākās ar novēlošanos un beidzās naktī – plkst. 1:35. Fināls paredzēts plkst. 16:00 pēc vietējā laika, Horvātijas tenisistam dodot ievērojami mazāk laika atpūtai. Čiličam 4:6, 6:3, 7:5 uzvara pār Dimitrovu dod karjeras pirmo "Masters 1000" finālu. Bulgārs pēdējā setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru.