Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Viljamsa Indianvelsā izstājas pirms pusfināla mača

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa Indianvelsā izstājas pirms pusfināla mača
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Serēnas Viljamsas atgriešanās prestižajā Indianvelsas turnīrā pēc 14 gadu boikota beidzās ar izstāšanos pusfinālā ceļgala savainojuma dēļ. Ranga līdere neizgāja uz maču pret Simonu Halepu. Rumānijas tenisiste svētdienas finālā sacentīsies ar Jeļenu Jankoviču, kurai izdevās atspēlēties pret Sabīni Liziki (3:6, 6:3, 6:1).

Serēna Viljamsa Indianvelsā atgriezās pēc 14 gadu pārtraukuma. Zīmīgi, ka 2001. gadā pēdējā brīdī pirms pusfināla par nespēlēšanu paziņoja Serēnas māsa Venusa. Tādējādi izpalika māsu Viljamsu pusfināls. Skatītāji uz to reaģēja ar izsvilpšanu un, pēc Viljamsu ģimenes teiktā, māsām esot bijuši veltīti arī rasistiski saukļi, tāpat dzirdēti apvainojumi par nenotikušā mača sarunāšanu.

Indianvelsā spēlējot pirmo reizi kopš 2001. gada, Viljamsa nebija savā labākajā formā, taču spēja tikt līdz pusfinālam. Tajā viņai piektdienas vakarā bija jātiekas ar Simonu Halepu. Rumāniete ir pēdējā tenisiste, kurai izdevies oficiālā turnīrā pieveikt Viljamsu, to izdarot oktobrī Singapūrā notikušajā "WTA Finals". Halepa Viljamsu apakšgrupas cīņā sagrāva ar 6:2, 6:0, amerikānietei vēlāk graujoši zaudējot finālā (3:6, 0:6).

15 uzvaru sēriju sasniegusī Viljamsa izplatīja sekojošo paziņojumu: "Pirms četriem mēnešiem sāku savu ceļojumu uz atgriešanos Indianvelsā. Un tas bija apbrīnojams. Nedomāju, ka man tas izdosies. Tas nebūtu iespējams bez maniem faniem. Lai arī turnīrs priekšlaicīgi beidzās savainojuma dēļ, jāsaka, ka jau tagad nevaru sagaidīt nākamo gadu, kad mēģināšu atkal. Paldies visiem!"

Pēc Viljamsas trenera Patrika Muratoglu ESPN intervijā teiktā, sāpes viņai bijušas jau dažas dienas. Situācija pasliktinājusies vakar treniņā. Piektdien no rīta nolemts pirms mača patrenēties, lai varētu vēlāk mēģināt spēlēt, taču tas nav bijis iespējams pat ar pretsāpju līdzekļu lietošanu.

Halepa svētdienas finālā sacentīsies ar 2010. gada čempioni Jeļenu Jankoviču, kura pusotru setu spēlēja bez lielas intereses par kortā notiekošo, darbojoties pasīvi un ar sev neraksturīgi lielu kļūdu daudzumu. Pret Sabīni Liziki nokļuvusi iedzinējos ar setu un breiku, Jankoviča saņēmās, sāka spēlēt agresīvāk un arī sagaidīja arvien vairāk vācietes kļūdu. Jankoviča no 3:6, 2:3 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, bet pēdējā no 0:1 deficīta uzvarēja sešus geimus pēc kārtas.

Liziki pēdējā geimā atspēlēja divas mačbumbas, bet trešās izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu, kas bija Liziki 50. nepiespiestā kļūda mačā. Lielākā daļa no tām bija pēdējos divos setos – 37. Jankoviča visas piecas uzvaras (5-1) pret Liziki guvusi trīs setos. Trīs seti bijuši arī visos četros Jankovičas mačos pret Halepu (1-3).

     [+] [-]

, 2015-03-21 16:52, pirms 9 gadiem
šaise, ka Jankoviča izsita manu Lizickī