Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals trijos naktī sasniedz Rio pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals trijos naktī sasniedz Rio pusfinālu
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas vakarā Riodežaneiro tika izspēlēta sezonas vēlākā tenisa spēle. Turnīra esošais čempions Rafaels Nadals ceturtdaļfinālā ar 4:6, 7:5, 6:0 pieveica Pablo Kuevasu, mačam beidzoties plkst. 3:18.

Rafaels Nadals savu ceturtdaļfināla maču sāka ļoti vēlu – plkst. 1:14! Māla seguma izcilnieks par to var pateikties saviem kolēģiem (visos trīs pirmajos ceturtdaļfinālos tika spēlēti trīs seti) un it īpaši savam nākamajam pretiniekam Fabio Foņīni, kurš kārtējo reizi nodarbojās ar klaunādi un spēlēja lieku setu pret Federiko Delboni.

Fabio ar Argentīnas tenisistu cīnījās 3:12 stundas un punktu pielika tikai ar devīto mačbumbu – 6:4, 6:7(12), 7:6(9). Pirmās trīs viņam bija 2. seta taibreikā, taču Foņīni kategoriski atteicās kādu no tām realizēt, spēlējot ļoti pasīvi. Delbonim divreiz nebija jāvaicā, vai viņš vēlas uzvarēt setā.

Federiko agresīvi uzbruka, atspēlēja visas trīs mačbumbas un ieveda spēli 3. setā. Arī tajā tika spēlēts taibreiks, un jau atkal Foņīni bija problēmas ar mačbumbu realizāciju – Delbonim pret joprojām pasīvo Itālijas tenisistu izdevās atspēlēt vēl piecas mačbumbas (tātad – kopumā astoņas). Gala beigās Delbonis tomēr neizturēja un devītās mačbumbas izspēlē netrāpīja "backhand" sitienu pa līniju.

Nadala pretinieks ceturdaļfinālā – Pablo Kuevass arī ir māla seguma speciālists un pirms šīs spēles bija sasniedzis septiņu uzvaru sēriju, kas sākās pagājušajā nedēļā ar titula izcīnīšanu Sanpaulu. Urugvajas tenisists mača pirmajā pusē spēlēja lieliski, bet 2. setā beigās salūza, bet kortu pēc kaunpilna snieguma pēdējā setā pameta izsvilpts.

Kuevass spēli sāka ļoti agresīvi, Nadalam pārsvarā liekot nodarboties ar aizsardzības funkcijām. Tādā veidā piektajā geimā nopelnīts breiks. Rafa uzreiz atspēlējās, bet devītajā geimā vēlreiz zaudēja savu servi. Servējot par uzvaru setā, Kuevass ar diviem eisiem (pirmais ar otro servi) ātri ieguva trīs setbumbas. Nadals visas atspēlēja, bet mirkli vēlāk ceturto novērst nespēja, jo Kuevasam izdevās labs "forehand" sitiens.

2. setā breika iespēju nebija līdz pat pēdējam geimam. Tajā Pablo nospēlēja ļoti haotiski. Nadals ar diviem "backhand" autiem neizmantoja divas setbumbas, vēl vienu Kuevass atspēlēja ar labu servi, taču geims kopumā Urugvajas labākā tenisista izpildījumā bija pārāk nekvalitatīvs, lai varētu izvairīties no nopietnām nepatikšanām. Kuevass drīz vien saskārās ar ceturto setbumbu, kuras izspēlē viņam "forehand" auts.

Mačs ar to arī faktiski bija galā. Kuevass 3. setā to vien tik darīja, kā pieļāva kļūdas, bet Rafa pēkšņi spēlēja ļoti agresīvi. Tiklīdz Pablo jau otrajā geimā zaudēja savu servi, viņa rokas nolaidās pavisam. Maču Kuevass pabeidza ļoti necienīgi, pēdējā geimā ļoti atklāti speciāli zaudējot visus četrus punktus un izdarot to ātri. Tik neprofesionāla attieksme izpelnījās apzinātu izsvilpšanu.

Vēlā cīņa, kurā Nadals uzvarēja ar rezultātu 4:6, 7:5, 6:0, beidzās plkst. 3:18. Ja vien Kuevass pēdējā setā būtu spēlējis ar nopietnu atdevi, šim mačam izdotos labot ATP rekordu. Visvēlāk pabeigtais mačs ārpus "Grand Slam" turnīriem fiksēts 2006. gada oktobrī Tokijā, kur Bendžamins Bekers un Jirži Novāks finiša līniju šķērsoja plkst. 3:24."Grand Slam" turnīru rekordu 2008. gadā Austrālijā uzstādīja Leitons Hjuits un Markoss Bagdatis. Viņu mačs, kurā piecos setos uzvarēja Hjuits, beidzās plkst. 4:34.

"Rio Open". "ATP World Tour 500" turnīrs Riodežaneiro uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (6) Pablo Cuevas4:6 7:5 6:0
(2) David Ferrer – Juan Monaco6:3 4:6 6:2
(4) Fabio Fognini – Federico Delbonis6:4 6:7(12) 7:6(9)
Andreas Haider-Maurer – Joao Souza7:6(4) 1:6 6:4

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – (4) Fabio Fognini
(2) David Ferrer – Andreas Haider-Maurer

"Delray Beach". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Donald Young – (3) Alexandr Dolgopolov2:6 6:3 6:4
(4) Ivo Karlovic – (7) Steve Johnson6:2 7:6(4)
(5) Adrian Mannarino – Yen-Hsun Lu3:6 6:1 6:1
Bernard Tomic – Yoshihito Nišioka6:3 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(4) Ivo Karlovic – (5) Adrian Mannarino
Bernard Tomic – Donald Young

  -4 [+] [-]

, 2015-02-21 08:39, pirms 9 gadiem
Stulbums rakstīt ka tas notika 3jos naktī, ja tā nebija tur!
NBA tagad arī rakstam cikos beidzas spēle?

  +4 [+] [-]

, 2015-02-21 08:45, pirms 9 gadiem
blacker rakstīja: Stulbums rakstīt ka tas notika 3jos naktī, ja tā nebija tur!
NBA tagad arī rakstam cikos beidzas spēle?
joks jau taads, ka bija peec 3iem naktii peec vieteejaa laika

     [+] [-]

, 2015-02-21 10:53, pirms 9 gadiem
blacker rakstīja: Stulbums rakstīt ka tas notika 3jos naktī, ja tā nebija tur!
NBA tagad arī rakstam cikos beidzas spēle?
pec LV laika spele sakaas 5:15 pec Bra 1:15